Suomen ensimmäisten foodservice-alan virtuaalimessujen palaute hyvää

Huhtikuun lopulla järjestetyt Kespron Food & Inspirations -virtuaalimessut olivat yli vuoden kestäneen pandemian ensimmäiset foodservice-alan suuren mittaluokan messut Suomessa. Palaute oli hyvää – mikään ei kuitenkaan voita kasvokkain kohtaamista.

Julkaistu

Teksti

Kespro

Kuvat

Kespro

”Virtuaalimessujen tarkoituksena oli auttaa markkinaa palautumaan mahdollisimman nopeasti rajoitusten poistuessa. Messujen tarjonta koostui erityisesti ratkaisujen esittelystä, joilla ravintolat pystyvät vahvistamaan nopeasti kassavirtaansa markkinoiden avautuessa”, kertoo Kespron markkinointijohtaja Hannu Korhonen.

Kasvokkain kohtaamisille tilausta

”Kokonaisuuteen oltiin pääosin tyytyväisiä niin messuvieraiden kuin näytteilleasettajien puolesta. Palautteista välittyi kuitenkin ilmapiiri, että kasvokkain järjestettäviä messuja odotetaan alan ammattilaisten keskuudessa paljon”, sanoo Korhonen.

Virtuaalimessuille osallistui 30 tavarantoimittajaa näytteilleasettajina, jotka rakensivat oman virtuaalisen messuosastonsa. Messuille osallistujat pystyivät keskustelemaan näytteilleasettajan kanssa joko videopuhelun tai chatin avulla. Liikkuminen messuilla tapahtui virtuaalisten näytteilleasettajahuoneiden ja yleisten tilojen välillä. Messut juonsi Vuoden Puhuja 2019 ja 2020 Marjo Rantanen.

Virtuaalimessut kehittyvät edelleen

Normaalitilanteessa Kespro järjestää keväisin Taste & Inspirations messut seitsemällä paikkakunnalla ja syksyisin suuremmat Kespron Messut niin ikään seitsemällä paikkakunnalla. Messukaupungit vaihtelevat ympäri Suomea. Pandemiatilanteesta johtuen foodservice-alan messuja ei ole järjestetty Suomessa yli vuoteen.

”Virtuaalimessut tukevat hyvin perinteistä messukiertuetta, mutta haasteita virtuaalimessuille asettavat tuotenäytteiden maistatusmahdollisuuksien puute. Kespron Food & Inspirations -messut olivat päänavaus koko alalle - uskon alan virtuaalimessujen kehittyvän tästä vielä eteenpäin”, kertoo Korhonen.

”Pandemiatilanteen kanssa elämme tietysti koko ajan varpaillamme, mutta suunnittelemme jo syksyn foodservice-alan messuille osallistumista sekä olemme valmistautuneet myös omien messujemme järjestämiseen”, Korhonen summaa.

Katso otteita Kespron Food & Inspirations -messujen yleisohjelmasta oheisten linkkien kautta.

Paneelikeskustelu - ravintola-alan tulevaisuus, kehitys ja koronasta saadut innovaatiot


Vinkkejä ja ratkaisuja ravintoloille markkinoiden avautumiseen


Me Kesprossa autamme kaiken kokoisia asiakkaitamme menestymään sekä kehittämään liikeideaansa. Meiltä saat palvelua niin henkilökohtaisesti kuin digitaalisissa kanavissa.

Tule asiakkaaksi

Asiakkaanamme käytössäsi on Suomen laajin tukkuvalikoima Kespronet-verkkopalvelun kautta. Logistiikka - ja jakeluverkostomme kattaa koko Suomen.

Tilaa Kespronetistä