Suomessa kiertovesikasvatettua kalaa Kalatukku Kesprosta

Kotimaisen kalan kysyntä kasvaa, mutta kalakannat ja pyyntimenetelmät asettavat saatavuudelle rajansa. Tavallista kalankasvatusta ympäristöystävällisempi kiertovesiviljely säästää vedenkulutusta ja vastaa saatavuushaasteeseen.

Julkaistu

Teksti

Kespro

Kuvat

AdobeStock

Suomessa syödään reilusti kalaa, mutta pääasiassa lautaselta löytyy tuontikalaa. Samaan aikaan kotimaisen kalan kysyntä on kovassa kasvussa ja siihen vastataan Suomessa kasvatetun kalan lisääntyvällä tuotannolla.

Kestävää kalakasvatusta

Kalastus on tunnetusti yksi vanhimmista elinkeinoista Suomessa. Ammatinharjoittajien määrä on romahtanut, eikä perinteinen kalastus pysty enää takaamaan saatavuutta, vaikka pyyntimuotoja ja -tekniikoita kehitetään koko ajan. Vesistöjen kalakannat ovat myös rajallisia, eivätkä ne valitettavan todennäköisesti tule kasvamaan.

Ratkaisuna kotimaisen kalan saatavuuteen uskotaan vesiviljelyyn, joka on perinteistä kalaviljelyä huomattavasti vastuullisempi ja vähemmän ympäristöä kuormittavaa.

Yhden kalakilon viljelyyn tarvitaan perinteisesti kymmeniä tuhansia litroja vettä, kun kiertovesikasvattamossa määrä on vain joitain satoja litroja.

Tehokasta vedenkäyttöä ja kierrätystä

Kiertovesikasvatuksen ympäristöystävällisyys perustuu pieneen vedenkäyttöön ja tehokkaisiin vedenpuhdistusjärjestelmiin, jotka mahdollistavat ravinteiden tehokkaan talteenoton ennen kuin vesi johdetaan takaisin vesistöön. Perinteisessä kalakasvattamossa yhden kalakilon viljelyyn tarvitaan kymmeniä tuhansia litroja vettä, kun kiertovesikasvattamossa määrä on vain joitain satoja litroja.

Vastuullisesti Kalatukku Kesprosta

Kalatukku Kespron valikoimissa kotimainen kala on tärkeässä osassa. Kaikki Kalatukku Kespron valikoiman tuotteet ja tuottajat täyttävät niille asetetut tiukat tuotelaatu- ja vastuullisuuskriteerit. Teemme vastuullisten valintojen tekemisen asiakkaillemme helpoksi!

Valikoima kattaa arkea helpottavat ja hyvän hintapisteen tuotteet, kuten fileet, annospalat, pidemmälle jalostetut sekä esikypsennetyt tuotteet. Nyt valikoimasta löytyy muiden vastuullisten kalatuotteiden lisäksi myös kiertovesikasvatettua kalaa.
Me Kesprossa autamme kaiken kokoisia asiakkaitamme menestymään sekä kehittämään liikeideaansa. Meiltä saat palvelua niin henkilökohtaisesti kuin digitaalisissa kanavissa.

Tule asiakkaaksi

Asiakkaanamme käytössäsi on Suomen laajin tukkuvalikoima Kespronet-verkkopalvelun kautta. Logistiikka - ja jakeluverkostomme kattaa koko Suomen.

Tilaa Kespronetistä