Tarjoa kulhollinen vastuullisuutta

Tuotteiden hiilijalanjälki on pieni esimerkiksi viljatuotteilla, palkokasveilla, marjoilla, vihanneksilla, juureksilla, kaaleilla, linsseillä sekä joillakin pähkinöillä ja siemenillä. Lisää näiden raaka-aineiden osuutta buffetpöydän ruokatarjonnassa

Julkaistu

Kuvat

Kespro

Hyvä tietää

Buffet-lounaalta odotetaan jatkossa yhä enemmän runsautta, tuoreutta ja kasviksia, vastuullisuutta. Vastaajista 42 % aikoo lisätä kasvisten ja juuresten kulutusta seuraavan 12 kuukauden aikana. (Lähde: ravintolaruokailun tulevat muutokset kuluttajavalinnassa 5/2020 Kespron tutkimus)

buffetsalaatti02 1500

Kvinoaa ja pikkelöityä valkokaalia

Keitä huudellut kvinoat ja huuhtele ne kylmiksi. Pikkelöi suikaloitu valkokaali. Sekoita kvinoa kaalien kanssa. Lisää lehtipersiljaa ja mausta esimerkiksi vinegretillä.

buffetsalaatti01 1500

Beluga- ja keltainen linssi, kaalimix, lehtikaali

Keitä linssit omissa kattiloissaan kypsiksi ja jäähdytä ne. Lisää joukkoon pikkelöityä sekä suikaloitua kiinan-, savojin- ja punakaalia.

buffetsalaatti03 1500

Yrteillä maustettuja kikherneitä, herkkusieniä ja fenkolia

Liota kikherneitä muutama tunti ja keitä ne kypsiksi. Paista herkkusieniviipaleet ja mausta ne soijalla sekä seesaminsiemenillä. Sekoita kikherneet, herkkusienet ja suikaloidut fenkolit yrttiöljyn kanssa.

buffetsalaatti04 1500

Kauraa, juureksia ja herneitä

Keitä kaurasuurimot kypsiksi ja jäähdytä ne. Paahda raita- ja keltajuuret uunissa. Yhdistä jäähdytetyt juurekset sulatettujen herneiden kanssa sekä kaurasuurimoiden kanssa. Lisää notkistettua vegaanimajoneesia ja hienonnettua minttua.

buffetsalaatti07 1500

Couscousia, porkkanaa ja kukkakaalia

Kypsennä couscous 1:1 nesteen kanssa. Puolet couscousista kypsennät punajuuri-kasvisliemessä ja puolet sahramilla tai kurkumalla maustetussa kasvisliemessä. Lisää salaattiin paahdettua porkkanaa ja pikkelöityä kukkakaalia. Kukkakaalin varret ja lehdet voit myös hyötykäyttää, kun olet höyryttänyt ne kevyesti.

buffetsalaatti09 1500

Ohraa, palsternakkaa, retiisiä ja pinaattia

Keitä ohrasuurimot kypsiksi ja jäähdytä ne huuhtelemalla. Lisää paahdettua palsternakkaa, pikkelöityä retiisiä ja pinaattia. Mausta esimerkiksi vinegretillä

buffetsalaatti08 1500

Papuja ja kurpitsaa

Liota kidney- ja valkopapuja yön yli kylmässä vedessä. Keitä ne kypsiksi ja jäähdytä. Paahda kuorittuja myrkikurpitsanpaloja sekä sipulia uunissa. Yhdistä jäähdytetyt juurekset papujen kanssa ja mausta vinegretillä.

buffetsalaatti hummukset 1500

Hummukset

Menu Hummus sekä Menu punajuurihummus soveltuvat tarjottavaksi sellaisenaan. Voit halutessasi laittaa päälle myös oliiviöljyä sekä koristella esimerkiksi unikon- tai seesaminsiemillä. Hummukseen voit lisätä myös turkkilaista jogurttia, jolloin sen maku pehmenee.

Me Kesprossa autamme kaiken kokoisia asiakkaitamme menestymään sekä kehittämään liikeideaansa. Meiltä saat palvelua niin henkilökohtaisesti kuin digitaalisissa kanavissa.

Tule asiakkaaksi

Asiakkaanamme käytössäsi on Suomen laajin tukkuvalikoima Kespronet-verkkopalvelun kautta. Logistiikka - ja jakeluverkostomme kattaa koko Suomen.

Tilaa Kespronetistä