Tiedätkö, mitä kuituliinasi on syönyt?

Kuituliina on jokaisen ravintola-alan ammattilaisen perusapuri. Klassisen FSC-sertifioidun puukuitupohjaisen Carita® -liinan potentiaali huomattiin jo 80-luvulla. Se on paljon muutakin kuin vain tehokas puhdistusliina, myös vastuullisuuden saralla.

Julkaistu

Teksti

KAUPALLINEN YHTEISTYÖ: FREDMAN

Kuvat

KESPRO JA FREDMAN

Onkohan olemassa ravintola-alan työntekijöitä, jotka eivät olisi työssään ainakin joskus käyttäneet Carita-liinaa?

Carita-liinan monikäyttöisyys ammattikeittiöiden arkea helpottavana tuotteena huomattiin jo 80-luvulla ja se onkin kasvanut roolissaan puhdistuksesta jopa ruoanvalmistuksen apuvälineeksi. Caritaa onkin täysin turvallista käyttää ruoanvalmistuksessa, sillä se täyttää viranomaisten elintarvikekontaktissa oleville tuotteille asettamat turvallisuusvaatimukset. Tämä on tärkeää huomioida kuituliinojen käytössä.

Carita on yleisnimitys kuituliinalle

Omakohtainen kosketukseni Carita-liinaan juontaa 90-loppuun työskennellessäni ravintola-alalla salin puolella Helsingissä. Pääsin tuolloin työskentelemään osana Cafe Highlight’n, ravintola Kartanon avajaistiimejä sekä myös Mestaritallista ja Sundman’s Krogista jäi upeat muistot mieleen. Vuodet opettivat, että Carita oli yleisnimi ammattikeittiöissä käytettävälle kuituliinalle. Valkoinen liinarulla oli tuttu näky niin saliväen pisteillä kuin keittiöiden ylähyllyillä. Vastuullisuus ei vielä tuolloin ollut noussut alalla toimimista ja siihen liittyviä valintoja ohjaavaksi teemaksi. Toki ruokatuvallisuudesta ei silloinkaan tingitty, mikä varmasti osin selittää Carita-liinojen suosiota.

Kannattaa valita kotimainen ja biohajoava kuituliina

Sittemmin työssäni Fredmanilla olen päässyt tarkemmin perehtymään Carita-liinan materiaaleihin, sen moninaisiin käyttökohteisiin sekä päässyt tutustumaan kuituliinojen innovatiiviseen valmistusprosessiin raaka-aineemme toimittajan, Suomisen, tehtaalla. Valmiiksi Carita-liinaksi tuotteet valmistetaan uusiutuvalla energialla käyvällä Rauman tehtaallamme. Kumppanimme, kuten raaka-aineidemme toimittajat ovat tärkeässä roolissa, kun kartoitamme tärkeimpien tuotteiden kokonaispäästöjä. Suominen on laskenut omassa tuotannossaan Carita-tuotteiden raaka-aineen valmistuksesta aiheutuvan hiilijalanjäljen. Laskenta osoittaa, että pienimmät hiilijalanjäljet on tuotteilla, jotka on valmistettu vastuullisimmista, biohajoavista raaka-aineista. Käytännössä näitä ovat Carita Bio ja Carita Premium -kuituliinat. Carita Bion kuitukangas hajoaa kotikompostissa jo noin 4 viikossa. Kuitukankaan biohajoavuutta on testattu Suomisen Green Lab -kompostointitesteissä. Vastuullisuusvisiomme mukaan teemme töitä sen eteen, että vuoteen 2030 mennessä loputkin tuotteemme olisivat kierrätettäviä ja valmistettu uusiutuvista raaka-aineista.

Turvallista kuituliinaa kilohinnalla Fredmanin tehtaanmyymälästä

Carita-liinan eri versiot ovat kaikki yhtä monikäyttöisiä ja materiaalin turvallisuuden vuoksi käyttökohteetkin ovat lähes rajattomat. Onpahan sitä Carita-liina nähty televisiossa Burgerimiehen hikipantanakin!

Omassa kotikeittiössäni Carita on oikea jokapaikanliina. Hamstraan sitä aina käydessäni tehtaallamme Raumalla. Vinkiksi näin kesän mökki- ja veneilykauden kynnyksellä, että Fredmanin tehtaanmyymälästä myydään Carita-liinaa kilohinnalla, ja löytyypä sieltä edukkaasti myös paljon monia muitakin keittiötuotteita koti- ja ammattilaiskäyttöön.

Sara-Hokkanen Fredman 1000x1000 Sara Hokkanen Fredman Group Viestintäjohtaja

Me Kesprossa autamme kaiken kokoisia asiakkaitamme menestymään sekä kehittämään liikeideaansa. Meiltä saat palvelua niin henkilökohtaisesti kuin digitaalisissa kanavissa.

Tule asiakkaaksi

Asiakkaanamme käytössäsi on Suomen laajin tukkuvalikoima Kespronet-verkkopalvelun kautta. Logistiikka - ja jakeluverkostomme kattaa koko Suomen.

Tilaa Kespronetistä