Tukea lapsiperheille poikkeustilassa – Keskolta lahjoitus Me-säätiölle ja Hope ry:lle ruoka-apuun

Lasten ja nuorten syrjäytymisen ehkäisyyn keskittyvä Me-säätiö jakaa ruokakasseja ja lahjakortteja ja Hope ry:n vapaaehtoiset toimittavat niitä perheille. Kesko on lahjoittanut Me-säätiölle ja Hope ry:lle yhteensä 80 000 euroa ruoka-avun lisäämiseksi.

Julkaistu

Poikkeukselliset viime viikot ovat saaneet monet toimijat kehittämään uusia ratkaisuja koronatilanteen takia vaikeuksiin joutuneiden perheiden auttamiseksi. Lasten ja nuorten syrjäytymisen ehkäisyyn keskittyvä Me-säätiö on alkanut jakaa ruokakasseja ja lahjakortteja Me-taloiltaan. Vähävaraisten lapsiperheiden auttajana tunnetun Hope ry:n vapaaehtoiset toimittavat lahjakortteja ja ruokakasseja perheille. Kesko on lahjoittanut Me-säätiölle ja Hope ry:lle yhteensä 80 000 euroa ruoka-avun lisäämiseksi.

Vuodesta 2015 toiminut Me-säätiö pyrkii ennaltaehkäisemään lasten ja nuorten syrjäytymistä Suomessa. Me-säätiö kantaa huolta koronatilanteen vuoksi vaikeaan asemaan joutuneista perheistä ja on kehittänyt nopeasti uudenlaista tukitoimintaa. Konkreettisena tuen muotona Me-talot jakavat ruokalahjakortteja tuen tarpeessa oleville perheille.

Hope ry on keskeyttänyt päätoimintansa eli vaate- ja tavaralahjoitukset koronatilanteen vuoksi. Lyhyessä ajassa on tilalle aloitettu vapaaehtoisvoimin toimitettava ruoka-apu taloudellisesti tiukoilla oleville lapsiperheille. Ruoka-apu on tässä laajuudessa yhdistykselle uusi toimintamuoto, jonka vapaaehtoiset käynnistivät ripeästi poikkeustilanteen alettua.

Kouluikäiset lapset ovat siirtyneet pääasiassa etäkouluun, jolloin mahdollisuus saada lämmin ruoka koulussa on jäänyt pois. Tämä on saanut monet taloudellisesti tiukoilla olevat perheet vaikeuksiin, kun ruokamenot ovat kasvaneet. Monissa perheissä ruokakassi tai lahjakortti on nyt suuri apu akuuttiin kriisiin. Hope toimii 20 paikallistoimijan välityksellä eri puolilla Suomea. Poikkeustilan aikana on pystytty antamaan ruoka-apua jo 2 000 perheelle.

Sponsorointiperiaatteidensa mukaan K-ryhmä on ensisijaisesti mukana tukemassa valtakunnallisia hankkeita, jotka liittyvät lasten ja nuorten arkeen, edistävät elämisen laatua ja kestävää kehitystä sekä tuottavat iloa mahdollisimman monelle.

Me Kesprossa autamme kaiken kokoisia asiakkaitamme menestymään sekä kehittämään liikeideaansa. Meiltä saat palvelua niin henkilökohtaisesti kuin digitaalisissa kanavissa.

Tule asiakkaaksi

Asiakkaanamme käytössäsi on Suomen laajin tukkuvalikoima Kespronet-verkkopalvelun kautta. Logistiikka - ja jakeluverkostomme kattaa koko Suomen.

Tilaa Kespronetistä