Työtä tuontikasvisvalikoiman laadun, luotettavuuden ja laajuuden takaamiseksi toimitusketjun alusta loppuun

Vuonna 1999 alkoi kaakkoisespanjalainen menestystarina, jonka ansiosta vihannestukkuvalikoima on ympäri vuoden laaja, tuore ja vastuullinen myös Suomessa. Lue tästä, mistä merkittävä osa Vihannestukku Kespron tuontikasvisvalikoimasta on peräisin.

Julkaistu

Suurten eurooppalaisten ruokakauppaketjujen erityiset asiakastarpeet – siitä sekä halusta vastata asiakaslähtöisesti niistä jokaiseen, sai alkunsa Unexportin menestystarina Espanjassa vuonna 1999. Silloin jo pidemmän aikaa tiiviissä yhteistyössä toimineet viljelijät päättivät, että jatkossa he tarjoavat asiakkaillensa laajimman mahdollisen valikoiman tuoretuotteita yhdessä yhteisen Unexport-brändin alla.

Päätös oli viisas, sillä vuosien aikana Unexportin asiakkaiden määrä kasvoi huimasti ja yritys saavutti asemansa yhtenä merkittävimmistä tuoretuotteiden tavarantoimittajista Euroopassa.

Unexport-Semillero-kasvihuone

Asiakastarpeen mukaan räätälöidyn valikoiman ohella menestystarinassa vahvaa roolia näyttelevät syvät ja pitkäikäiset suhteet asiakkaiden kanssa sekä lisäarvo, jonka asiakkaat ja asiakkaiden asiakkaat yhteistyöstä saavat.

Unexportilla toiminnan keskiössä ovat…

  • VALIKOIMA: Unexportin tarjoama valikoima on laajuudeltaan yksi maailman monipuolisimmista. Valikoimasta löytyvät vuoden ympäri tuoreet vihannekset, hedelmät, sitrukset ja melonit niin luomuna kuin perinteisesti kasvatettuina. Tuoretta satoa korjataan ympäri vuoden – luonnon satokausia ja sesonkeja vaalien – aina sieltä, missä se milloinkin on parhaimmillaan.
  • KETTERYYS: Asiakkaiden toiveet ovat olleet alusta asti Unexportille arvokas toimintaa ohjaava tekijä, jota vaalitaan tarkoin. Valikoimaa kehitetään jatkuvasti asiakastarpeiden mukaan, olivatpa toiveet mitä tai millaisia tahansa. Kerrothan sinäkin erikoisimmatkin toiveesi omalle myyjällesi – me autamme niiden ratkaisemisessa mielellämme!
  • LOGISTIIKKA: Unexportilla tehdään töitä vuoden jokaisena päivänä, jotta asiakkaat saavat tuoretuotteet käyttöönsä mahdollisimman nopeasti.
  • LAATU JA VASTUULLISUUS: Unexportin tahto on tukea asiakkaita heidän omassa liiketoiminnassaan mahdollisimman hyvin. Siksi laajan valikoiman tärkeimpiä kriteerejä ovat luotettava laatu ja kokonaisvaltainen vastuullisuus. Unexprotin sopimusviljelijöille myönnetyt sertifikaatit, kuten Global Gap, BRC ja IFS, varmistavat, että kasvisten laatuun ja turvallisuuteen voi luottaa. Unexport takaa, että valikoiman vastuullisuus- ja laatu toteutuvat läpi koko toimitusketjun. Tästä osoituksena Unexportille on myönnetty muiden muassa Global GAP Chain - ja IFS Broker -sertifikaatit. Lisäksi Unexportin luomutuotanto on Espanjan elintarvikeviranomaisten tarkastelemaa ja säätelemää.

Unexport-Campolechuga

Pieniä ja isoja tekoja paremman huomisen puolesta

Vaikka Unexportilla ollaan aidosti ylpeitä siitä, miten hyvällä tasolla tekeminen vuonna 2020 on, työtä entistäkin paremman huomisen puolesta tehdään yrityksessä taukoamatta. Tiivis yhteistyö paikallisten toimijoiden kanssa on osa jokapäiväistä arkea, minkä ohella yrityksessä pohditaan, mitä annettavaa yrityksellä on koko yhteiskunnalle.

Unexport laati itselleen YK:n ohjeistuksen mukaisen standardoidun toimintasuunnitelman vuonna 2018. Siihen kirjattiin kaikki keskeisimmät tavoitteet ja toimenpiteet, joita yrityksessä tehdään vastuullisuuden edistämiseksi vuoteen 2030 asetettuun määräaikaan mennessä. Läpinäkyvyyden vahvistamiseksi, sekä osoituksena toimenpiteiden edistymisestä suunnitelman mukaan, Unexport julkaisee vuosittain raportin, jossa esitellään yrityksen nykytila sekä kaikki aikaansaannokset.

Tässä muutamia poimintoja toimenpiteistä, joita Unexport teki vastuullisuuden edistämiseksi vuonna 2019:

  • Jokaisen varaston ja toimistokiinteistön katolle asennettiin aurinkopaneelit.
  • Kaikki yritykseen hankitut uudet autot olivat sähköautoja.
  • Paikallista toimintaa tuettiin laajalti, jotta toimijat saavuttaisivat omat tavoitteensa. Tästä esimerkkinä paikallisten karate- ja lentopallojoukkueiden sponsorointi.
  • Ruoka-apua tarjottiin apua tarvitseville.
  • Pitkäaikaistyöttömien koulutusta tuettiin yhdessä paikallisen hallituksen kanssa.
  • Vammautuneiden lasten kanssa työskentelevien yritysten toimintaa tuettiin.

Unexport-HelpingPeopleToPracticeSports

Yhteistyössä kohti kasvisrikasta tulevaa

Asiakaslähtöisyys, avoin toimintakulttuuri, laaja-alainen vastuullisuustyö sekä jatkuva halu kehittyä ovat mahdollistaneet Unexportille menestyksellisen nykytilan sekä lojaalin asiakaskunnan. Asiakkaisiin lukeutuu useita kansainvälisesti verraten merkittävän kokoisia organisaatioita korkeine vaatimustasoineen.

Suomen markkinoilla on saatavilla Unexportin toimittamia tuotteita Kespron Menu-, Keskon Pirkka- ja Unexport-brändin nimissä. Vuonna 2019 toimitettuja tuoretuotteita oli yli 6 miljoonaa mitattua kiloa!

Unexport toimittaa Suomeen päivittäin laajan valikoiman niin luomu- kuin perinteisesti viljeltyjä hedelmiä, meloneja ja vihanneksia. Yhteistyö alkoi Keskon kanssa jo vuonna 2008, Kespron kanssa pari vuotta myöhemmin vuonna 2010 kasvaen vuosi vuodelta.

Suomen markkinoilla on saatavilla Unexportin toimittamia tuotteita Kespron Menu-, Keskon Pirkka- ja Unexport-brändin nimissä. Vuonna 2019 toimitettuja tuoretuotteita oli yli 6 miljoonaa mitattua kiloa!

Unexoirt-Bimi-varsiparsakaali

Unexportin yhteistyö Kespron ja Keskon kanssa on ollut alusta alkaen tiivistä, ja asiakaslähtöisyys on pysynyt toiminnan keskiössä alusta alkaen. Yhteinen tavoite on kehittää uusia tuotteita ja nykyistä valikoimaa jatkuvasti siten, että tarjonta vastaisi Keskon ja Kespron loppuasiakkaiden odotuksia ja toiveita mahdollisimman hyvin. Tavoitteena on lisäksi tuoda Suomen markkinoille yhteistyössä täysin uusia innovaatioita ja lajikkeita. Tästä esimerkkinä varsikukkakaali Bimin sekä varsiparsakaali Fiorinan esittely, jalkauttaminen ja vakiinnuttaminen Suomen markkinoille.

Me Kesprossa autamme kaiken kokoisia asiakkaitamme menestymään sekä kehittämään liikeideaansa. Meiltä saat palvelua niin henkilökohtaisesti kuin digitaalisissa kanavissa.

Tule asiakkaaksi

Asiakkaanamme käytössäsi on Suomen laajin tukkuvalikoima Kespronet-verkkopalvelun kautta. Logistiikka - ja jakeluverkostomme kattaa koko Suomen.

Tilaa Kespronetistä