Uusi trendikäs Menu-kertakäyttöastiasarja

Uusi Kesäpäivä-kuosi tuo Menu-kertakäyttöastioihin kesäisen raikkaan ilmeen. Uusi kertakäyttöastiasarja valmistetaan vastuullisesti ja ympäristöystävällisesti Hämeenlinnassa.

Julkaistu

Teksti

Pi Mäkilä

Kuvat

Roope Permanto ja Kespro

Hämeenlinnassa sijaitsevalla Huhtamäki Oyj:n tehtaalla on riittänyt kiirettä, sillä maalis-huhtikuun vaihteessa julkaistun uuden kertakäyttöastiasarja Menu Kesäpäivän tuotanto on käynnistynyt vauhdikkaasti. Menu Kesäpäivä ammentaa kuvituksessaan suomalaisesta, kesäisestä luonnosta. Sarja sopii helppokäyttöisyytensä vuoksi niin kesäkahviloihin, ravintoloihin kuin julkishallinnon tiloihinkin.

Huhtamäki valmistaa astiat puukuidusta ja kartongista. Raaka-aineena käytetään pääasiassa suomalaista ja pohjoismaista puuta. ”Käytämme Keskon tuotteissa vain PEFC-sertifioitua materiaalia, eli puuta ja kartonkia, joka on tuotettu vastuullisella metsänhoidolla. Kaikilla Keskon omilla merkkituotteilla on metsäsertifiointi vuoteen 2025 mennessä. Samat vaatimukset koskevat Menu Kesäpäivä -sarjaa”, kertoo Kespron tuotepäällikkö Liisa Puhakka.

Kahvikupin sisäpintaan on käytetty Huhtamäen Future Smart -materiaalia, jonka muovipinnoite on sataprosenttisesti uusiutuvaa, kasvipohjaista muovia. Muovipinnoite tarvitaan, jotta kuuma juoma pysyy kupissa eikä valu sen ulkopuolelle. ”Pinnoitteesta huolimatta astiasarjan tuotteet ovat täysin kierrätettäviä”, Puhakka selventää.

ML 3 21 Menu Kesäpäivä 003 Uusien Menu Kesäpäivä -kertakäyttöastioiden raikas ulkoasu tuo näyttävyyttä vitriineihin ja piristystä take away -kasseihin.

Lyhyet kuljetusmatkat, pienet päästöt

Ympäristöarvot ovat Menu Kesäpäivä -sarjan valmistuksessa muutenkin isossa roolissa. Koska tuote valmistetaan Hämeenlinnassa ja Keskon varastot sijaitsevat pääkaupunkiseudulla, kertakäyttöastioiden kuljetuksesta aiheutuvat päästöt ovat verrattain pienet.

”Lyhyt kuljetusmatka ja aidosti kotimainen tuotanto ovat asioita, joista sarjan valmistuksessa voidaan olla ylpeitä. Sarjalla on myös Avainlippu-merkki”, Puhakka kertoo.

Huhtamäellä on pitkä kokemus noutoruoan ja elintarvikkeiden pakkausratkaisujen toimittajana, joten Menu Kesäpäivän valmistus ei vaadi yritykseltä erityisjärjestelyjä.

”Käytännössä tehtaalla tehdään kartonkimateriaaliin painatus ja se leikataan. Varsinainen tuotteen muotoilu esimerkiksi kahvikupiksi tapahtuu tuotantolinjalla. Tehdas on melko uusi ja moderni, joten tuotannon optimointi on helppoa”, Puhakka sanoo.

ML 3 21 Menu Kesäpäivä 002 Menu Kesäpäivä -salaattirasioihin yhteensopivat kannet: 21747865 Huhtamäki rasiakansi 1250 ml 6 x 60 kpl Rpet ja 21380588 Huhtamäki kansi salaattirasia 1250 ml 50 kpl.

Opiskelijat suunnitteluapuna

Menu Kesäpäivä -kertakäyttöastiat koostuvat täydestä astiasarjasta, johon kuuluvat lautaset, kahvikupit sekä noutoruoan tarjoiluun sopivat salaattirasiat. Sarja täydentyy kevään aikana myös samankuosisilla lautasliinoilla.

”Uusi sarja sopii todella monipuoliseen käyttöön. Noutoruoan kysyntä on kasvanut tasaisesti viime vuodet, ja suosio vain kasvoi koronapandemian myötä. Menu Kesäpäivä tekee noutoruoan tarjoilusta entistä helpompaa”, Puhakka kertoo.

Menu Kesäpäivän matka tuotantoon alkoi jo huomattavasti kuluvaa kevättä aiemmin, sillä sarjan suunnittelu käynnistyi syksyllä 2019. Tuotesarjan ilmeen ovat suunnitelleet Aalto-yliopiston taideopiskelijat. Projekti haluttiin toteuttaa myös mahdollisimman vastuullisesti, ja Aalto-yliopisto valikoitui yhteistyökumppaniksi, sillä korkeakouluyhteistyössä Kesprolla oli mahdollisuus panostaa sosiaaliseen vastuuseen antamalla opiskelijoille kokemusta yritysyhteistyöstä.

Yhteistyö toteutettiin Aalto-yliopiston PatternLab-projektin kanssa. ”Käytännössä PatternLab toimii kuin muotoilutoimisto, ja järjestimme heille suunnittelukilpailun, jonka teemana oli vastuullisuus ja luonto”, Puhakka kertoo.

Puhakan mukaan korkeakouluyhteistyö sujui mallikkaasti, ja osallistujat olivat todella korkeatasoisia ja ammattimaisia. ”He olivat todella lahjakkaita. Teimme heidän kanssaan tiivistä yhteistyötä pitkin viime vuotta, ja lopulta voittajaksi valikoitui Menu Kesäpäivää koristava kuosi”, Puhakka kertoo.

Kesäpäivä-kuvio on Istanbulissa kasvaneen Berke Özkökin käsialaa. Kuosi on saanut inspiraationsa Özkökin naapuruston kukista ja suomalaisesta luonnosta. ”Havaitsin ympäröivää luontoa luonnostelemalla ja ottamalla kuvia kukista, ja ne innoittivat piirtämään Kesäpäivä-kuosin”, Özkök kertoo. ”Kuosi on raikas ja trendikäs, ja siinä ilmentyvät hyvin niin luonto kuin vastuullisuuskin”, Puhakka kertoo.

1. Metsästä tehtaalle

Astiasarjan matka tuotantoon alkaa vastuullisesti kasvatetusta metsästä. Materiaali on PEFC-sertifioitua puuta ja kartonkia, joka on tuotettu vastuullisella metsänhoidolla. Puukuitu jalostetaan kartongiksi, josta se kuljetetaan Hämeenlinnaan.

2. Kartongeista kupeiksi

Huhtamäki Oyj painattaa kartonkimateriaaliin Menu Kesäpäivän kuosin, ja kartonki leikataan myöhemmin tehtävää muotoilua varten.

3. Valmiina käyttöön

Leikattu kartonki muotoillaan tuotantolinjalla kahvikupeiksi, paperilautasiksi ja salaattirasioiksi. Tuotannon optimointi sujuu näppärästi modernien tilojen ansiosta.

ML 3 21 Menu Kesäpäivä 006 Tiesitkö? Menu Kesäpäivä-kahvikupin pinnoite on 100-prosenttisesti kasvipohjaista muovia.

Tuotteet

Uusi Menu Kesäpäivä -astiasarja:

Uusiutuvien materiaalien asialla

Hämeenlinnassa sijaitseva Huhtamäen tehdas pyrkii vastuullisten pakkausratkaisujen edelläkävijäksi. Huhtamäen kehittämä Future Smart -kahvikuppimalli on sataprosenttisesti uusiutuvista kasvipohjaisista materiaaleista valmistettu kahvipikari. Tuotteella on myös tuotteen ympäristöystävällisyydestä viestivä Joutsenmerkki, Avainlippumerkki sekä PEFC-metsäsertifiointi. Avainlippumerkki takaa, että tuote on valmistettu Suomessa ja työllistää Suomessa. PEFC™-metsäsertifiointi kertoo, että metsiä hoidetaan kansallisen lainsäädännön, metsänhoitosuositusten ja kestävän kehityksen periaatteiden mukaisesti.

Me Kesprossa autamme kaiken kokoisia asiakkaitamme menestymään sekä kehittämään liikeideaansa. Meiltä saat palvelua niin henkilökohtaisesti kuin digitaalisissa kanavissa.

Tule asiakkaaksi

Asiakkaanamme käytössäsi on Suomen laajin tukkuvalikoima Kespronet-verkkopalvelun kautta. Logistiikka - ja jakeluverkostomme kattaa koko Suomen.

Tilaa Kespronetistä