Vapaana kasvaneet

Etelä-Amerikasta tuotava Naturkött® -naudanliha on peräisin eläimistä, jotka vaeltavat vapaasti ympäri vuoden avoimilla laidunmailla ja syövät ruohoa ja heinää.

Julkaistu

Teksti

Norvida Oy

Kuvat

Norvida Oy

Etelä-Amerikan laitumia kutsutaan Pampaksi. Pampa on aroalue Argentiinan itäosissa, Uruguayssa ja Brasilian eteläkärjessä. Pampan tyypillisimmät kasvit ovat erilaiset pensaat ja ruohot. Pampan maaperä on viljavaa, ja sateet jakaantuvat melko tasaisesti ympäri vuoden. Ilmasto on lauhkeaa, joten alue sopii hyvin maanviljelylle.

Vastuullisuutta eläinten, ympäristön ja hyvän lihan parhaaksi

Hyvä liha tarkoittaa vastuun ottamista eläimistä ja eläintenpidosta, mutta itsestään selvästi myös ympäristöstä ja niistä, jotka työskentelevät eläinten parissa ja kasvattavat niitä. Hyvinvoivat eläimet saavat päivittäin raikasta vettä ja hyvää ravintoa. Ne saavat oleskella ympäristössä, joka antaa turvallisuutta ja vähentää stressiä. Tiloilla työskentelevien tulee huolehtia siitä, että eläintenpito hoidetaan oikein eläimiä arvostaen. Ja ympäristön osalta on huomioitava, että ympäristövaikutuksia muun muassa kuljetuksissa ja käsittelyssä vähennetään.

Norvida® on globaalisti ajatellen suhteellisen pieni tekijä, mutta tietää silti, että pystyy vaatimusten myötä vaikuttamaan asioihin omalta osaltaan.

Norvida® tekee aktiivisesti työtä vastuullisuuden eteen. Norvida® on partnerina kestävän kehityksen Novo Campo ja GTPS -projekteissa. Naturkött® -naudanliha ei ole peräisin Amazonasin tai Mato Grosson alueelta vaan Brasilian eteläisemmistä maakunnista jotka sopivat luontaisesti karjan laiduntamiseen.

Kaksi pihviä risoton päällä

Laatu, tehokas kuljetus ja katkeamaton kylmäketju

Naturkött® on ollut Suomessa kohta jo kaksi vuosikymmentä merkkinä luotettavasta laadusta. Henkilökunta on tuotantolaitoksissa paikan päällä varmistamassa jokaisen tuotantoerän turvallisen ja tasaisen laadun.

Esimerkkinä tästä voidaan pitää Naturkött® -naudan ulkofileetä jonka paksuus on aina vähintään 5 cm. Pihviä leikatessaan asiakkaat voivat olla varmoja siitä, että koko filee on alusta loppuun hyödynnettävissä ilman riskiä leikkuuhävikistä.

Liha kuljetetaan Etelä-Amerikasta kylmäkonteissa, tehokkaina laivakuljetuksina. Kuljetukseen kuluvan 30–35 päivän aikana liha säilytetään -1 – -1,5 asteen lämpötilassa (Liha jäätyy -1,7 asteessa). Kuljetuksen jälkeen henkilökunta vastaanottaa tavarat ja tarkastaa ne varastossa.

Lihan saapuessa Suomeen kokonaissäilyvyysajasta on keskimäärin kulunut noin 50 päivää, jotka kaikki tarkkaan säädellyssä kylmäketjussa. Tämä ns. raakakypsytys mureuttaa lihan luonnollisesti matkan aikana siten että tuote on heti käytettävissä saapuessaan asiakkaalle. Tehdyt testit ovat osoittaneet, että jos liha säilytetään pakkauksessa merkitysti loppu säilyvyysajan max. + 4 asteen lämpötilassa, ei säilyvyyden kanssa tule ongelmia ja kaikki mikrobiologiset raja-arvot alittuvat.

Naturkött® on merkki jonka laatuun voi luottaa.

Naturkött® -valikoima on tilattavissa ympäri vuoden Kespron toimituksissa. Kysy lisää >>

www.norvida.fi

Naturkött lihoja pakkauksissaan

Me Kesprossa autamme kaiken kokoisia asiakkaitamme menestymään sekä kehittämään liikeideaansa. Meiltä saat palvelua niin henkilökohtaisesti kuin digitaalisissa kanavissa.

Tule asiakkaaksi

Asiakkaanamme käytössäsi on Suomen laajin tukkuvalikoima Kespronet-verkkopalvelun kautta. Logistiikka - ja jakeluverkostomme kattaa koko Suomen.

Tilaa Kespronetistä