Kotimaisesta järvikalasta ympäristöystävällistä ruokaa

Markkinoille on syntynyt tilaus entistä ympäristöystävällisemmistä kotimaisista kalatuotteista. Apetit Kotimaiset Järvikalapihvit vastaavat kysyntään vastuullisesta, kotimaisesta järvikalasta valmistettavasta tuotteesta.

Julkaistu

Kuvat

Apetit Ruoka Oy

Kalan tulevaisuus näyttää lähtökohtaisesti valoisalta. Kalan syönnille on hyvän maun lisäksi muitakin kannustimia, sillä se on vahvasti ravintosuositusten keskiössä. Kala sisältää terveellisiä rasvahappoja, useita vitamiineja ja kivennäisaineita sekä paljon proteiinia. Sen hyödyllisten rasvahappojen on osoitettu vähentävän sydän- ja verisuonitautiriskiä. Lisäksi kalan hiilijalanjälki on matala. Kalan kysyntä onkin kasvanut Suomessa vakaasti jo pitkään. Samalla ruoan kotimaisuuden arvostus on edelleen korkealla. Lisäksi läheltä hankittua ja tuotettua ruokaa arvostetaan yhä enemmän, mistä kertoo tuotteen eettisyyden ja ekologisuuden merkityksen kasvu ostopäätöksessä.

"Kotimaisen kalan kysyntää ja arvostusta halutaan vieläkin nostaa, ja näin sen kuuluukin mennä. Meillä on mahdollisuus tarjota ravitsemusarvoiltaan ja maultaan hienoja, matalan hiilijalanjäljen kalatuotteita asiakkaillemme", Apetitin markkinointi- ja tuoteryhmäpäällikkö Hanna Pere sanoo.

Ympäristöystävällistä herkuttelua Apetit Järvikalapihveillä

Apetit Järvikalapihvit valmistetaan kotimaisista järvistä hoitokalastettavasta särjestä ja pikkuahvenesta. Hoitokalastuksessa pyydetään vähempiarvoisia kaloja vesistön rehevöitymisen hillitsemiseksi ja kalakannan terveen rakenteen säilyttämiseksi. Järvikalapihvit siis syntyvät saaliista, jonka pyytämisellä on suoria positiivisia vaikutuksia vesistön ekologiseen laatuun.

Järvikalapihvi on hyvät ravitsemusarvot sekä herkullisen maun omaava tuote. Tuotekehityksessä lähdettiin liikkeelle särjen ja pikkuahvenen omasta hyvästä mausta. Järvikalapihvi on laktoositon, gluteiiniton, soijaton ja sisältää runsaasti omega 3 -rasvahappoja ja d-vitamiinia. Särki on vähärasvainen, mutta proteiinirikas kala.

"Kalan omaa makua ei haluttu peittää. Siksi pihviin kehitettiin kalan omaa makua vahvistava, pelkistetty ja perusmakuja korostava suolan, pippurin, kerman ja voin makuyhdistelmä", Pere kuvailee.

Kalapihvit muusilla -annos lautasella Kotimaiset järvikalapihvit ja peruna-pinaattimuusi

Sitoumus kestäviin ruokavalintoihin

Apetit teki vuoden 2018 alussa sitoumuksen kestäviin ruokavalintoihin lisäämällä hoitokalastukseen perustuvia tuotteitaan 30 prosentilla vuoteen 2020 mennessä.

"Pienet järvikalat luokitellaan usein vähempiarvoisten kalojen joukkoon. Sen vuoksi hoitokalastuksesta syntynyt saalis saattaakin päätyä kalarehuksi turkiseläimille tai suoraan kaatopaikalle, sillä sen hyödyntämiseksi elintarvikkeena ei ole oikeanlaista arvoketjua", Pere kertoo.

Järvikalapihvien tapauksessa hoitokalastuksen saalis löysi arvoketjun, jonka myötä särjet ja pikkuahvenet päätyvät lautasille ravitsemaan syöjiään. Kun Apetitin Säkylän ruokapakastetehtaalla valmistettavissa Järvikalapihveissä vieläpä käytetään Säkylän Pyhäjärven hoitokalastuksen saalista, voidaan puhua todellisesta lähituotteesta.

Järvikalapihvi couscous annos lautasella Apetit järvikalapihvi ja juurescouscous

Me Kesprossa autamme kaiken kokoisia asiakkaitamme menestymään sekä kehittämään liikeideaansa. Meiltä saat palvelua niin henkilökohtaisesti kuin digitaalisissa kanavissa.

Tule asiakkaaksi

Asiakkaanamme käytössäsi on Suomen laajin tukkuvalikoima Kespronet-verkkopalvelun kautta. Logistiikka - ja jakeluverkostomme kattaa koko Suomen.

Tilaa Kespronetistä