Vastuullisuudesta on huolehdittu asiakkaan puolesta

Vastuullisuudesta kertova Kestävä tuote -merkintä helpottaa Kespron asiakkaiden valintoja.

Julkaistu

Teksti

Kespro

Kuvat

AdobeStock

Kespro helpottaa asiakkaidensa vastuullisten valintojen tekemistä merkitsemällä tuotteidensa taustatietoihin Kestävä tuote -merkinnän.

Millainen on Kestävä tuote?

Kestäviksi tuotteiksi on määritetty sellaiset tuotteet, joiden ilmastovaikutus on verrokkituotetta merkittävästi pienempi tai joilla on merkitystä ilmastonmuutokseen sopeutumisessa. Uusi merkintä tuli käyttöön joulukuussa 2021.

Tuotteiden mukana kulkevia vastuullisuudesta kertovia merkintöjä on markkinoilla useita, jolloin valinta niiden välillä on ollut erityisesti foodservice-asiakkaille vaikeaa. Kesprossa Kestävä tuote -merkintä kertoo, että arviointi tuotteen vastuullisuudesta on jo tehty Kesprossa ja asiakas tietää merkin tuotteen ostaessaan tekevänsä kestävän valinnan.

Vastuullisuus korostuu yhä enemmän ravintoloiden ja kahviloiden omassa markkinoinnissa, koska se on kuluttajille yhä enemmän ruokailupaikkaa määrittävä tekijä. Kestävä tuote -merkintämme helpottaa ravintoloitsijan tai kahvilayrittäjän arkea, kun hänen ei tarvitse kahlata lukuisten vastuullisuudesta kertovien merkintöjen taustoja.

Tuote on kestävä tuote, kun se on...

  • Keskon kestävän kehityksen hankintalinjausten mukainen tuote (Soijalinjaus, Kala- ja äyriäislinjaus, Puu- ja paperilinjaus, Kaakaolinjaus, Palmuöljylinjaus, Puuvillalinjaus)
  • Vastuullisuussertifioitu ja -merkitty tuote (Luomu, Sirkkalehti, Vegan, Reilu kauppa, Rainforest Alliance (UTZ), ASC, MSC, Pohjoismainen ympäristömerkki, EU-Kukka, Ecocert, FSC, PEFC, BCI, GOTS)
  • Kiertotaloustuote
  • Tuote, jonka ilmastovaikutus on kompensoitu
  • Kasvipohjainen tuote, jolla voi korvata eläinperäisiä tuotteita, kuten lihaa ja maitotuotteita.

Pakkauskokojen optimointi hevi-tuotteissa

Vuonna 2021 Kespron hevi-tuotteiden pakkausmuutosten osalta tavoitettiin vuotuiset 11,42 tonnin säästöt muovin määrässä.

Toimenpiteet näiden eteen pohjautuivat nykyisten pakkausmateriaalien tarkastelun ja tavarantoimittajien kanssa yhteistyössä tehtyihin havaintoihin. Vähentämällä muovin määrää pakkauksesta ja sen koosta riippuen 5–15 %, saatiin huomattavia vähennyksiä aikaan, vaarantamatta kuitenkaan pakkauksen kestävyyttä tai aiheuttamatta heikompaa säilyvyyttä tuotteille.

Työ jatkuu edelleen ja etsimme jatkuvasti ratkaisuja niin paremman kierrätettävyyden kuin vähentyneen muovin käytön osalta yhteistyössä tavarantoimittajien kanssa.


Me Kesprossa autamme kaiken kokoisia asiakkaitamme menestymään sekä kehittämään liikeideaansa. Meiltä saat palvelua niin henkilökohtaisesti kuin digitaalisissa kanavissa.

Tule asiakkaaksi

Asiakkaanamme käytössäsi on Suomen laajin tukkuvalikoima Kespronet-verkkopalvelun kautta. Logistiikka - ja jakeluverkostomme kattaa koko Suomen.

Tilaa Kespronetistä