Ympäristömyötäisten puhdistusaineiden valinta ei ole aina helppoa

Tietoisuus kestävästä kehityksestä ja vihreistä puhdistusmenetelmistä on kasvanut paljon, silti yhä tarvitaan tietoa helpottamaan oikeiden tuotevalintojen tekemistä.

Julkaistu

Teksti

Diversey Suomi Oy

Kuvat

Diversey Suomi Oy

Ajatus, että meidän on toimittava tavalla, joka täyttää tämänhetkiset vaatimukset tukien samalla tulevien sukupolvien pyrkimyksiä ja tarpeita, ei ole syntynyt tällä vuosikymmenellä.

Hiilidioksidipäästöt ovat kasvaneet globaalisti liki 50 prosentilla vuoden 1990 jälkeen ja vuosien 2000 ja 2010 välillä päästöt kasvoivat nopeammin kuin yhtenäkään menneenä kolmena vuosikymmenenä. Maailman väestö jatkaa kasvuaan, mikä aiheuttaa yhä suuremmat rajallisiin luonnonvaroihin kohdistuvat vaateet. Yhä suurempi luonnonvarojen tarve on syytä ottaa huomioon ostopäätöksissä ja toiminnassa.

Kestävää kehitystä tulkitaan kuitenkin monin eri tavoin. Sama pätee puhtaanapidon alalla. Markkinat ovat täyttyneet nopeasti vihreämmillä tuotteilla, ja näiden myötä kasvavalla määrällä väittämiä niiden hyödyistä ja ympäristömyötäisyydestä.

Ympäristömyötäisten puhdistusaineiden valinta ei ole aina helppo tehtävä. Kaikkein ympäristömyötäisimmät/vihreimmät tuotteet ovat ne, jotka täyttävät tarpeesi ja kestävälle kehitykselle asettamasi vaatimukset. Jos haluat valita kestävän kehityksen kannalta kaikkein parhaimmat ratkaisut, noudata ohjetta VÄHENNÄ – KÄYTÄ UUDELLEEN – KIERRÄTÄ, juuri tässä järjestyksessä.

On paljon parempi vähentää ensin käytettävän tuotteen määrää ja minimoida pakkausjätteen määrää, kuin huolehtia ensisijaisesti jätteen kierrätyksestä, joka on paljon monimutkaisempi toteuttaa. Sen vuoksi kannattaa valita puhdistusaine, joka

 1. on mahdollisimman tiivistetty ja käytännöllinen hiilijalanjäljen, kemikaalin määrän ja jätteen vähentämiseksi,
 2. toimitetaan mahdollisimman suuressa pakkauksessa ja on käytännöllinen organisaatiosi ja budjettisi kannalta,
 3. on varustettu sisäisellä kiinteällä annostelujärjestelmällä, joka ehkäisee liian suuren tai pienen annostelun,
 4. pohjautuu uusiutuvista luonnonvaroista saataviin ainesosiin, joilla ei ole vaikutusta muihin tärkeisiin prosesseihin, kuten elintarviketuotantoon, ja
 5. saa tehokkuutta ja tukea työkaluista, järjestelmistä ja prosesseista tehon maksimoimiseksi.

Yksi Diverseyn tarjoama vaihtoehto ympäristömyötäiseen hygieniaan ja puhdistukseen on SURE-tuoteperhe. SURE-tuotteet on valmistettu uusiutuvista raaka-aineista ja niiden valmistuksessa hyödynnetään elintarviketeollisuuden biojätteitä ja sivutuotteita, joista on kehitetty peseviä ainesosia. SURE-tuotteet ovat 100 %:sti biohajoavia, mikä on merkittävä etu, sillä suurin osa puhdistusaineista päätyy ympäristöön joko jätevesikäsittelyn jälkeen tai suoraan vesistöihin. Biohajoavuus tarkoittaa, että lähtöraaka-aineet hajoavat pienemmiksi osiksi, jotka yleensä tällöin ovat vähemmän haitallisia ympäristölle. SURE-tuotesarjan turvallisuusluokitukset vähentävät myös suojainten tarvetta ja vähentävät näin merkittävästi riskejä käytettäessä kemikaaleja. Tarvitset suojaimet käsitellessäsi vain muutaman SURE-kemikaalin tiivistettä.

Diversey voikin ylpeänä julistaa, että SURE-tuotteet saivat juuri arvokkaan ja kansainvälisesti tunnustetun Cradle to Cradle –sertifikaatin (taso: GOLD). Cradle to Cradle on maailmanlaajuinen voittoa tavoittelematon järjestö, joka on sitoutunut parantamaan tuotteiden turvallisuutta, terveyttä ja kestävyyttä.

C2C-sertifikaatin saadakseen pitää läpäistä seuraavat kriteerit:

 • Tuotteissa ei ole kemikaaleja, jotka voivat olla haitallisia ihmisille tai ympäristölle. Toisin sanoen, Cradle to Cradle -sertifioiduissa tuotteissa ei ole kemikaaleja, jotka löytyvät kiellettyjen C2C-kemikaalien luettelosta.
 • Tuotteiden tulee olla uudelleenkäytettäviä, kierrätettäviä, kompostoitavia tai biohajoavia.
 • Tuotteet on valmistettu uusiutuvista energialähteistä ja joiden valmistusprosessilla on alhaiset kasvihuonekaasupäästöt.
 • Tuotteiden valmistaja tunnistaa veden olevan rajallinen resurssi ja on sitoutunut suojelemaan puhtaan veden saantia.
 • Tuotteiden valmistajan yritystoiminta "kunnioittaa ihmisiä ja luonnon järjestelmiä, joihin tuotantoprosessi vaikuttaa".

diversey kesprocom info 2

Tuotteet

SURE-tuoteryhmästä löydät ympäristömyötäiset puhdistusratkaisut seuraaviin kohteisiin useassa eri pakkauskoossa ja -ratkaisussa:

 1. Pintojen puhdistusaineet
 2. Henkilökohtainen hygienia
 3. Keittiöhygienia

Ole yhteydessä alueesi Diversey-edustajaan tai myyntipalveluumme täällä kuullaksesi lisää SURE-puhdistusaineista!

Me Kesprossa autamme kaiken kokoisia asiakkaitamme menestymään sekä kehittämään liikeideaansa. Meiltä saat palvelua niin henkilökohtaisesti kuin digitaalisissa kanavissa.

Tule asiakkaaksi

Asiakkaanamme käytössäsi on Suomen laajin tukkuvalikoima Kespronet-verkkopalvelun kautta. Logistiikka - ja jakeluverkostomme kattaa koko Suomen.

Tilaa Kespronetistä