JEPO

Viljelijäomisteinen JEPO: Vastuullisia perunatuotteita suomalaisesta perunasta

Pohjanmaalainen JEPO tuottaa vuosittain noin 13 miljoonaa kiloa kypsiä ja pestyjä perunatuotteita ammattikeittiöiden ja elintarviketeollisuuden käyttöön. Jepualla 1976 perustettu JEPO on noussut Suomen syödyimmäksi perunaksi eikä syyttä, sillä taustalla on yli neljän vuosikymmenen viljelyosaaminen ja kokemus perunajalosteiden valmistuksesta. Tuotteemme maistuvat monipuolisesti lounas- ja à la carte -ravintoloiden sekä julkisten ruokapalveluiden tarjoamissa aterioissa.

Hyvää ilmastolle

Vastuullisuus on osa JEPOn toimintakulttuuria ja aitoja tekoja, joilla huolehdimme kestävistä toimintatavoista kokonaisvaltaisesti läpi koko tuotantoketjun.

Perunat toimitetaan tuotantolaitoksellemme läheisiltä sopimusviljelytiloilta. Käytämme perunoiden kypsentämiseen energianlähteenä biokaasua ja puupellettejä, jonka ansiosta kypsät perunatuotteemme ovat tutkitusti ilmastoystävällinen valinta. Edistämme ympäristön hyvinvointia ja kiertotaloutta ohjaamalla tuotannon sivuvirrat jatkokäyttöön biokaasun raaka-aineeksi ja eläinten rehuksi.

Käyttövalmiit ja lisäaineettomat kypsät perunatuotteemme ovat vastuullinen valinta ammattikeittiöille. Ne helpottavat työtä ja auttavat vähentämään ruoanvalmistuksen ilmastokuormitusta. Kypsien tuotteiden avulla voida