Kotivara

Kotivara – Kaiken hyvän päälle

Oululainen perheyritys Kotivara on erikoistunut meetvursteihin ja muihin kylmäsavutuotteisiin. Olemme myös merkittävä porotoimija. Alkuperäinen Venäläinen meetvurstimme täyttää tänä vuonna 70 vuotta! Venäläisen meetvurstin tuoteperheemme on yksi Suomen eniten myydyistä meetvursteista.

BRC-sertifikaatti

Kotivaralle on myönnetty kesäkuussa 2021 BRC-standardin mukainen elintarvikealan laatusertifikaatti yhtenä ensimmäisistä lihajalosteiden valmistajista Suomessa. BRC-standardin vaatimukset kattavat elintarvikealan hankintaketjun valmistuksesta varastointiin ja jakeluun. Alun perin Britannian vähittäiskauppajärjestön julkaisemaan laatustandardiin perustuva BRC on elintarvikealalla haluttu ja arvostettu sertifikaatti.

Porotuotteet sujuvasti Kesprosta

Herkullinen poro nostaa varmasti ruokailijoiden suupielet ylös. Kaikki porotuotteemme ovat saatavissa Kespron valikoimasta. Ostamme käyttämämme suomalaisen poronlihan suoraan paliskunnilta. Sen tuloksena tiedämme tarkalleen, mistä liha tulee ja samalla tiedetään myös, että liha on tuotettu vastuullisesti. Kokenut leikkaajaporukkamme tekee tarkkaa työtä ja saamme hyvää palautetta leikkuujäljestä ja tuotteidemme tasalaatuisuudesta.

Legendaarinen Kärkkäri

Kespron kautta saat myös Kotivaran legendaarisen Kärkkäri-makkaran. Kärkkäri keksittiin Kotivaralla vuonna 1956, kun grilleille haluttiin hyvänmakuinen, vähärasvainen ja helposti paistettava makkara. Loppu on historiaa – aitoja Kärkkäreitä syödään Oulun alueella ainakin tuhat makkaraa päivässä ja tuotteella on ystävänsä Etelä-Suomea myöten. Kärkkäri tulisi kypsentää pannulla runsaassa rasvassa tai öljyssä. Makkaraa käännellään välillä, jotta siihen muodostuu tasaisesti herkullinen rapea kuori.