Arjen tärkeät ateriat

Saarioinen on valmiin ruoan asiantuntija ja arjen toimija esimerkiksi kouluissa, päiväkodeissa, henkilöstöravintoloissa ja liikenneravintoloissa. Perheyhtiö haluaa olla tukemassa kaikin tavoin arjen tärkeitä aterioita ja niiden tarjoajia.

Julkaistu

Teksti

Kaupallinen yhteistyö: Saarioinen / Eeva Lauronen

Kuvat

Saarioinen

Kun arki muuttuu, on tärkeää, että ainakin joku osa pysyy ennallaan – esimerkiksi arjen ateriat. Jokainen päivä tarvitsee päivän pääaterian. Niin työpaikolla kuin oppilaitoksissakin, lounas on merkittävässä roolissa, ja se auttaa jaksamaan päivän haasteissa myös työpäivän jälkeen.

Saarioinen tuntee suomalaiset syömisen tilanteet, lempiruoat ja on valmiin ruoan osaaja. Etätöiden ja arjen kiireiden keskellä ei aina ole aikaa valmistaa ruokaa alusta alkaen itse. Saarioinen haluaa olla mukana tukemassa terveellistä, hyvää syömistä.

”Lähdemme siitä, että on monta tapaa nauttia arjen tärkeä ateria. Se voidaan syödä paikan päällä lounasravintolassa tai kouluruokalassa, mutta sen lisäksi tarjoamme myös hyviä ratkaisuja ja ideoita ravintolan keittiössä valmistettaville, toimistoon tai kotiin mukaan otettaville lounaille, joiden merkitys kasvaa koko ajan. Haluamme olla mukana auttamassa asiakasta lounaan suunnittelussa ja järjestämisessä”, kehityspäällikkö Tomi Schulze Saarioiselta sanoo.

Ratkaisuja käsiparien ja ajan puutteeseen

Resurssipula on hyvin nopeasti yleistyvä ongelma foodservice-alalla. Saarioisella nähdään, että resurssipulaa on sekä työtunneista että käsipareista. Siihen Saarioinen tuo apua valmiilla ruoilla ja ratkaisuilla. Kun osa aterian elementeistä tulee valmiina, ei ravintolan tarvitse tinkiä omasta ammattitaidostaan ja osuudestaan herkullisen, näyttävän ja houkuttelevan aterian tekemisessä. Saarioisten tuotteet ja ratkaisut ovat monipuolisesti ja joustavasti käytettäviä.

”Valmiit ratkaisut järkeistävät ajankäyttöä. Kannattaa pysähtyä miettimään, miten rajallinen työaika on järkevintä käyttää: mikä osa kannattaa tehdä itse, ja missä kohdissa voidaan hyödyntää valmista? Me Saarioisella voimme olla aterian valmistamisessa apuna tuomalla siihen valmiin komponentin, kastikkeen tai salaatin, jolloin asiakas voi keskittyä pääraaka-aineen valmistamiseen ja aterian tuunaamiseen oman näköisekseen”, asiakkuusjohtaja Pekka Markkula Saarioiselta toteaa.

Esimerkiksi kokouskahvituksiin valmistautuminen voi olla kiireiseen lounasaikaan hankalaa. Tässäkin Saarioinen voi olla apuna valmiilla tarjottavillaan.

Saarioisella ymmärretään erinomaisesti myös, että foodservice-alan toimijat haluavat onnistua työssään joka päivä yhtä hyvin, kiireistä huolimatta. Esimerkiksi käyttämällä Saarioisten herkullisia pyöryköitä, kuten broileri-, kala-, kasvis- tai juuresvoipapupyöryköitä, saa helposti vaihtelua lounaspöytään, ja aikaa vapautuu muuhun.

menu lehti 2 2022 saarioinen premium 1 wok Kun osa ruoan komponenteista tulee valmiina, ei ravintolan tarvitse tinkiä omasta ammattitaidostaan ja osuudestaan aterian tekemisessä.

Ruokahävikki kuriin suunnittelulla ja valmiilla ratkaisuilla

Monella asiakkaalla päivittäisenä haasteena on menekin vaihtuvuus. Miten vaihtuviin tilanteisiin voi valmistautua kuitenkin niin, että ruokahävikki pysyy mahdollisimman pienenä?

Saarioinen tarjoaa tähän monia erilaisia vaihtoehtoja. Esimerkiksi edellä mainitut, Saarioisten valmiit tuoreet pyörykät ovat vaihtuvissa tilanteissa käteviä tarjottavia, sillä ylijäämän voi helposti pakastaa tulevaa käyttöä varten. Toisaalta Saarioisten valmiiksi pakastetut pyörykkäsarjat tuovat helpotusta muuttuvaan arkeen, sillä pyöryköitä voi paistaa pikkuhiljaa päivän aikana sitä mukaa kun tarvitsee.

Hävikin hallintaan auttaa myös perusteellinen suunnittelu ja aktiivinen keskustelu asiakkaiden kanssa.

”Esimerkiksi lounasravintolassa kannattaa selvitellä mahdollisimman tarkkaan asiakkaiden etätyöjärjestelyt ja työkäytännöt, sillä tämä helpottaa lounastarjoilun suunnittelussa. Mitä parempi vuoropuhelu on, sitä helpompi työkäytäntöjä on suunnitella ja ennustaa”, Markkula vinkkaa.

Lautashävikin lisäksi tärkeä osa hävikin hallintaa on myös ylijääneen, valmiin ruoan eteenpäin myynti päivän päätteeksi. Tässä ja varastonkierrossa auttaa ruokailun huolellinen suunnittelu. Ruokailu kannattaa suunnitella niin, että annoksen voi helposti myös ottaa mukaan ja pakata take away -rasiaan.

”Asiakkaita kannattaa houkutella ostamaan ruokaa myös kotiin”, Tomi Schulze muistuttaa.

Saarioinen


  • Saarioinen käyttää huomattavan paljon resursseja tutkimalla tarkoin suomalaisten syömistä ja syömisen muutosta. Se tuntee suomalaisten maun. Vuosien varrella Saarioinen on luonut klassikkoruokia, jotka kulkevat arjen ruokailuissa yhä mukana. Jo yli kuuden vuosikymmenen aikana Saarioinen on kehittänyt, kokeillut ja kokannut herkullisia lempiruokia ja aterian osia kasviksista, kalasta ja lihasta hyvin monipuolisiin ruokavalioihin, ruoka-aineallergiat huomioiden.
  • Uudet tuotteet kehitetään yhdessä asiakkaan kanssa. Asiakas testaa tuotteen ja antaa siitä palautetta. Lopuksi uusien tuotteiden herkullisuus testataan myös isommalla ruokailijajoukolla. Kaikkien tuotteiden käyttöön annetaan lukuisia reseptejä sekä vinkkejä parhaista käyttötilanteista ruoan valmistamisen tueksi ja varioinniksi sekä ruokalistojen suunnittelun helpottamiseksi – aina valmiisiin viikkoruokalistoihin asti.
  • Asiakkaalle sopivinta ratkaisua valitessa otetaan huomioon asiakkaan tarpeiden lisäksi säädökset ja budjetit, jotka ohjaavat valintoja.
  • Kehitetään yhdessä – digitaalisesti ja keittiössä: Saarioinen tarjoaa foodservice-asiakkailleen avuksi Lempiruokayhteisön, uudenlaisen yhdessä tekemisen alustan, jossa arjen haasteista nousevia asioita voi yhdessä tutkia, sparrailla ja kehittää.

Me Kesprossa autamme kaiken kokoisia asiakkaitamme menestymään sekä kehittämään liikeideaansa. Meiltä saat palvelua niin henkilökohtaisesti kuin digitaalisissa kanavissa.

Tule asiakkaaksi

Asiakkaanamme käytössäsi on Suomen laajin tukkuvalikoima Kespronet-verkkopalvelun kautta. Logistiikka - ja jakeluverkostomme kattaa koko Suomen.

Tilaa Kespronetistä