Elämysmatkalla ravintolassa

Onko tulevaisuuden ravintola-annos keinolihaa, säilykekalaa tai kasvisproteiinia? Yhä useampi ravintola-asiakas kaipaa vaihtoehtoja lihalle. Tämän lisäksi ravintolasta tullaan hakemaan elämyksiä ja uusia innovaatioita.

Julkaistu

Teksti

Eeva Lauronen

Kuvat

iStock, Meeat Food Tech

3D printattua lihaa

Erilaiset lihan korvikkeet kehittyvät vauhdilla, ja myös asiakkaat haluavat yhä useammin lautaselleen lihaa korvaavaa kasvisproteiinia. Nyt New Meatiksi kutsuttua 3D-printattua ”lihaa” saa nyt myös Suomesta. Ensimmäisenä keinolihaa tarjoilee helsinkiläinen Emo.

New Meat on kasviperäisestä proteiinista, kasvirasvoista sekä luonnollisista väreistä ja aromeista valmistettu vegaaninen tuote. Maultaan, ulkonäöltään, rakenteeltaan ja suutuntumaltaan 3D-printattu liha muistuttaa hyvin pitkälti naudanlihapihviä. New Meat -uutuustuotteita voi tilata nyt Kesprosta. Kysy lisää yhteyshenkilöltäsi.

MN0522 Elamys matkassa ravintolassa 002

Butter Boardista somehitti

Butter board, suomennettuna levitelauta on TikTokissa leviävä somehitti, jossa yhdistyy kannattavuus, helppo muokattavuus ja trendikkyys. Yksinkertaisuudessaan laudan päältä tarjottava levite valmistetaan voista, joka koristellaan halutuilla lisukkeilla, esimerkiksi oliiveilla, pähkinöillä tai paahdetulla valkosipulilla. Voin voi myös korvata tuorejuustolla.

Butter boardista tuli hitti, kun ruokavaikuttaja Justine Doiron julkaisi TikTok-tilillään @justine_snacks videon butter boardista.

MN0522 Elamys matkassa ravintolassa 004

Purkkikala muuttui salonkikelpoiseksi

Erilaiset kalasäilykkeet ovat ilmestyneet kattauksiin ja trendikkäiden ravintoloiden listoille. Makrillien ja sardiinien ohella säilykkeinä maistuvat myös kotimaiset järvikalat. Edulliset, helppokäyttöiset ja maukkaat kalasäilykkeet ovat terveellistä, proteiinipitoista ruokaa ja liittyvät myös vastuullisen syömisen trendiin. Regenerative food tarkoittaa vastuullista ruokaa, johon liittyy kestävä maatalous, monivuotiset viljelykasvit ja esimerkiksi hallittu laiduntaminen.

MN0522 Elamys matkassa ravintolassa 003

Elämyksiä etsimässä

Elämyksellisyys on päivän sana. Ravintoloiden odotetaan tarjoavan unohtumattomia, jopa taianomaisia elämyksiä, jotka nostavat arjen yläpuolelle. Ravintolaelämys voi olla ravintola Brasan tavoin kokkailua avotulella, näyttävää flambeerausta asiakkaan edessä ravintolasalissa tai vaikka perinteiden mukaan tarjoiltu iltapäivätee pienine suupaloineen. Tärkeintä on, että asiakas kokee saavansa ravintolasta maukkaan ruoan lisäksi myös unohtumattoman elämyksen.

MN0522 Elamys matkassa ravintolassa 005

Rapeutta friteerauksella

Paahtaminen, ilmakuivaus ja varsinkin friteeraus. Kaikki rapea on nyt trendikästä ja tietenkin myös kustannustehokasta. Olipa listalla sitten eri tavoilla paneroitua kalaa, ruusukaalia, merilevää tai maissipolentasta valmistettuja ranskalaisia – kaikki maistuu. Japanilaisesta keittiöstä tulevat pankojauhot ovat nyt kovassa käytössä.

Me Kesprossa autamme kaiken kokoisia asiakkaitamme menestymään sekä kehittämään liikeideaansa. Meiltä saat palvelua niin henkilökohtaisesti kuin digitaalisissa kanavissa.

Tule asiakkaaksi

Asiakkaanamme käytössäsi on Suomen laajin tukkuvalikoima Kespronet-verkkopalvelun kautta. Logistiikka - ja jakeluverkostomme kattaa koko Suomen.

Tilaa Kespronetistä