Fazer Street Food -briossisämpylät kruunaavat laadukkaan burgerin

Herkullisen burgerin viimeistelee laadukas briossi.

Julkaistu

Teksti

Kaupallinen yhteistyö: Fazer Leipomot Oy; Jonna Manninen

Burgerit ovat yksi Camp Kitchen & Barin ruokalistan kulmakivistä. Makumaailmoja täytteisiin haetaan sesongin mukaan Yhdysvalloista aina Aasiaan saakka, mutta briossi on vakiinnuttanut paikkansa ravintolan burgersämpylänä. Laadukkaan briossin pariksi voi yhdistää monenlaisia makuja.

Briossi selvä valinta burgersämpyläksi

Camp Kitchen & Bar -ravintola perustettiin reilu vuosi sitten Ruka Valley -hotellin yhteyteen tarkoituksena luoda Rukalle uudenlainen konsepti, joka tarjoaisi aamuvarhaisella hotellin asukkaille aamiaisen ja toimisi päivällä laskettelijoita palvelevana rinneravintolana ja illalla tasokkaana illallisravintolana. Alusta asti oli selvää, että menuun, joka tulisi sisältämään ravintolan työntekijöiden ”lempiruokia Turusta Thaimaahan, Nuorgamista New Yorkiin ja maisemareittejä takaisin”, kuuluisivat burgerannokset.

”Ruokafilosofiamme on tuoda maailman makuja hieman paremmilla mausteilla twistattuna. Ultimate Veggie burgerissa maistuu hiukan Aasia, ja amerikkalainen Cheeseburger grillataan jenkkityyliin puuhiilillä”, sanoo Camp Kitchen & Barin keittiömestari Santtu Väänänen.

Fazer / Camp Kitchen & Bar

Fazer Street Food -tuoteperheen kotimainen, voista ja kananmunasta leivottu aito briossi oli Väänäselle selvä valinta burgerin sämpyläksi. Briossit ovat syystä vakiinnuttaneet paikkansa ravintolahampurilaisten aatelisena.

”Hyvä sämpylä kruunaa laadukkaan burgerin – onhan se ensimmäinen asia, jonka asiakas annoksesta näkee. Fazerin briossissa maku, rakenne ja ulkonäkö ovat erinomaiset, sen laatuun voi aina luottaa, eivätkä neljän kappaleen pusseihin pakatut sämpylät pääse kuivumaan”, Väänänen kuvailee.

Trendikäs katuruoka elää ja kukoistaa

Katuruoka on tällä hetkellä Suomessa suositumpaa kuin koskaan. Street food on muuntautunut entistä monipuolisemmaksi ja modernimmaksi, kun torikahviloiden, perinteisten nakkikioskien ja pikaruokaloiden rinnalle on ilmestynyt maailman herkullisimmista katukeittiöstä inspiraationsa saaneita ruokarekkoja, festarikojuja sekä pop up- ja kivijalkaravintoloita. Hampurilaiset ovat tulleet monenlaisten ravintoloiden ruokalistoille jäädäkseen, ja myös gourmet hot dog on kiinnostava uusi mahdollisuus.

”Smash burger eli murskattu hampurilainen on kovassa nosteessa tällä hetkellä. Siinä pihvi painetaan pannuun tai parillaan. Myös erilaiset pikkelöidyt kasvikset ovat trendikkäitä täytteitä, ja uskon, että Aasian makumaailma tulee tulevaisuudessa vahvemmin esille. Meidänkin kesälistalta löytyy burgeri, jossa friteeratun kanan kaverina on Asian slaw -kaalisalaattia, hunajaa, korealaisesta gohcujang-maustetahnasta tehtyä bbq-kastiketta ja majoneesia Fazerin briossin välissä”, Väänänen kertoo.

Fazer Street Food -tuoteperheeseen on liittynyt hampurilais- ja hot dog -briossien seuraksi gluteeniton briossisämpylä. Myös gluteenittomuus näkyy kasvavana trendinä Rukankin ravintoloissa. ”Viime vuosina gluteenittomat tuotteet ovat kehittyneet todella paljon ja gluteenittomien asiakkaiden määrä on myös selkeästi kasvanut. Meillä gluteenittomuus näkyy trendinä vahvimmin pääkaupunkiseudun lomien aikana”, sanoo Väänänen.

Burgerit suosittuja myös take away -ruokana

Koronapandemian aikana noutoruoka on saanut uudet mittasuhteet, kun ravintolat ovat aika-ajoin joutuneet sulkemaan asiakaspaikkansa ja myymään annoksiaan ainoastaan mukaan otettavaksi. Väänäsen mukaan Rukalla on tänä talvena riittänyt kotimaisia turisteja, mutta ruokailu on selvästi vähentynyt ravintoloissa ja siirtynyt mökkeihin. Burgerit toimivat noutoruokana hyvin. ”Burgerit ovat olleet meidän myydyimpiä take away -annoksia. Moni on uskoakseni oppinut, että burgeri on helppo napata mukaan, koska sen voi syödä käsin vaikka jo heti autossa, jos on oikein kova nälkä”, Väänänen sanoo hymyillen.

Vaikka briossi on Suomessa tehnyt läpimurron hampurilaissämpylänä, syövät monet sitä ranskalaisen perinteen tapaan hillon kanssa herkutellen. Monipuolisuus onkin briossin ehdottomia vahvuuksia. Fazer Street Food -tuoteperheen hampurilaisbriossi sopi myös siksi erinomaisesti Camp Kitchen & Barin konseptiin, että briossi löysi paikkansa jokaisesta kattauksesta. ”Fazerin briossi toimii myös erinomaisesti täytettynä aamiaissämpylänä hotellin asiakkaiden aamiaispusseissa, jos heillä on aikainen lähtö aamulla eivätkä he ehdi aamiaiselle. Konseptimme ytimessä on palvella asiakkaita tilanteessa kuin tilanteessa, ja siihen briossi sopii mainiosti”, päättää Väänänen.

Fazer Street Food -tuoteperhe

Fazer Street Food -tuoteperheen aidot briossit on leivottu kotimaisesta viljasta Fazerin leipomoilla Lahdessa, ja niiden taikinassa on käytetty oikeaa voita ja kananmunaa. Tuotteet ovat valmiiksi halkaistuja ja sulattamalla valmiita kypsäpakasteita.

fazer bogo1 Briossin optimaalinen koko ja pehmeä mutta tiivis rakenne ovat ihanteelliset ravintolahampurilaisten valmistamiseen.

Fazer Street Food Briossi hampurilaissämpylä 70 g

fazer bogo2 Maukkaan ja pehmeän hodarisämpylän väliin mahtuu sopivasti täytettä, ja se sopii alustaksi niin mielikuvituksellisiin luksushodareihin kuin perinteisempiin nakkisämpylöihin.

Fazer Street Food Briossi Hot dog -sämpylä 50 g

fazer bogo3 Aito voilla ja kananmunalla leivottu briossi saatavilla nyt myös gluteenittomana. Tuote on yksittäin pakattu.

Fazer Street Food Gluteeniton Briossi hampurilaissämpylä 80 g

Me Kesprossa autamme kaiken kokoisia asiakkaitamme menestymään sekä kehittämään liikeideaansa. Meiltä saat palvelua niin henkilökohtaisesti kuin digitaalisissa kanavissa.

Tule asiakkaaksi

Asiakkaanamme käytössäsi on Suomen laajin tukkuvalikoima Kespronet-verkkopalvelun kautta. Logistiikka - ja jakeluverkostomme kattaa koko Suomen.

Tilaa Kespronetistä