Green Hippo Cafe on hyvän mielen ravintola

Ravintola Green Hippo Cafe tarjoaa terveellisiä aamupaloja, lounaita, illallisia, sunnuntaibrunsseja ja kevyitä välipaloja. Täällä terveellisyys ei perustu kalorien laskemiseen vaan hyviin raaka-aineisiin.

Julkaistu

Teksti

Marjo Tiirikka

Kuvat

Green Hippo Café

Fredan torilla Fredrikinkadun ja Punavuoren kulmassa on tunnetun arkkitehdin, Lars Sonckin suunnittelema metodistikirkko. Vuonna 1929 valmistuneen kirkon ensimmäiseen kerrokseen avattiin viime kesänä suuren suosion saavuttanut Green Hippo Café.

Café-nimestä huolimatta Green Hippo on ruokaravintola. Ensimmäistä kertaa pitkään aikaan kirkon vuokraamissa tiloissa tarjotaan myös alkoholijuomia.

Uskomme siihen, että halpa kahvi houkuttelee ihmisiä ravintolaan ja ehkä he ostavat samalla jotain muuta.

– Saimme luottamuksen hoitamalla toimintaamme hyvin joka osa-alueella, ja kirkko päätti antaa meille mahdollisuuden olla luottamuksen arvoisia, William von der Pahlen kertoo.

Ravintolan rennosta tunnelmasta viestivät esimerkiksi seinälle nostettu tandempyörä, joka löytyi tiloja remontoidessa. Vastakkaisella seinällä lentää isokokoinen Hippo. Annosten nimet tuovat hymyn huulille: Buddha Bowl - ready, steady, Zen.

Unelma Punavuoressa

Hippo sai alkunsa, kun pitkäaikaiset ystävykset William von der Pahlen ja Benjamin Elf sekä tämän sisko Frida Elf ja ystäväpiiriin kuulunut Aitor de La Torre halusivat perustaa ravintolan. Sieltä saisi kohtuuhintaista ja terveellistä ruokaa, annoksista tulisi täyteen ja ravintolassa tulisi vieläpä hyvälle tuulelle. Elfin sisaruksilla oli entuudestaan pitkä kokemus ravintola-alalta.

Green Hippo Founding Teaming jäsenet Benjamin Elf, Frida Elf, William von der Pahlen ja Aitor de La Torre Benjamin Elf, Frida Elf, William von der Pahlen ja Aitor de La Torre.

Punavuori oli yrittäjille entuudestaan tuttu, sillä porukka asuu lähistöllä. Paikalla aiemmin toimineessa ravintolassakin oli tullut piipahdettua. Fredan torin seutu oli siis sijaintinsa puolesta suorastaan unelma heille.

Tällä hetkellä täyspäiväisiä työntekijöitä on kymmenen.

Missiona ilo

Green Hippo Caféssa oleellista on hyvä henki, viihtyvyys sekä ravintolan uniikki sijainti. Missiona on levittää iloa ja jakaa hyvää mieltä upean ruoan ja kivojen elämysten kautta. Näitä tarjoavat esimerkiksi kesäisin ja syksyisin torilla järjestettävät tapahtumat.

Markkinoinnissa hyödynnetään vahvasti somea. Instagram on koettu ylivoimaisesti parhaaksi kanavaksi ja Facebookkikin toimii suhteellisen hyvin. Tripadvisor on myös tärkeä. Ravintola tuottaa myös catering-palveluja.

Terveellisyyttä trendikkäästi

Trendikkyydestä viestivät esimerkiksi avokado, lehtikaali ja smoothiet. Terveellisyys perustuu hyviin raaka-aineiin, ei kalorien laskemiseen. Suurin osa aterioista on vegaanisia ja gluteenittomia. Valtaosa tuotteista saadaan Kespron kautta.

– Joitain leipiä tai erikoistuotteita ostamme muualta, muuten olemme tyytyväisiä Kespron suurkäyttäjiä. Kespron vegaani- ja gluteenivalikoima on jopa yllättävän laaja.

Green Hippo Cafen aamiaistarjonta kulhoissa

Aamupalaksi Green Hipossa voi nauttia esimerkiksi tuorepuuroa ja avokadovoileipää. Iltaisin tarjottava Buddha Bowl sisältää kvinoasalaattia kukkakaalilla, makeilla perunoilla, hummuksella, karamellisoidulla punasipulilla ja lime-kuminamajoneesilla. Aterian saa tofulla tai kanalla.

Listankin mukaan kahvi on ”shockingly cheap”, puolitoista euroa. Latte maksaa 2,50 euroa, cappuccino kaksi euroa.

– Uskomme siihen, että halpa kahvi houkuttelee ihmisiä ravintolaan ja ehkä he ostavat samalla jotain muuta. Jos ei, he saavat ainakin hyvän mielen halvasta kahvista, William von der Pahlen kertoo.

Me Kesprossa autamme kaiken kokoisia asiakkaitamme menestymään sekä kehittämään liikeideaansa. Meiltä saat palvelua niin henkilökohtaisesti kuin digitaalisissa kanavissa.

Tule asiakkaaksi

Asiakkaanamme käytössäsi on Suomen laajin tukkuvalikoima Kespronet-verkkopalvelun kautta. Logistiikka - ja jakeluverkostomme kattaa koko Suomen.

Tilaa Kespronetistä