Kespron strategiatyö valmistui – mitä se tarkoittaa asiakkaalle?

Kespron blogissa Taiju Jaatinen: "Korona saattoi hidastaa strategiamme läpivientiä, mutta strategiatyössä esille nousseet kehityskohteet eivät katoa mihinkään. Vaikeiden aikojen jälkeen kehitymme entistä vahvemmaksi ja ketterämmäksi.”

Julkaistu

Teksti

Taiju Jaatinen

Puoli vuotta sitten viime vuoden lopussa kerroin tässä blogissa Kespron strategian etenemisestä. Jo tuolloin totesin, että ympärillämme vallitsee hyvin erilainen toimintaympäristö kuin viisi vuotta sitten. Tämän päälle korona vaikutti ulkona syömisen markkinaan vielä oleellisesti. Ravintola-alalle kevät 2020 oli erityisen rankka ja emme ole vielä nähneet kaikkia kriisistä kantautuvia vaikutuksia – miten korona lopulta muuttaa ulkona syömisen markkinan perusfundamentteja, vai muuttaako pitkässä juoksussa lainkaan?

Korona saattoi hidastaa strategiamme läpivientiä, mutta strategiatyössä esille nousseet kehityskohteet eivät katoa mihinkään. Vaikeiden aikojen jälkeen kehitymme entistä vahvemmaksi ja ketterämmäksi.

Kevään aikana olemmekin jo aloittaneet erilaisia kehitysprojekteja, jotka tähtäävät uuden strategian viitoittamaan päätavoitteeseen – helpottamaan asiakkaamme arkea. Ja mikä parasta, olemme varmoja, että asiakkaan arjen helpottaminen tekee myös oman arkemme Kesprossa helpommaksi.

Huomasimme, että Kespron palvelumallit ovat ajan saatossa rakentuneet monisyisiksi kokonaisuuksiksi, jotka eivät välttämättä aina ole loogisia edes sisäisesti. Jatkossa pyrimmekin tekemään tarjoamistamme lukuisista palveluistamme ja asiakkaidemme liiketoimintaa helpottavista ratkaisuista helpoimmin ymmärrettäviä ja toisiinsa nivoutuvia kokonaisuuksia.

Tästä yhtenä esimerkkinä on logististen palveluidemme kokonaisuus, jossa yhtä aikaa tulemme selkiyttämään keräilyn ja kuljetuksen palvelutarjontaamme, tuomme uusia palveluita sekä lisäämme ja digitalisoimme viestintää reaaliaikaisemmaksi koko arvoketjulle, eli hankinnasta asiakkaalle asti. Uskomme, että tuomalla läpinäkyvyyttä ja tavoitteita tähän pitkään prosessiin saamme aidosti rakennettua lisäarvoa asiakkaan suuntaan ja erotumme kilpailijoistamme.

Hyvä strategia on selkeä, toimintaa ohjaava ja mitattava. Käsissämme oleva suunnitelma Minun tukkuni -strategia pitää sisällään juuri näitä elementtejä. Saimme aikaan strategian, joka tulee ohjaamaan jokapäiväistä työtämme Kesprossa ja näkyy sen lisäksi vahvasti asiakkaidemme arjessa. Strategiatyössä selkiytimme, että Kespron tavoittelema innovatiivisen edelläkävijän, yhdessä ratkaisevan kumppanin ja vaikuttavimman asiantuntijan rooli vaatii toteutuakseen kehitysohjelman seuraavilla teemoilla:

  1. Paras (ja kannattavin) valikoima
  2. Kilpailukykyinen hinta
  3. Täydellinen saatavuus- ja toimituskokemus
  4. Helpoin tapa ostaa
  5. Sitouttavimmat palvelut

Edellä mainittujen strategisten tavoitteiden toteutuminen vahvistaa edelleen Kesprosta kuvaa markkinoiden parhaana ja erityisesti luotettavimpana kumppanina. Tähän tähtäävän asiakaskokemuksen kehittäminen vaatii lisäksi Kesprolta lisää mitattavien tavoitteiden asettamista, uudenlaista organisoitumista, kyvykkyyksien kehittämistä ja digitaalista johtajuutta.

Kespron uusi strategia lyhyesti kiteyttäen; Minun tukkuni – paras valikoima ja palvelu. Pian saamme strategiset tavoitteemme konkretisoitua teoiksi ja asiakkaillemme näkyviksi. Hyvää kannattaa odottaa vielä hetken.

Taiju Jaatinen 150x150

Taiju Jaatinen
Palveluliiketoiminnan johtaja
Kespro

Kirjoittaja on Kespron uudesta yksiköstä palveluliiketoiminnasta vastaava johtaja, joka vastasi myös Kespron strategiatyön vetämisestä ja jalkauttamisesta Kesprossa.


Me Kesprossa autamme kaiken kokoisia asiakkaitamme menestymään sekä kehittämään liikeideaansa. Meiltä saat palvelua niin henkilökohtaisesti kuin digitaalisissa kanavissa.

Tule asiakkaaksi

Asiakkaanamme käytössäsi on Suomen laajin tukkuvalikoima Kespronet-verkkopalvelun kautta. Logistiikka - ja jakeluverkostomme kattaa koko Suomen.

Tilaa Kespronetistä