Tuotteiden tarjoajasta myös palveluiden tavarataloksi

Kespron blogissa Taiju Jaatinen: ”Vähitellen Kesprosta kehittyy asiakkaillemme palveluiden tavaratalo ja kumppaneillemme alusta, jonka kautta palvelut tavoittavat asiakkaansa.”

Julkaistu

Teksti

Taiju Jaatinen

Kespron strategian yhden kulmakiven hioutuminen timantiksi lähti liikkeelle, kun pitkän suunnitteluperiodin jälkeen Kespro Palvelut -konseptimme näki vihdoin päivänvalon tänä keväänä. Samalla konkretisoitui pitkään visioimamme tulevaisuus – foodservice-tukkuliiketoiminta muuttuu yhä enemmän pelkistä tuotteiden myynnistä myös palveluiden ja ratkaisujen tarjontaan.

Jo viime vuoden puolella teimme Kesprossa yhden kaikkien aikojen suurimman uudistuksemme, kun kehittämämme Kespro Ravintolatukku -palvelu näki päivänvalon. Ensimmäistä kertaa asiakkaallemme avautui mahdollisuus saada räätälöityä logistiikkapalvelua – toimitukset asiakkaan haluamaan aikaan ja tuotemäärät juuri niin kuin asiakas haluaa. Erinomaisesti menestynyt Ravintolatukku-palvelu osoitti ravintolatoimijan liiketoimintaa edistäville palveluille olevan markkinoilla tarvetta.

Kesällä 2022 Kespro Palvelut -tarjooma on jo kattava. Kespro Ravintolatukku -palvelun lisäksi valikoimistamme löytyvät erilaiset koulutuspalvelut, lukuisia logistiikan lisäpalveluita sekä kumppanipalvelumme Täsmä Työterveyden, NSnappy-omavalvontapalvelua tarjoavan Nokevalin ja henkilöstövuokrauspalveluja tarjoavana Eezyn kanssa. Syksyllä kumppanipalvelumme verkosto kasvaa entisestään.

Tavoitteenamme on, että muutaman vuoden kuluttua Kespron palveluvalikoimasta löytyy jopa 30 ravintoloitsijan liiketoimintaa tukevaa palvelua. Vähitellen Kesprosta kehittyy asiakkaillemme palveluiden tavaratalo ja kumppaneillemme alusta, jonka kautta palvelut tavoittavat asiakkaansa. Uudistus on merkittävä Kespron liiketoiminnassa, mutta Suomen foodservice-markkinassa yleisesti.

Hyödyntämällä kumppanimme asiantuntijuutta ja palveluita sekä Kespron ymmärrystä asiakkaidemme ravintolaliiketoiminnan arjesta ja menestyksen kulmakivistä, kykenemme yhdessä tuottamaan ylivertaisia, ja ennen kaikkea paremmin ravintola-asiakkaiden liiketoimintaa tukevia, palveluita.

Kuten jo kaksi vuotta sitten tässä samaisessa blogissa totesin, silloin tosin tietämättä kuinka pitkäksi ajaksi poikkeusajat ja sitä kautta suunnittelun aikajänne muodostuu, korona saattoi hidastaa strategiamme läpivientiä, mutta strategiatyössä esille nousseet kehityskohteet eivät katoa mihinkään. Vaikeiden aikojen jälkeen kehitymme entistä vahvemmaksi ja ketterämmäksi.

Arki ei ole nytkään ruusuista. Edessämme on jälleen haasteita, tällä kertaa inflaation ja työvoimapulan muodossa, mutta tällä kertaa Kespro Palvelut ovat osa ratkaisua. Kespron palvelutarjooman nykyisiä ja tulevia mahdollisuuksia hyödyntämällä ravintoloitsija pystyy kehittämään liiketoimintaansa yhä kannattavammaksi ja menestymään – oli edessä oleva aallokko sitten minkälainen tahansa.

Tänä kesänä suomalaiset syövät jälleen aktiivisesti ulkona ja edessä lienee monessa mielessä ennätysten kesä. Nautitaan hyvistä keleistä, hyvästä ravintolavireestä ja nähdään syksyllä palveluiden merkeissä.

Taiju Jaatinen 150x150

Taiju Jaatinen
Palveluliiketoiminnan johtaja
Kespro


Me Kesprossa autamme kaiken kokoisia asiakkaitamme menestymään sekä kehittämään liikeideaansa. Meiltä saat palvelua niin henkilökohtaisesti kuin digitaalisissa kanavissa.

Tule asiakkaaksi

Asiakkaanamme käytössäsi on Suomen laajin tukkuvalikoima Kespronet-verkkopalvelun kautta. Logistiikka - ja jakeluverkostomme kattaa koko Suomen.

Tilaa Kespronetistä