Tervetuloa Foodsteriin

Kespron tuotekehityskeittiössä ideat saavat siivet. Tule testaamaan oman ravintolasi uudet makukombot.

Julkaistu

Teksti

Tuija Holttinen

Kuvat

Matti Immonen

Espoon Kilossa avattiin muutama kuukausi sitten Kespron koekeittiö, Foodsteri. Foodsteri tarjoaa mahtavat tilat ruokalistojen suunnitteluun, reseptien rakentamiseen ja uusien tuotteiden testaamiseen.

"Juuri näin pitäisi jokaisen ravintolan tuotekehitys mennä", hehkuttaa keväällä avatun KungFu Kitchenin yksi omistajista, luova johtaja Miro Kurvinen.

"Olemme täällä koko keittiöesimiesporukalla jo toista kertaa. Ensimmäisellä kerralla tsekattiin alkuruokia, tänään on vuorossa listan pääruokien testaus. Ei voi kun kiitellä tästä mahdollisuudesta. Tällainen kolme kertaa normaalia ravintolakeittiötä isompi koekeittiö on aivan mahtava paikka. Jokainen uusi ravintola tarvitsee tilan, jossa listan annokset luodaan, ja myös olemassa olevien keittiöiden pitää kehittää jatkuvasti tarjontaansa. Kun siellä omassa paikassa on aina serviisi päällä, ei siellä pystyisi tällaista kehitysproggista vetämään. Ja aivan saletisti myös uusi ympäristö inspiroi sekin, kun pääsee arkiympyröistä hetkeksi pois. Kun tulee aika vaihtaa syksyn listaan, varmasti tullaan tänne taas."

KungFu Kitchenin kesän listalle on tulossa annoksia, joissa yhdistetään Kurvisen kuvauksen mukaan aasialaisia makuja teksasilaiseen bbq-kulttuuriin kotimaisilla laadukkailla raaka-aineilla toteutettuna.

"Meillä on jo tullessa paperille kirjattuja ajatuksia siitä, mitä tullaan tekemään. Nyt haetaan niitä oikeita vivahteita, makuyhdistelmiä ja kypsyyksiä, testataan ja maistellaan. Ja kaiken kokeilun jälkeen vielä karsitaan."

Foodsteri tarkoittaa ruuanlaittoon intohimolla suuntautuvaa henkilöä.


Miro Kurvinen säntäilee kauha kädessä rönsyilevän raaka-ainepöydän ja lieden välissä ja heittelee ilmaan kysymyksiä ja ehdotuksia kollegoilleen.

"...Ehkä ihan snadisti vielä inkivääriä.. mitäs jos täällä oliskin korianteria… maku voisi olla vielä pikkusen tulisempi… vielä vähän chiliä… vähän limeä… no nyt rupeaa maku olemaan kohdillaan!"

Kurvisen mukaan ruokalistan kehittäminen on keittiömestarin työtä parhaimmillaan.

"Uuden luominen, testausvaihe ja erilaisten makuyhdistelmien hakeminen on tämän työn suola", Kurvinen sanoo.

Me Kesprossa autamme kaiken kokoisia asiakkaitamme menestymään sekä kehittämään liikeideaansa. Meiltä saat palvelua niin henkilökohtaisesti kuin digitaalisissa kanavissa.

Tule asiakkaaksi

Asiakkaanamme käytössäsi on Suomen laajin tukkuvalikoima Kespronet-verkkopalvelun kautta. Logistiikka - ja jakeluverkostomme kattaa koko Suomen.

Tilaa Kespronetistä