Lisää listalle vegeä maistuvalla tavalla

Maailma elää jatkuvassa muutoksessa ja asiakkaiden tarpeet sen mukana. Ajan hengessä kehittyvä ruokalista viestii ravintolan elinvoimaisesta liikeideasta.

Julkaistu

Teksti

Kespro

Kuvat

Kespro

Kasvisruoka ei ole enää pitkään aikaan ollut erikoisruokavalio, vaan tasa-arvoinen vaihtoehto liha- ja kalaruokien rinnalla. Kasvisruokapäivien tai –aterioiden määrä on yleistynyt sekasyöjien keskuudessa.

Ravintoloissa harvemmin ajatellaan kasvispainotteisia ruokia ilman rajoitteita. Sekasyöjän kasvisannokseen voi laittaa esimerkiksi maitotaloustuotteita tai maustaa kasvikset vaikka kalakastikkeesta tehdyllä marinadilla.

Moderni burrito on vegepommi

Burrito eli täytetty vehnätortilla on perinteisesti sisältänyt vain kypsennettyä lihaa ja papuja. Täytetyt tortillat voivat sisältää useita ainesosia, kuten papuja eri muodoissa, kasvis- ja hedelmäsalsoja, erilaisia salaatteja, mausteista riisiä, juustoa, ranskankermaa ja marinoituja kasviksia. Burrito antaa tilaa kokin luovuudelle.

Lähes kaikki lihatuotteet on nykyisin mahdollista korvata kasvisproteiinilla. Menu Vehnä-hernemuru on erinomainen vaihtoehto jauhelihalle ja yhdessä belugalinssien kanssa siitä voi tehdä burrito-täytteen sloppy Joe-henkeen.

Ostoslistalle:

Resepti: Vege Sloppy Joe

Valmista näin:

  1. Huuhtele linssit, keitä kypsiksi reilussa vesimäärässä ja huuhtele kylmiksi.
  2. Kuullota sipulit öljyssä.
  3. Lisää vehnä-hernemuru ja sekoita hetki.
  4. Lisää esikeitetyt belugalinssit sekä mausteet ja sekoita.
  5. Lisää tomaattikastike ja hauduta 20 minuuttia.

prosentti burritto 0044

Resepti: Pico de Gallo -tuoresalsa

Meksikolaisen keittiön tuoreen tomaattisalsan, Pico de Gallo, keskeisimmät raaka-aineet ovat tomaatti, sipuli ja chili. Tuoresalsan valmistaminen on helppoa Menu-tuotesarjan valmiiksi leikattujen kasvisten avulla.

Valmista näin:

  1. Hienonna korianterit, valkosipulit ja chilit.
  2. Sekoita kaikki ainekset ja anna mehustua vähintään 30 minuuttia.

Tuotevinkit

Belugalinssi

Belugalinssit ovat mustan värinsä ja aromaattisen makunsa ansiosta luksuslinssejä, jotka voivat ylpeillä myös korkealla kasvispitoisuudellaan. Belugalinssit soveltuvat käytettäväksi kasviskastikkeisiin, pataruokiin, salaatteihin ja erilaisiin lisukkeisiin.

Kylmänä tai lämpimänä käytettävä Menu Cheddarjuustokastike antaa täyteläisyyttä vegeburritoon. Lisäämällä hienonnettuja Menu Vihreä jalapenoviipaleita saat tulisuutta kastikkeeseen.

Pauligin vuonna 2020 Taloustutkimuksella teettämän tutkimuksen mukaan joka kuudes suomalainen on lisännyt texmexruoan syömistä viimeisen vuoden aikana. Alle 35-vuotiaat ja lapsiperheet syövät eniten texmexruokaa.

Menu Vehnä-hernemuru on kypsä, vegaaninen kasviproteiini, jota voidaan käyttää texmexruoissa jauhelihan tapaan. Se lisätään valmistettavaan ruokaan kypsennyksen loppuvaiheessa.

Me Kesprossa autamme kaiken kokoisia asiakkaitamme menestymään sekä kehittämään liikeideaansa. Meiltä saat palvelua niin henkilökohtaisesti kuin digitaalisissa kanavissa.

Tule asiakkaaksi

Asiakkaanamme käytössäsi on Suomen laajin tukkuvalikoima Kespronet-verkkopalvelun kautta. Logistiikka - ja jakeluverkostomme kattaa koko Suomen.

Tilaa Kespronetistä