Makumatkalle virtuaalisesti

Virtuaalimatkailu yleistyy, ja siihen liittyvät hakukonehaut ovat lisääntyneet viimeisen vuoden aikana räjähdysmäisesti. Ravintolayrittäjille trendi tarjoaa nyt mahdollisuuden miettiä, mitä virtuaalimatkailijoille voisi matkan ohessa tarjota.

Julkaistu

Teksti

Eeva Lauronen

Kuvat

iStock

1. Kaupunkikierrokset

ML 2 21 Makumatka virtuaalisesti 1

Virtuaalimatkailu luo mahdollisuuksia matkailla kotoa käsin, ympäristöystävällisesti ja turvallisesti. Moni kaupunki on toteuttanut virtuaalisia kaupunkikierroksia. Esimerkiksi Helsinki tarjoaa mahdollisuuden tutustua kaupunkiin virtuaalitodellisuudessa 360 asteen videoita hyväksi käyttäen. Helsingissä voi tutustua kaupungin nähtävyyksiin, liikkua vapaasti digitaalisessa simulaatiossa, ostaa matkamuistoja ja tutkia kaupunkia omassa tahdissa.

Palvelussa on mahdollisuus myös osallistua konsertteihin, näyttelyihin ja muihin tapahtumiin. Ravintolayrittäjä voisi tarjota matkan yhteyteen vaikkapa kokkikurssia tai ravintoloitsijan isännöimää tutustumiskierrosta ravintolan keittiöön.

2. Koko Suomi haltuun

ML 2 21 Makumatka virtuaalisesti 2

Lappiin, Järvi-Suomeen, revontulia katsomaan vai saunaan? Visit Finlandin verkkosivuilla voi tehdä monia virtuaalimatkoja Suomeen eri kohteisiin. Verkkokokemuksen tarkoituksena on auttaa loman suunnittelussa ja päästä tutustumaan kohteeseen jo ennakkoon, ennen varsinaista matkaa. Samalla on hyvää aikaa kartoittaa paikallisia palveluja ja tutustua vaikkapa ravintolatarjontaan.

Ja kun virtuaalimatkailija on lähtenyt liikkeelle, miksei hänelle voisi tarjota jotakin lisää? Vaikkapa etukäteen kotiin tilattavaa viiniä, jota voisi maistella yhdessä sommelierin kanssa tai paikallisen ravintolan parhaita reseptejä raaka-aineineen.

3. Omat kokemukset jakoon

ML 2 21 Makumatka virtuaalisesti 3

Tavalliset ihmiset jakavat innokkaasti matka- ja makukokemuksiaan. VirtualTraveller on sosiaalisen median palvelu, johon voi ladata matkavideoita ja jakaa niitä sivustoilla. Palvelussa voi esimerkiksi tutustua Kolin hienoihin maisemiin pyöräretken muodossa, Levin Iglu-hotelliin tai vaikkapa suosikkiravintolan sisustukseen ja ruokalistaan.

4. Virtuaalipalvelut

ML 2 21 Makumatka virtuaalisesti 4

Virtuaalikierrokset ovat yhä suositumpia. Maailmalla monet kansainväliset museot ovat ottaneet digiloikan ja järjestävät virtuaalisia kierroksia museoissaan. Näin suosituimmat teokset pääsee näkemään ilman jonottamista.

Suosituimpia matkakohteita maailmalla ovat esimerkiksi Lontoon British Museum, Pariisin Eiffel-torni ja Louvren taidemuseo sekä Kiinan muuri, mutta miksei matkailijoita voisi kiinnostaa myös suomalaiset upeat nähtävyydet ja niiden ympärille rakennetut maksulliset virtuaalipalvelut? Virtuaalipalveluiden ympärille voi rakentaa myös ihmisten tapaamisia, tapahtuma ja ostosmahdollisuuksia.

5. Makumatkat

ML 2 21 Makumatka virtuaalisesti 5

Staycation eli lähimatkailu alkaa näkyä ravintolakulttuurissa. Kun todellinen matkailu on rajoitettua, voi aina lähteä makumatkalle maailman ympärille ravintoloissa.

Esimerkiksi helsinkiläinen ravintola Ultima vie matkalle italialaiseen illallispöytään koti-Suomessa. Henri Alénin perustama Fiasco? by Ultima on italialaistyylinen pop up -ravintola, jota inspiroivat aidot italialaisen keittiön maut ja menut. Ravintola tuo asiakkailleen pienen palan Italiaa tarjoamalla mahdollisimman autenttista italialaista ruokaa ja makuelämyksiä viinipaketteineen, kuitenkin kotimaisia raaka-aineita hyödyntäen.

Lähteet: Virtual Helsinki, VirtualTraveller, Visit Finland

Me Kesprossa autamme kaiken kokoisia asiakkaitamme menestymään sekä kehittämään liikeideaansa. Meiltä saat palvelua niin henkilökohtaisesti kuin digitaalisissa kanavissa.

Tule asiakkaaksi

Asiakkaanamme käytössäsi on Suomen laajin tukkuvalikoima Kespronet-verkkopalvelun kautta. Logistiikka - ja jakeluverkostomme kattaa koko Suomen.

Tilaa Kespronetistä