Pizzaperjantain ja joulun suosikki - Valio AURA®

Monelle suomalaisille perjantai tarkoittaa viikonloppuun laskeutumista mehevän pizzan äärellä. Ja pizzan suosituin täyte Suomessa on Valio AURA®. Se on myös joulun parhaiden reseptien sydämessä.

Julkaistu

Teksti

Valio

Kuvat

Valio

Kaupallinen yhteistyö

Valio

Valio AURA® -juuston tie pizzan päälle alkoi vuonna 1934. Silloin saapui Valion Turun meijeriin Tanskasta palkattu juustomestari Mauritz Rasmussen, jolle Valio oli antanut tehtäväksi kehittää suomalaisille kelpaava roquefort-tyyppinen sinihomejuusto. Aikaa annettiin neljä kuukautta.

Roquefort tehdään tavallisesti lampaanmaidosta ja kypsytettiin tuolloin kalkkikiviluolissa. Turussa ei ollut sen paremmin lampaanmaitoa kuin kalkkikiviluoliakaan, joten aika monta kokeiluerää päätyi sian rehuksi. Vähitellen oikeat konstit sinihomejuuston valmistukseen löytyivät ja juustolle päätettiin antaa nimeksi Aura, kaupunkia halkovan Aurajoen mukaan.

Tuolloin kypsytetty juusto oli vielä ylellisyystuote, tavalliselle kansalle juusto oli oman karjan maidosta tehtyä, muotissa valutettua talonpoikaisjuustoa. Alkuun Valio AURA® -juustoa myytiin palvelutiskeillä, ja 40-luvulta alkaen myös valmiina kolmiopalana. Äänekoskelle tuotanto siirtyi vuonna 1968, ja siellä Valio AURA® valmistetaan tälläkin hetkellä.

Juuston syöminen yleistyi vähitellen sotien jälkeen. 60-luvulla homejuustoa syötiin lähinnä juustotarjottimilla. Varsinainen nousukiito alkoi 80-luvulla, jolloin Valio AURA® ja muut juustot tulivat tositarkoituksella ruoanlaittoon: gratiinit, pastat, kastikkeet ja kuorrutukset valmistuivat keittiöissä.

Valio Aura piparit ja suklaa H Valio AURA® ja piparkakut ovat klassinen makupari.

Valio AURA® ja joulu - match made in heaven

Entä mitä tuotteelle kuuluu tänään? Suomen rakastetuimmalla sinihomejuustolla menee hyvin, ja se on saanut rinnalleen myös Valio AURA® Gold pidempään kypsytetyn sinihomejuuston.

Valion reseptipalvelu ja mobiilisovellus keräävät yli miljoona kävijää kuukausittain, ja jouluna vielä huomattavasti enemmän. Joulukuun kävijätilastoista voi havaita, että pizzaresepti on kovassa käytössä silloinkin, mutta suomalaisten joulusesonkina Valio AURA® maistuu monessa muussakin ruoassa.

Suosittuja ovat erilaiset punajuurilaatikot ja gratiinit, sekä pikkusuolaiset kuten suolaiset joulutortut, juusto-pipari-peltiruoat ja hedelmäiset salaatit. Luonnollisesti Valio AURA® on osa jouluista juustopöytää - ja aivan mahtava makupari makealle portviinille tai sauternes-jälkiruokaviinille.

Arkea helpottava Valio AURA® innovaatio

Palataanpa siihen pizzaan: 1990-luvun puolivälissä Äänekoskella alettiin valmistaa tuotetta, jonka arvellaan räjäyttäneen pizzan osalta pankin lopullisesti: valmiiksi murennettu Valio AURA®. Alkuun kyseessä oli kokeilutuote, johon saatiin hyödynnettyä leikkuun kanttipalat ja rikkoutuneet kiekot, nykyään merkittävä osa tuotannosta menee suoraan murennettavaksi. Oli siis oivallinen keksintö tarjota ravintoloille - ja myöhemmin kuluttajille - käyttövalmis muru siististi pussissa.

Valio 43189 punajuuri-AURA flatbread Punajuuri-Aura flatbread - Kotimaisilla juureksilla ja syvillä väreillä saa erinomaista meininkiä vitriiniin, makua unohtamatta!

Kolme vinkkiä Valio AURA® sinihomejuustomurun käyttöön

Kastikkeen kruunaaja

Sinihomejuustomurusta, piimästä, aiolista ja ranskankermasta valmistuu herkullinen kastike.

Marmeladin makupari

Hauskat syksyn ja talven juhlakauden pikkutarjottavat syntyvät sujauttamalla sinihomemurua cocktailtikuilla suljettujen, halkaistujen vihreiden kuulien väliin.

Herkkukiusaus

Valmista sinihomejuustosta, viipaloiduista juuriselleristä ja happamista omenoista herkullinen ruokakermalla ja timjamilla silattu kiusaus ja viimeistele vuoan pinta hasselpähkinärouheella.

Näillä onnistut

Valio AURA® on kermaisen täyteläinen ja sopivasti suolainen. Valio AURA® sinihomejuusto sopii herkutteluun sellaisenaan, leivän, keksien tai esimerkiksi ohuen ruislastun päällä. Monipuolinen sinihomejuusto antaa makua myös ruuanlaittoon. Palan lisäksi saatavilla on valmis, kätevä Valio AURA® murennettu.

Valio AURA® Gold on suomalainen, pitkään kypsytetty, aromikas sinihomejuusto herkutteluhetkiin. Sen ainutlaatuisen aromikas maku on peräisin vähintään kaksi kertaa Valio AURA® sinihomejuustoa pidemmästä kypsytysajasta.


Me Kesprossa autamme kaiken kokoisia asiakkaitamme menestymään sekä kehittämään liikeideaansa. Meiltä saat palvelua niin henkilökohtaisesti kuin digitaalisissa kanavissa.

Tule asiakkaaksi

Asiakkaanamme käytössäsi on Suomen laajin tukkuvalikoima Kespronet-verkkopalvelun kautta. Logistiikka - ja jakeluverkostomme kattaa koko Suomen.

Tilaa Kespronetistä