PRO 2019 Keittiöpäällikkö-sarjan voittaja Olli Kolu

Ravintola-alan PRO 2019 -gaalassa keittiöpäällikkö-sarjan voittaneen Olli Kolun johtotähti on aina ruoka, sillä hän on ytimeltään kokki.

Julkaistu

Teksti

Jaakko Liikanen

Kuvat

Jari Härkönen

Ravintola-alan PRO 2019 -gaalassa keittiöpäällikkö-sarjan voittaneen Olli Kolun johtotähti on aina ruoka, sillä hän on ytimeltään kokki.

– Olen palkinnosta hyvin ylpeä. Mukana oli kovia ammattilaisia ja olin vaikuttunut jo tiedosta, että olin päässyt finaaliin.

Työskentelen ravintola Savoyssa keittiöpäällikkönä, aloitin tehtävässä vuonna 2017. Olen työskennellyt Savoyssa jo vuodesta 2005 alkaen. Tein välissä kierroksen olemalla mukana perustamassa Royal Ravintoloille kahta uudenlaista ravintolaa. Kari Aihiselta ja minulta kysyttiin Savoyssa, haluatteko ryhtyä projektiin ja vastasimme, että ilman muuta.

Kalatukku E. Eriksson sponsoroi PRO Keittiöpäällikkö-sarjaa ja onnittelee voittajaa!

Helsingin Roster avattiin 2016 ja Turku seuraavana vuonna. Rostereissa tarjotaan selkeää ja laadukasta bistrotyyppistä ruokaa, joka ottaa vaikutteita monien alueiden ruokakulttuureista. Annamme osaaville ihmisille vapautta suunnitella ja soveltaa. Nyt ravintoloilla on jo omat rautaiset tiiminsä, eikä minulla ole tarvetta puuttua päivittäiseen tekemiseen. Autan tarvittaessa.

Ytimessä aina ruoka

Ravintola-ala on liiketoiminnallisesti haastava, muun muassa budjetointia pitää ymmärtää. Mutta silti ytimessä on aina ruoka, muu rakentuu sen ympärille. Asiakas tulee ravintolaan pohjimmiltaan siksi, että hänellä on nälkä. Siksi lähtöajatuksena pitää olla ruoan laatu. Laadukkaaseen ruokaan liitetty erittäin hyvä palvelu voi tuoda kilpailuetua ja pidentää ravintolan elinikää. Hyvässä ravintolassa viihdytään – syöminen on parhaimmillaan sosiaalinen tapahtuma.

Yritän aina myös kannustaa henkilöstöä ja antaa neuvoja ja kiitoksia. Niin minuakin on kohdeltu koko työurani ajan. Kukaan ei onnistu aina, mutta vain virheistä huomauttaminen on huono toimintastrategia. Ravintola kehittyy yhdessä tekemällä, kukaan ei kehity yksinään umpiossa.

Keski-Suomesta pääkaupunkiseudulle

Kutsumukseni alalle syttyi Jyväskylässä, jonka silloisesta Hotelli- ja ravintolakoulusta valmistuttuani lähdin junalla Helsinkiin työnhakuun vuonna 1997. Kiersin ravintoloita jaellen ansioluetteloani. Jos en päässyt keittiöön saakka, jätin cv:n kirjekuoressa tiskille. Illalla palasin Jyväskylään. Seuraavana päivänä Havis Amandasta soitettiin, että kiinnostaisiko kesätyö. No tuota, kyllä kiinnosti.

Vaikka joskus tuntuu, että olen aina töissä, otan ravintoloihin etäisyyttäkin. Talvisin minua kiinnostaa erityisesti vapaalaskettelu Alpeilla ystävieni kanssa. Kesäisempiä harrastuksiani ovat sukeltaminen lämpimissä matkakohteissa sekä pyöräily kesäisessä Helsingissä. Aktiivisena ja sosiaalisena ihmisenä vapaa-aika ystävien kanssa on minulle tärkeää. Käyn myös musiikkikeikoilla ja hallitsen hyvin peruslöhöilynkin.

Me Kesprossa autamme kaiken kokoisia asiakkaitamme menestymään sekä kehittämään liikeideaansa. Meiltä saat palvelua niin henkilökohtaisesti kuin digitaalisissa kanavissa.

Tule asiakkaaksi

Asiakkaanamme käytössäsi on Suomen laajin tukkuvalikoima Kespronet-verkkopalvelun kautta. Logistiikka - ja jakeluverkostomme kattaa koko Suomen.

Tilaa Kespronetistä