Tee näin jauhemaksapihvit

Menneen maailman perinneruoka, maksa, on aika tuoda takaisin ruokalistoille. Myös ajattelutapa ”mikä on kerran kasvatettu, siitä hyödynnetään kaikki” on hyvä palauttaa mieliin. Jauhemaksapihvi on herkullinen ja vastuullinen valinta lounaalle.

Julkaistu

Teksti

Kespro

Kuvat

Kespro

Ostoslistalle

ML 2 21 Tee näin jauhemaksapihvit 1

1. Sulata jauhettu maksa

Parhaimman lopputuloksen saat, kun sulatat jauhetun maksan omassa pakkauksessaan rauhassa kylmässä.

ML 2 21 Tee näin jauhemaksapihvit 2

2. Valmista raasteet

Raasta perunat ja sipulit, suolaa kevyesti ja anna vaikuttaa noin kymmenen minuuttia. Purista kaikki neste mahdollisimman hyvin pois. Juuresten lisääminen helpottaa massan käsittelyä.

ML 2 21 Tee näin jauhemaksapihvit 3

3. Mausta

Lisää taikinaan juuresraasteen lisäksi kananmunia pitämään massan kasassa. Viimeistele tuoreilla yrteillä, kuten timjamilla tai meiramilla. Lisää suola ja mustapippuri.

ML 2 21 Tee näin jauhemaksapihvit 4 Kokeile jauhemaksapihviä myös burgerin välissä. Vinkki! Vaihda osa jauhelihapihvin jauhelihasta jauhettuun maksaan.

4. Paista

Nosta kylmää taikinamassaa pannulle ja muotoile lusikkaa apuna käyttäen pihviksi. Paista runsaassa rypsiöljyssä pari minuuttia per puoli. Lisää halutessasi pihviä kääntäessäsi pannulle voita.

ML 2 21 Tee näin jauhemaksapihvit 5 Kerro asiakkaallesi: "Tässä perinneruoassa hyödynnämme harvemmin käytettyä maksaa. Käytämme kotimaisia juureksia sekä kotimaista hiilineutraalia perunaa."

5. Valmiit pihvit

Tarjoile valmis pihvi perinteisesti perunasoseen ja puolukoiden kanssa.


Me Kesprossa autamme kaiken kokoisia asiakkaitamme menestymään sekä kehittämään liikeideaansa. Meiltä saat palvelua niin henkilökohtaisesti kuin digitaalisissa kanavissa.

Tule asiakkaaksi

Asiakkaanamme käytössäsi on Suomen laajin tukkuvalikoima Kespronet-verkkopalvelun kautta. Logistiikka - ja jakeluverkostomme kattaa koko Suomen.

Tilaa Kespronetistä