Torresin alkoholittomat ja vähä-alkoholilliset viinit

Espanjalainen perheomisteinen viinitalo Torres on tuonut Suomen markkinoille matala-alkoholiset 5,5% valkoviinin ja punaviinin.

Julkaistu

Teksti

Winestate

Kuvat

Winestate

Torres on tunnettu perinteisempien viinien lisäksi jo 10 vuotta sitten alkaneella työllään maailman johtavana laadukkaiden alkoholittomien viinien valmistajana. Alkoholittomat Natureo -viinit: valkoinen, punainen ja rosee ovat varsinkin pohjoismaissa niittäneet menestystä. Samaa tekniikkaa ja osaamista hyödynnetään myös vähäalkoholisissa viineissä. Torres näkee myönteisenä nykypäivän terveystrendit ja kohtuullista alkoholinkäyttöä suosivat elintavat ja haluaa olla mukana eturintamassa kehittämässä siihen tähtäävää liiketoimintaa ja tuotteita. Torresin perhe viinitilalla Torresin perheen nimi on yhdistetty viiniin jo kolmen vuosisadan ajan, vaikka virallisesti liiketoiminta on alkanut vasta vuonna 1870. Torresin pitkäjänteinen työ viinimaailman kehittämisessä on huomattu maailmalla. Drinks International -lehti valitsi Torresin maailman arvostetuimmaksi viinitaloksi jo neljättä kertaa viiden vuoden sisään. Yhtenä perusteluna oli että Torres on aina eturintamassa kehittämässä uutta.

”Moderni teknologia viininvalmistuksessa mahdollistaa alkoholin poistamisen viinistä joko osittain tai jopa kokonaan ilman merkittävää vaikutusta viinin muihin ominaisuuksiin” kertoo alkoholittomia viinejä lopputyönään tutkinut ja Torresia maahantuovan Winestaten toimitusjohtaja Master of Wine Tuomas Meriluoto.

”Ensin valmistamme Sangre de Toro 5,5% viinin tavallisen viinin vahvuiseksi, jolloin lähes kaikki sokeri on muuttunut alkoholiksi. Sen jälkeen alkoholi poistetaan tyhjiössä höyryttämällä Spinning Cone Column -laitteistoa hyödyntäen. Laite on niin tarkka, että pystymme erottamaan hetken jolloin aromeja alkaa haihtua alkoholin sijasta ja voimme välttää niiden menettämistä. Erityinen kuluttajalle näkyvä hyöty mielestäni on se, että oikeaan alkoholipitoisuuteen ja makuun päästäksemme meidän ei tarvitse laimentaa viiniä mehulla tai jättää siihen korkeita sokeripitoisuuksia, jolloin lopullinen tuote on aidoin mahdollinen viini ja myös energiapitoisuudeltaan alhainen. Sangre de Toron jäännössokeria on 10 grammaa per litra eli viini on lähes kuiva ja valkoviinissä 20 grammaa per litra, mikä vastaa puolikuivaa valkoviiniä.” , summaa Meriluoto.

Sangre de Toro 5,5% punainen on valmistettu perinteisistä Katalonian alueen lajikkeista Garnachasta ja Cariñenasta kuten alkuperäinen Sangre de Torokin, joka on ollut Alkon valikoimissa jo vuodesta 1972. Sangre de Toro 5,5% valkoviiniin on käytetty Parellada ja Garnacha blanca -rypäleitä.

Täysin alkoholiton viini Natureo red on valmistettu Syrah -rypäleestä, valkoinen Natureo White on valmistettu Moscatelista ja Natureo rosé Cabernet Sauvignon ja Syrah -lajikkeista. Alkoholittomat viinit ovat erinomaisia aperitiiveja ja kumppaneita mm. merenherkkujen ja pastan seuraksi. Alkoholittomat viinit nautitaan hyvin viilennettynä.

Torresin alkoholittomat ja vähä-alkoholilliset viinit ovat saatavilla Kespron valikoimista. Torresin viinitila

Me Kesprossa autamme kaiken kokoisia asiakkaitamme menestymään sekä kehittämään liikeideaansa. Meiltä saat palvelua niin henkilökohtaisesti kuin digitaalisissa kanavissa.

Tule asiakkaaksi

Asiakkaanamme käytössäsi on Suomen laajin tukkuvalikoima Kespronet-verkkopalvelun kautta. Logistiikka - ja jakeluverkostomme kattaa koko Suomen.

Tilaa Kespronetistä