Parasta panoramaa

Uuden Länsiterminaalin lähtöaulassa on huimaava merinäköala.

Julkaistu

Teksti

Meri Eskola

Kuvat

Olli Urpela

Helsingin pisin baaritaso löytyy Länsiterminaali 2 -rakennuksesta. Pituutta tiskiltä löytyy noin sata metriä, ja 2 500 asiakaspaikan anniskelualuetta löytyy ympäriltä huimat 3 000 neliömetriä.

"Koko terminaalin lähtöaula on yhtä ja samaa anniskelualuetta", sanoo terminaalin Panorama Bistro & Barin omistaja, ravintoloitsija Henri Häkkinen.

Uuden terminaalin on suunnitellut PES-arkkitehtitoimiston arkkitehti Tuomas Silvennoinen. Rakennuksen laajuus on 12 700 neliömetriä ja lasiseinää siitä löytyy kuusi tuhatta neliömetriä. Laivaterminaalin lähtöaulan katto on puuta ja seinät nykyaikaisesti harjattua betonia. Ravintolan etelään avautuva ympärivuotinen meriterassi tarjoaa huikaisevan näköalan.

Tällä hetkellä uudesta satamasta lähtee päivittäin kuusi laivavuoroa, kesäkuussa kahdeksan. Isojen risteilijöiden kulkua on aulabaarista viihdyttävää katsella.

Länsiterminaalissa on 3 000 neliömetriä anniskelualuetta, 100 metriä baaritasoa ja 2 500 asiakaspaikkaa.

Katkarapuvoileipä lautasella Panorama Bistron ruokatarjonta on rakennettu lähtöä odottaville matkustajille. Asiakkaiden ikähaitari venyy vauvasta vaariin, ja tämä on otettu valikoimissa huomioon. Kylmävitriinistä löytyy laaja kahvilavalikoima: smoothieta, tuorepuuroa, täytettyjä leipiä, sämpylöitä, leivonnaisia ja salaatteja. Keittiöstä lennätetään nälkäisille lämpimiä kansansiipiä ja pizzapaloja. Vegaaneille ja gluteenittomille asiakkaille on omat tuotteensa.

Kahvivalikoiman erikoistuote on kylmäuutettu nitrokahvi,johon on lisätty typpeä. Se annostellaan hanasta. Perusnitron lisäksi terminaalin valikoimaan on tulossa lakritsinmakuinen versio.

"Nitrokahvi on otettu innolla vastaan Suomessa. Tulemme tekemään siihen myös alkoholireseptiikkaa", Häkkinen kertoo.

Me Kesprossa autamme kaiken kokoisia asiakkaitamme menestymään sekä kehittämään liikeideaansa. Meiltä saat palvelua niin henkilökohtaisesti kuin digitaalisissa kanavissa.

Tule asiakkaaksi

Asiakkaanamme käytössäsi on Suomen laajin tukkuvalikoima Kespronet-verkkopalvelun kautta. Logistiikka - ja jakeluverkostomme kattaa koko Suomen.

Tilaa Kespronetistä