Uusi normaali = entistä tiiviimpi yhteistyö

Yhteistyöllä pääsemme vaikeiden haasteiden yli.

Julkaistu

Teksti

Mika Halmesmäki

Ulkona syöminen lisääntyi jälleen voimakkaasti koko viime syksyn

Koronapassia hyödyntämällä rajoitukset saatiin vältettyä, ja ravintolat täyttyivät asiakkaista. Arvostelumenestyksiksi nousseisiin ravintoloihin on jopa kuukausien jonot.

Valitettavasti marras–joulukuun vaihteessa virusmuunnos aiheutti markkinoilla notkahduksen ja latisti pikkujoulukauden loppusesonkia, joskin muutamissa ravintoloissa tehtiin kaikkien aikojen pikkujoulumyynnit.

Aallokkoisen arjen keskelläkin uskomme Kesprossa ulkona syömisen kasvutrendin yhä jatkuvan isossa kuvassa. Teemme omalta osaltamme toimenpiteitä tämän kehityksen edistämiseksi.

Foodservice-alalla on isoja haasteita edessä

Työvoimapula uhkaa heikentää merkittävästi kasvumahdollisuuksia jo lähitulevaisuudessa. Kuten tämän lehden pääkirjoituksissa on viime vuosina useasti nostettu esille, on ravintola-alan vetovoimaisuutta lisättävä, jotta alalle saadaan uusia ammattilaisia. Urakka on iso, mutta yhdessä siinä onnistutaan.

K-ryhmänä lähdimme jälleen vahvoin panostuksin mukaan uudelle Bocuse d’Or -kilpailukaudelle. Tavoitteenamme on kasvattaa kilpailun kautta suomalaisen huippuosaamisen tunnettuutta ja arvostusta sekä Suomessa että maailmalla.

Toinen haasteemme ovat tälle vuodelle kohdistuvat hintojen korotukset

Nyt jo pitkään jatkuneiden raaka-aineiden hintojen nousu on huomioitava jokaisen yrityksen liiketoiminnassa. Toimenpiteitä liiketoiminnan kannattavuuden ylläpitämiseksi voidaan tehdä esimerkiksi reseptiikan osalta kustannusten kasvun hillitsemiseksi. Valikoimissamme on varmasti tähän soveltuvia ratkaisuja.

Yhteistyössä kehitämme alaa ja otamme haasteet vastaan. Yhdessä selviämme niistä parhaiten.

Mika Halmesmäki
Johtaja, Kespro

Me Kesprossa autamme kaiken kokoisia asiakkaitamme menestymään sekä kehittämään liikeideaansa. Meiltä saat palvelua niin henkilökohtaisesti kuin digitaalisissa kanavissa.

Tule asiakkaaksi

Asiakkaanamme käytössäsi on Suomen laajin tukkuvalikoima Kespronet-verkkopalvelun kautta. Logistiikka - ja jakeluverkostomme kattaa koko Suomen.

Tilaa Kespronetistä