Valmiina festareille

Festarikausi lähestyy. Vastuullinen ratkaisu festariruokien tarjoiluun ja take away -annosten pakkaamiseen ovat Kespron valikoimassa olevat uudet, biohajoavat Menu-puukuiturasiat ja -aterimet.

Julkaistu

Teksti

Eeva Lauronen

Kuvat

Valmistaja, iStockphoto

Kesäfestareiden ruokien tarjoiluissa ja take away -myynnissä on selkeä vaatimus: astioissa ja aterimissa ei saa olla muovia, ja tuotteiden on oltava kompostoitavia. Tähän haasteeseen ratkaisun tarjoavat Menu-puukuiturasiat ja -vuoat sekä Menu-puukuituaterimet.

”Tuotteet soveltuvat niin ravintoloille kuin lounaspaikoille sekä kaikille muille asiakkaillemme, jotka myyvät take awayta”, tuotepäällikkö Liisa Puhakka Kesprosta kertoo.

Menu-puukuiturasiat ovat kompostoituvia, uusiutuvasta FSC-sertifioidusta materiaalista valmistettuja annosrasioita. Ne ovat vastuullinen valinta, sillä ne on valmistettu sataprosenttisesta kasviselluloosamassasta. Tuote on biohajoava ja kompostoituva. Tuotteissa on myös läpinäkyvät kierrätysmuovikannet.

Menu-puukuituaterimet valmistetaan metsäteollisuuden sivuvirroista syntyvästä sahajauhosta ja mäntyöljystä.

”Tuotteen valmistamista varten ei siis kaadeta puita”, tuotepäällikkö Hanna Korhonen Kesprosta sanoo.

Aterimet ovat konepesun kestäviä ja uudelleenkäytettäviä. Niiden suutuntuma on miellyttävä, eikä materiaalissa ole makua. Aterimen hiilijalanjälki on yli 90 prosenttia pienempi kuin perinteisillä muovisilla kertakäyttöastioilla. Puukuituaterimet voidaan kierrättää muovijätteen joukossa. Tuotteilla on Avainlippu-merkki.

”Muoviaterimet on kielletty EU:n SUP-direktiivillä, joten kotimaiset puukuituaterimet ovat festariravintolalle vastuullinen ja varma valinta”, Korhonen toteaa.

Tyylikkäät ja pinottavat

Menu-puukuiturasiat soveltuvat hyvin myös vitriinimyyntiin ja ruoan esille laittoon. Rasiaan on saatavissa läpinäkyvä, lukittava irtokansi, jolloin ruoka on raikkaasti esillä rasiassa.

Rasia soveltuu kuljetukseen, eikä tarvitse suojaavia lisäkääreitä, jotka lisäävät kustannuksia. Menu-vuoat voi tarvittaessa saumata laminaatilla, mikä mahdollistaa myös suojakaasulla pakkaamisen.

Rasian optimaalinen pintakäsittely takaa tiukimmat olosuhteet elintarvikekosketukselle. Rasioilla on myös markkinoiden laajimmat käyttölämpötila-alueet, joissa rasia ei siirrä haitallisia aineita ruokaan tai muuta sen aistinvaraisia ominaisuuksia.

Tuotteet kestävät myös kuumentamista menettämättä jäykkyyttään. Niitä voi turvallisesti lämmittää 140-asteisessa uunissa 45 minuuttia siten, että rasian ulkopinta ei kuumene ja palovammoilta vältytään. Mikroaaltouunissa tuote kestää viiden minuutin ajan 750 watin teholla tai kolme minuuttia 900 watin teholla.

Tuotteet soveltuvat myös pakastimeen, ja säilyvät muuttumattomina jopa -40 asteessa. Pakastimesta tuotteen voi siirtää suoraan uuniin.


Ostolistalle

Me Kesprossa autamme kaiken kokoisia asiakkaitamme menestymään sekä kehittämään liikeideaansa. Meiltä saat palvelua niin henkilökohtaisesti kuin digitaalisissa kanavissa.

Tule asiakkaaksi

Asiakkaanamme käytössäsi on Suomen laajin tukkuvalikoima Kespronet-verkkopalvelun kautta. Logistiikka - ja jakeluverkostomme kattaa koko Suomen.

Tilaa Kespronetistä