Ohjeet Kespro-tunnuksen käyttöön

Mikä on Kespro-tunnus

Kespro-tunnuksella tunnistaudutaan Kespron digitaalisiin palveluihin. Kespro-tunnus on henkilökohtainen ja koostuu käyttäjätunnuksesta (sähköposti) ja käyttäjän itse määrittelemästä salasanasta. Kespro-tunnuksella käyttäjä pääsee kirjautumaan verkkokauppaan sekä muihin Kespron digitaalisiin palveluihin, joihin hänellä on käyttöoikeus.


Kespro-tunnuksen avaaminen

Kespro-tunnuksen saa käyttöön organisaation päättäjätahon kautta. Käyttöoikeuksien ylläpitopalvelussa Kespron asiakasyrityksen päättäjätasolla tai heidän määrittelemillään henkilöillä on mahdollisuus lisätä ja poistaa Kespro-tunnuksia sekä hallita palveluita, joihin käyttäjä pääsee kirjautumaan. Käyttöoikeuspalveluun pääsee palveluvalikon kautta ja kirjautuminen tapahtuu Kespro-tunnuksella. Päättäjätaso saa palvelun käyttöönsä Kespron asiakasvastaavan kautta ja se on ilmainen.

Kespron asiakaspalvelu auttaa uusiin Kespro-tunnuksiin liittyvissä kysymyksissä. Asiakaspalvelun yhteystiedot löydät TÄÄLTÄ. Jos et ole vielä Kespron asiakas, hae ensin asiakkuutta.


Kespro-tunnuksen aktivointi

Asiakasvastaavan kautta käyttäjälle toimitetaan sähköpostitse tunnuksen aktivointiviesti. Viestissä on aktivointilinkki, jota klikkaamalla pääsee aktivoimaan tunnuksen. Aktivointikoodi lähetetään sähköpostiin. Jos aktivointikoodi ei saavu sähköpostiin, käyttäjän tulee:

 • tarkistaa sähköpostin roskaposti

 • kytkeä mainokset estävät selainlaajennukset pois päältä

 • sallia ponnahdusikkunat ja kolmannen osapuolen evästeet selaimen asetuksista

Käyttäjä saa myös sähköpostiviestin, josta käy ilmi palvelut ja asiakasnumerot, joihin käyttäjällä on oikeus.


Sisään- ja uloskirjautuminen digitaalisista palveluista

Kespro-tunnus on henkilökohtainen. Käyttäjä on vastuussa käyttäjätunnuksen ja salasanan luottamuksellisesta säilyttämisestä ja käyttämisestä. Kun käyttäjä lopettaa palvelun käytön, tulee hänen kirjautua palvelusta ulos. Käyttäjän tulee kiinnittää tähän erityistä huomiota, jos käytössä on yhteiskäyttölaite. Pelkkä verkkoselaimen sulkeminen ei kirjaa käyttäjää ulos. Kirjautumistieto jää välimuistiin, jonka kestossa on selain- ja selainasetuskohtaisia eroja.

Huomioithan, että uloskirjautuminen kirjaa käyttäjän ulos ainoastaan kyseiseltä laitteelta ja selaimelta.

Esimerkki: Käyttäjällä on yhden verkkoselaimen sisällä auki eri välilehdillä verkkokauppa, raportointipalvelu ja ylläpitopalvelu. Kun kirjaudut ulos, kirjaudut kyseisen selaimen kaikista palveluista ulos. Tämä ei kuitenkaan katkaise toisilla selaimilla tai laitteilla auki olevia istuntoja.


Siirtyminen digitaalisesta palvelusta toiseen

Kespron digitaalisiin palveluihin kirjaudutaan Kespro.com-sivustolta löytyvän Kirjaudu-painikkeen kautta. Tämän jälkeen valitse haluttu palvelu oikean ylänurkan palveluvalikosta. Palveluvalikko löytyy kaikista palveluista, kun käyttäjä on kirjautuneena. Palveluvalikon avulla käyttäjä voi siirtyä palvelusta toiseen sujuvasti ilman uutta kirjautumista.

Palveluvalikossa käyttäjä näkee kaikki ne palvelut, joihin käyttäjällä on käyttöoikeus. Käyttöoikeuksia voidaan lisätä Käyttöoikeus-palvelussa tai yrityksen päättäjän yhteydenotolla asiakasvastaavaan. Siirryttäessä toiseen palveluun valittu palvelu avautuu samassa selaimessa uuteen ikkunaan.

Jos käyttäjä kirjautuu ulos palvelusta, käyttäjän tulee kirjautua uudelleen.


Salasanan vaihto

Unohtuneen tai uuden salasanan voi tilata kirjautumisikkunan Unohditko salasanasi -linkin kautta. Salasanan vaihtamiseen käyttäjä tarvitsee pääsyn käyttäjätunnuksena toimivaan sähköpostiosoitteeseen, johon salasanan nollausviesti lähetetään. Salasanan nollaus tapahtuu vahvistuskoodin kautta. Vahvistuskoodin syöttämisen jälkeen käyttäjä pääsee vaihtamaan salasanan. Vahvistuskoodin ja uuden salasanan syöttämisen jälkeen käyttäjä pääsee kirjautumaan uudella salasanallaan.


Ongelmatilanteet

Mikäli kirjautumissivu ilmoittaa väärästä käyttäjätunnuksesta tai salasanasta, käyttäjän tulee:

 • Tarkistaa käyttäjätunnus ja salasana. Korjaa mahdolliset:

  • ylimääräiset välilyönnit

  • erikoismerkit

  • isot ja pienet kirjaimet

Unohtunut käyttäjätunnus:

 • Kespro-tunnuksen käyttäjätunnuksena toimii käyttäjän sähköpostisoite. Organisaation päättäjätaho näkee käyttäjätunnuksen käyttöoikeuksien ylläpitopalvelusta. Mikäli kyseinen palvelu ei ole organisaatiolla käytössä, tulee olla yhteydessä Kespro asiakaspalveluun.

Salasanan nollaus ei onnistu, käyttäjän tulee:

 • Varmistaa, että sähköpostin nollaukseen käyttää samaa sähköpostia, mikä toimii Kespro-tunnuksen käyttäjätunnuksena.

 • Jos käyttäjä nollaa salasanan moneen kertaa, tulee käyttää viimeisintä saapunutta aktivointikoodia. Huomioithan, että aktivointikoodin saapumisessa on viive.

 • Käyttäjän tulee varmistaa, ettei aktivointikoodin kopioinnissa mukaan tule ylimääräisiä välilyöntejä.


Kespro-tunnuksen käytön lopettaminen

Käyttöoikeuksien ylläpitopalvelussa asiakasyrityksen päättäjätasolla tai heidän määrittelemillään henkilöillä on mahdollisuus poistaa käyttäjältä käyttöoikeus digitaaliseen palveluun. Jos käyttöoikeuksien ylläpitopalvelu ei ole asiakasyrityksessä käytössä, ole yhteydessä Kespron asiakaspalveluun käyttöoikeuden poistamiseksi.


Uusin versio nettiselaimesta

Käytä selaimen uusinta versiota turvallisen ja sujuvan asioinnin varmistamiseksi. Tietokoneen, älypuhelimen ja tabletin käyttöjärjestelmä on hyvä päivittää heti, kun uusin päivitys on saatavilla. Digitaaliset palvelut toimivat parhaiten Chrome, Firefox, Safari ja Microsoft Edge -selaimilla.