Crème brûléen salaisuus piilee kuivakypsennyksessä

Yksinkertaisista aineksista syntyvä jälkiruokaklassikko crème brûlée halutaan usein nauttia nimenomaan ravintolassa. Kustannustehokasta keittiölle, aistinautintoja asiakkaalle.

Julkaistu

Kuvat

Kespro

Crème brûlèe on ammattikeittiön näkökulmasta monella tapaa erinomainen jälkiruoka. Annos valmistuu yksinkertaisista ja edullisista aineksista: kermasta, munankeltuaisista, sokerista ja vaniljasta. Brûléeta voi valmistaa etukäteen isompiakin määriä, ja jälkiruoka kaipaa vain pikaisen viimeistelyn ennen sen tarjoamista asiakkaalle.

Crème brûléen neutraali vanukaspohja tarjoaa mahdollisuudet monenlaiseen makuilotteluun maustamalla. Vaniljan lisäksi voi kokeilla kardemummaa, rosmariinia, raparperia tai mansikkaa. Villiyrteistä mesiangervo viihtyy vanukkaassa. Myös sitrusliköörit sopivat crème brûléen mausteeksi.

Yksinkertaisesti hyvää

Crème brûléen ranskalainen nimi tarkoittaa suomeksi palanutta kermaa. Ruokalistalla hienolta kalskahtava nimi viittaa paahdettuun, rapeaan sokerikuorrutukseen, joka viimeistelee makunautinnon.

menu-lehti 3-2022 casual dining creme brulee 0104 Unohda vesihaude! Crème brûléen salaisuus piilee kypsennyksessä. Paras lopputulos saadaan, kun vanukas hyydytetään 100–120-asteisessa uunissa ilman höyryä.

Resepti: Crème Brûlée

  • 2 L Menu Kuohukerma
  • 0,5 L Menu Täysmaito
  • 0,45 kg Menu Hienokiteinen sokeri
  • 20 kpl Keltuaisia (noin 550 g)
  • 6 g Menu Kardemumma

Valmista näin:

  1. Kiehauta maito, kerma, sokeri ja kardemumma. Kun massa on jäähtynyt alle 50-asteiseksi, lisää keltuaiset.
  2. Kaada massa tarjoiluastioihin ja kypsennä 20-30 minuuttia 100-120-asteisessa kieroilmauunissa.
  3. Kun brûléet ovat hyytyneet, siirrä ne jääkaappiin ja paahda ruokokidesokeri kaasupolttimella brûléen pintaan.

Juomasuositus

Weingut Steinmühle Riesling Auslese, Rheinhessen, Saksa, 50 cl, 2167128, 11,90 plo

Makea Auslese on valmistettu myöhään poimituista ja osittain jalohomeisista Riesling-rypäleistä. Vivahteikkaassa maussa on hunajaisia, kypsien sitrusten ja kivellisten hedelmien aromeja. Makeaa viiniä tasapainottaa upeasti runsas hapokkuus ja normaalia matalampi alkoholiprosentti.

Ostoslistalle:

Maidot

Kermat

Kananmunat

Me Kesprossa autamme kaiken kokoisia asiakkaitamme menestymään sekä kehittämään liikeideaansa. Meiltä saat palvelua niin henkilökohtaisesti kuin digitaalisissa kanavissa.

Tule asiakkaaksi

Asiakkaanamme käytössäsi on Suomen laajin tukkuvalikoima Kespronet-verkkopalvelun kautta. Logistiikka - ja jakeluverkostomme kattaa koko Suomen.

Tilaa Kespronetistä