Uudistu ja ota haltuun rento bistrokonsepti

Bistro-menu keskittyy paikallisesta arjesta ponnistaviin makuihin ja annoksiin. Listalla on suhteellisen simppeleitä ja asiakkaalle kukkaroystävällisiä perusruokia, jotka valmistuvat nopeasti isommallekin joukolle.

Julkaistu

Jos bistron alkuperäinen määritelmä onkin ”edullinen, kotiruokaa tarjoava kortteliravintola, jossa viini on keskeisessä osassa”, niin nykypäivän bistro on käsitteenä edellistä laajempi sekä laatu- että hintatasoltaan.

Rennon bistrokonseptin taustalla on reilu parikymmentä vuotta sitten alkanut kehityskulku, jonka myötä moni huippukokki kyllästyi pipertämään fine dining -ravintoloissa. Useimmat heistä siirtyivät toteuttamaan rennompaa, vapaampaa ja pelkistetympää käsialaa: valmistamaan kunnianhimoista bistroruokaa. Tänään kehitys käy myös toiseen suuntaan, sillä moderni fine dining on kiistatta aikaisempaa rennompaa ja lähenee paikoin juuri bistromaista mutkattomuutta.

Oli tulokulma monimuotoisen bistro-käsitteen tai sille ominaisen ajattelun hyödyntämisessä omassa liiketoiminnassa tai sen kehittämisessä mikä tahansa, menestyneen liiketoiminnan keskiössä ovat aina käden taidot, korkea laatu tekemisessä ja sisällöissä, kunnioitus raaka-aineita kohtaan ja tavalla tai toisella myös pyrkimys edelläkävijyyteen.

menu-lehti 02-23 creme ninon vaaka Helppo hernesosekeitto eli Crème Ninon on myös edullinen pakasteherneistä valmistuva herkku, joka aateloidaan kuohuviinillä. Lautanen: Villeroy & Boch La Scala.

Resepti: Crème Ninon – hernesosekeitto

10 annosta à 2 dl

Ostoslistalle:

Valmista näin:

  1. Kuullota sipulit pehmeiksi voissa. Lisää pilkotut perunat ja kasvisliemi. Keitä perunat kypsiksi.
  2. Lisää herneet ja kuohukerma. Kiehauta ja keitä.
  3. Lisää mausteet ja soseuta tasaiseksi.
  4. Viimeistele kuohuviinillä ja rapeaksi paistetulla pekonilla.

ML 2 23 26 Uudistu ja ota haltuun rento bistrokonsepti 2 Valmista paahtovanukas eli Crème Caramel jo edellisenä päivänä. Tarjoiluhetkellä se vain kumotaan lautaselle ja tarjoillaan pöytään.

Resepti: Crème Caramel – paahtovanukas

10 annosta

Karamellikastike

Vanukasmassa

Valmista näin:

  1. Valmista karamellikastike. Mittaa 5 dl sokeria ja 2 dl vettä kattilaan. Keitä seos miedolla lämmöllä tummaksi karamelliksi. Lisää joukkoon varovasti 1 dl lämmintä vettä ja keitä vielä hetki. Jäähdytä kastike huoneenlämpöiseksi.
  2. Valmista vanukasmassa. Voitele pienet foliovuoat vuokaspraylla ja pane ne GN-vuokaan. Annostele ruokalusikallinen karamellikastiketta per annosvuoka.
  3. Jaa vanukasmassa tasaisesti vuokiin ja kaada GN-vuokaan kuumaa vettä ¾ osaa sen tilavuudesta. Kypsennä vanukkaita 120-asteisessa kiertoilmauunissa 30 minuuttia tai kunnes massa on juuri ja juuri hyytynyt. Jäähdytä.

Muista myös nämä tuotteet!

Me Kesprossa autamme kaiken kokoisia asiakkaitamme menestymään sekä kehittämään liikeideaansa. Meiltä saat palvelua niin henkilökohtaisesti kuin digitaalisissa kanavissa.

Tule asiakkaaksi

Asiakkaanamme käytössäsi on Suomen laajin tukkuvalikoima Kespronet-verkkopalvelun kautta. Logistiikka - ja jakeluverkostomme kattaa koko Suomen.

Tilaa Kespronetistä