Gluteenittomia leivonnaisia Brakesilta

Vain Kesprosta saatavien brändien määrä on jo varsin merkittävä. Yksi niistä on korkeatasoisista leivonnaisistaan tunnettu Brakes.

Julkaistu

Teksti

Niina Mälkiä

Brittiläiset Braken veljekset William, Frank ja Peter perustivat vuonna 1958 siipikarjatuotteiden tukkukaupan, joka jo muutaman vuoden kuluttua tarttui rohkeasti ajan kuumimpaan – ja samalla viileimpään – haasteeseen. Veljekset nimittäin uskoivat uuteen tekniikkaan, ruoan pakastamiseen, ja alkoivat tuottaa pakastettuja elintarvikkeita omalla tuotemerkillään.

1960-luvulla yritys kehittyi yhdeksi pakastettujen elintarvikkeiden ensimmäisistä osaajista, mikä mahdollisti laajentumisen ja tuotepaletin monipuolistamisen. Alusta asti horeca-ammattilaisia palvellut Brakes on kasvanut 60 vuodessa kansainväliseksi moniosaajaksi ja kuuluu nykyisin Sysco-konserniin, joka on maailman suurin horeca-alan toimija.

Perinteisiä kondiittoritaitoja kunnioittaen

Brakesin leivonnaisten reseptiikka ja valmistus kunnioittavat yhä perinteisiä kondiittoritaitoja ja perustuvat tasokkaisiin raaka-aineisiin ja auditoituun tuotantoon. Esimerkiksi omenapiirakassa on hillomaisen mehevä täyte, jossa on runsaasti raikasta ja rapeaa Bramley-omenaa. Piiraan pohja on ohut ja juuri sopivan kypsä. Mehevässä suklaafudgekakussa on yltäkylläisesti suklaata: pohjassa, kuorrutteessa ja koristeena. Juustokakku on samettisen kuohkea ja täyteläisen makuinen.

Kaikkien Brakes-leivonnaisten tehtävä on täyttää ammattikeittiöiden korkeat vaatimukset ja ratkaista ammattilaisten haasteita tilankäytöstä gluteenittomuuteen.

Brakes-kakkuja voi tilata Kesprosta kappaleittain, mikä palvelee varsinkin kokeilunhaluisia asiakkaita ja pieniä paikkoja, joissa säilytystilaa on rajallisesti. Hävikkiä vähentää se, että valmiiksi viipaloiduista kakuista voi sulattaa tarjolle oikean määrän kakkupaloja. Tuotteiden hinta-laatusuhde taas mahdollistaa kannattavan loppuhinnoittelun.

Maistuvaa gluteenitonta

Kesprossa myytävistä makeista Brakes-leivonnaisista peräti puolet on gluteenittomia, ja ne sopivat siten myös erikoisruokavaliota noudattavien kahvi- tai jälkiruokaherkuksi. Omenapiirakan sekä mehevien porkkana- ja suklaakakkujen lisäksi tarjolla on kaksi gluteenitonta juustokakkua, perinteinen ja hedelmäinen passio-mangojuustokakku.

Gluteenittomat Brakes-kakut houkuttelevat viimeistellyllä ulkonäöllään, mehevällä rakenteellaan ja aidoilla mauillaan. Eroa vehnää sisältävään ei löydy edes laskusta, sillä gluteenittomat ovat hinnaltaan samaa tasoa muiden Brakes-kakkujen kanssa. Brakes-kakuista on siis tarvittaessa helppo valita vain yksi, joka sopii ja maistuu kaikille.

Hygge fiilis & pala kakkua

Sisäkuva Hygge BRO -kahvilasta

‒ Olemme käyttäneet Brakesin kakkuja Hygge BROn avauksesta lähtien. Tiesin tuotteet jo aikaisemmista omista ravintoloistani, yrittäjä Antti Kärki sanoo.

Kuopiossa, Kauppakeskus Aapelissa syksyllä 2017 avattu Hygge BRO on kahvilan, lounasravintolan ja smörrebarin rento yhdistelmä, jonka vetonauloja ovat tuhdit tanskalaiset smörrebrödit, koko perheen lauantaibrunssi ja hyvä kahvi – myös iltaisin.

‒ Gluteenittomat porkkana- ja suklaakakku ovat vakiotuotteita vitriinissä, ja niitä on helppo tarjota myös brunssin gluteenittomina jälkiruokina. Parasta niissä onkin, että niitä on helppo myydä muutenkin kuin gluteenittomina vaihtoehtoina, Kärki sanoo ja toivoo Brakesin gluteenittomiin kakkuihin lisää makuvaihtoehtoja.

Me Kesprossa autamme kaiken kokoisia asiakkaitamme menestymään sekä kehittämään liikeideaansa. Meiltä saat palvelua niin henkilökohtaisesti kuin digitaalisissa kanavissa.

Tule asiakkaaksi

Asiakkaanamme käytössäsi on Suomen laajin tukkuvalikoima Kespronet-verkkopalvelun kautta. Logistiikka - ja jakeluverkostomme kattaa koko Suomen.

Tilaa Kespronetistä