Häkittömiä kananmunia saa jo monenlaiseen käyttöön

Tiedostavat kuluttajat arvostavat häkittömien kananmunien käyttöä myös ammattikeittiöissä. Monista ruoanvalmistusta helpottavista kananmunatuotteista onkin jo saatavilla häkitön versio ja niiden valikoima kasvaa entisestään.

Julkaistu

Teksti

Dava Foods

Kuvat

Dava Foods

Tiedostavan ammattilaisen valinta on häkitön kananmunatuote

Kuluttajaa kiinnostaa yhä enemmän ruoan alkuperä. Keskon trendiraportin mukaan eettisen ruoan suosio kasvaa entisestään ja tiedostavan kuluttamisen uskotaan olevan vuoden 2020 merkittävin ostopäätöksiin vaikuttava tekijä.

Kananmunienkin alkuperä kiinnostaa yhä useampia. Suurin trendi on siirtyminen häkittömien vapaan kanan munien eli lattiakananmunien käyttöön. Virikehäkkikanoihin verrattuna lattiakanat saavat vapaasti liikkua kanalassa. Ne käyvät pesässä munimassa omassa tahdissaan, kuopsuttelevat pehkussa sekä nukkuvat orrella. DAVA Foodsin eli entisen Scaneggin tuotteisiin käytettäviä kananmunia munivat kanat saavat tiloilla huolellista hoitoa. ”Kanojen olosuhteita valvotaan tarkasti ja niiden ravinnossa tulee olla juuri oikea määrä eri ravintoaineita, jotta kanat voivat hyvin ja munista tulee korkealaatuisia,” kertoo tuottajayhteyspäällikkö Merita Raikaslehto.

Häkittömien kananmunatuotteiden valikoima on laajentunut

Kananmunia käytetään moneen tarkoitukseen, mutta niiden rikkominen, kuoriminen tai erottelu lisäävät työläitä vaiheita ruoanvalmistukseen. Valmiit kananmunamassat sekä keltuais- ja valkuaismassat helpottavat käyttöä ja säästävät reippaasti aikaa silloin, kun valmistat tuotteet kokonaan itse. Entistä enemmän ajan säästöä tarjoavat valmiit kananmunatuotteet, kuten paistettu muna ja valmiiksi keitetyt, kuoritut kananmunat. Niitä voit käyttää esimerkiksi voileipiin, salaatteihin, pyttipannuun tai aamiaisen osana. Näitä erilaisia kananmunatuotteita on DAVA Foodsin valikoimissa saatavana jo häkittöminä vaihtoehtoina ja uusia tuotteita tulee koko ajan lisää. Tiedostavien asiakkaiden tarpeisiin on siis entistä helpompi vastata valitsemalla vapaa -nimellä myytäviä häkittömiä kananmunatuotteita.

Kaksi frittata-annosta

Kotimaisia ja korkealuokkaisia vapaan kanan kuorimunia

Monet ammattilaiset käyttävät mielellään kuorimunia, jolloin munien tasalaatuisuus on erityisen tärkeää. DAVA Foodsin kuorikananmunat tulevat kaikki suomalaisilta perhetiloilta. Ne on lajiteltu tarkasti koon ja laadun mukaan, jotta asiakkaille lähtevät munat ovat kestäviä ja korkealuokkaisia. Kuorikananmunia on saatavana myös luomuna.

DAVA Foodsin omistaa puoliksi suomalaisten munantuottajien osuuskunta Munakunta ja puoliksi pohjoismainen DAVA Foods -konserni. Kuorimunien lisäksi merkittävä osa kananmunajalosteista on valmistettu kotimaisista kananmunista.

www.davafoods.fi

Me Kesprossa autamme kaiken kokoisia asiakkaitamme menestymään sekä kehittämään liikeideaansa. Meiltä saat palvelua niin henkilökohtaisesti kuin digitaalisissa kanavissa.

Tule asiakkaaksi

Asiakkaanamme käytössäsi on Suomen laajin tukkuvalikoima Kespronet-verkkopalvelun kautta. Logistiikka - ja jakeluverkostomme kattaa koko Suomen.

Tilaa Kespronetistä