Hevivinkki: kesä on melonien parasta aikaa!

Toukokuusta elo-syyskuuhun melonien saatavuus, maku ja hintapiste ovat parhaimmillaan. Lue tästä mehukkaimmat ideat melonien käyttöön!

Julkaistu

Teksti

Kespro

Mikä olisi ihanampaa kuin makean raikas meloni kesäkuumalla, salaattien seassa tai tuhdimpien makujen raikastajana? Tuskin mikään, ja siksipä kesällä sesongissa olevia meloneita kannattaakin lisätä tilauslistalle reilusti juuri nyt!

Kesällä Euroopan satokauden aikana melonien saatavuus, maku ja hintapiste ovat parhaimmillaan. Toukokuusta elo–syyskuuhun melonisatoa korjataan Espanjan auringon alla, kun talvikaudella alkuperämaa on pidemmällä Etelä-Amerikassa.

Valikoimastamme löydät kaikki neljä suosituinta melonilajiketta: vesimeloni, hunajameloni, galiameloni ja cantaloupemeloni. Melonilajikkeita vaihtelemalla tuot helposti herkullista vaihtelua tuttuun tarjontaan!

Mehukas ja raikas vesimeloni

Vesimeloni on todellinen klassikko salaattitarjonnassa, mutta sitä kannattaa käyttää sesongin aikana mahdollisimman monipuolisesti myös muuten. Kokeile tarjota osana salaattitarjontaa tai lisukkeena esimerkiksi paloiteltua vesimelonia, minttua, limemehua ja fetaa. Ruokaisuutta tähän saat, kun lisäät joukkoon vaikkapa kuskusia tai kvinoaa.

Vesimeloni sopii mainiosti myös raikkaisiin juomiin ja jälkiruokiin. Kokeile kesällä esimerkiksi kevyen raikasta vesimelonigranitaa, sorbettia tai veikeää ”vesimelonipizzaa”, jossa vesimeloniviipale toimii pohjana. ”Melonipizzan” täytteiksi sopivat esimerkiksi vaahdotettu mascarpone, marjat ja kaura-pistaasicrumble.

Vinkki! Jäädytetyt melonikuutiot ovat kauniita ja raikkaita. Lisää niitä kesän kauneimpiin mocktaileihin tai drinkkeihin.

meloni-drinkki-kesä2020

Ihanan makeat sokerimelonit

Meloneista hunaja-, cantalope- ja galiameloni kuuluvat sokerimeloneihin. Sokerimelonien maussa korostuu nimensä mukaisesti makeus, ja yhteistä on myös vesimelonia kiinteämpi ja vähemmän vetinen hedelmäliha.

Sokerimelonit pääsevät oikeuksiinsa esimerkiksi tapas-henkisessä tarjonnassa, jossa melonin maku kohtaa esimerkiksi mausteisen ohueksi siivutetun lihan tai luonteikkaiden juustojen makumaailman.

meloni-prosciutto

Sokerimelonit ovat oiva lisä myös salaateissa tai salsoissa, joihin ei kaivata liikaa kosteutta mutta makua sitäkin enemmän. Sokerimeloneista valmistuu myös kielenvievä ja kaunis alkuruoka, kun melonista siivutetaan ohuenohuita carpaccio-tyylisiä viipaleita, jotka tarjotaan sellaisenaan tai kevyesti pikkelöitynä esimerkiksi buffalo-mozzarellan, oliiviöljyn kera.

Melonien käytölle rajat asettaa ainoastaan luovuus

Lajikkeesta riippumatta melonin raikas makeus ja mehukkuus tekevät siitä oivan vastinparin kaikelle tuhdille, maukkaalle ja täyteläiselle. Meloneja kannattaakin tarjota sesongin aikaan mahdollisimman monipuolisesti.

hedelmäsorbetti-jäätelö-kesä2020

Kokeile meloneita ainakin salaateissa ja salsoissa, jäätelöissä ja sorbeteissa, raikkaissa juomissa kuten trendikkäissä lasseissa tai smoothieissa, mausteisten ja rasvaisten ruokien keventäjänä sekä savustettujen ja grillattujen ruokien kuten kalan ja lihan kanssa.

grillattulohi-kesä2020

Grilli, savustuspönttö ja pannu tekevät makutaikoja myös melonille. Esimerkiksi tuoreen mintun ja mozzarellan kanssa tarjottuna maku on mahtava!

Lisää tilauslistalle kesällä 2020

Vihannestukku Kespron tuoretuotevalikoimasta:

  • Vesimeloni siemenetön ES 1lk (20kg) SAP: 20804757
  • Vesimeloni 1kpl 2,5kg siemenetön ES SAP: 21625309
  • Hunajameloni Espanja 1lk (10kg) SAP: 20861897
  • Meloni cantaloupe Espanja 1lk (5kg) SAP: 20854426
  • Meloni Galia Espanja 1lk (5kg) SAP: 21018258

Vihannestukku Kespron valmiiksi pilkottujen ja kuorittujen melonien valikoimasta:

Vihannestukku Kespron tuottama Hevivinkki-juttusarja on omistettu kasviksille! Kirjoitukset tarjoavat taatusti tuoreimmat ideat ja uutta inspiraatiota ajankohtaiseen tarjontaan. Keskiössä ovat sesongin parhaat raaka-aineet, kiinnostavimmat trendit ja ilmiöt sekä raikkaimmat ideat ravintolakeittiöön. Sosiaalisessa mediassa hevi-aiheista sisältöä löydät ja voit myös jakaa tunnistein: #hevivinkki #vihannestukku.

Me Kesprossa autamme kaiken kokoisia asiakkaitamme menestymään sekä kehittämään liikeideaansa. Meiltä saat palvelua niin henkilökohtaisesti kuin digitaalisissa kanavissa.

Tule asiakkaaksi

Asiakkaanamme käytössäsi on Suomen laajin tukkuvalikoima Kespronet-verkkopalvelun kautta. Logistiikka - ja jakeluverkostomme kattaa koko Suomen.

Tilaa Kespronetistä