Intohimona kannattava ravintola

Kespron Food Solution Manager Maarit Mäkelä Lahden Foodsterista auttaa asiakkaita päivittäisissä haasteissa ja vinkkaa uusimmat ratkaisut ravintoloiden keittiöihin.

Julkaistu

Teksti

Kespro

Kuvat

Kespro

Sesongissa maa-artisokka

Maa-artisokkaa voitaneen kutsua elegantiksi raaka-aineeksi. Miedon makuista ja hieman makeaa mukulaa voi käyttää perunan tavoin.

Ammattikeittiön näkökulmasta syksyn maa-artisokka on erinomainen raaka-aine. Ohutkuorisena sen voi paahtaa sellaisenaan tai vaihtoehtoisesti puolittaa. Näin valmistushävikki jää erittäin pieneksi.

Menu-sarjan maa-artisokkasoseesta valmistuu helposti keitto. Sosetta voi hyödyntää myös osana lounaslasagnen perinteistä bechamel-kastiketta.

Moni ravintola-asiakas toivoo sesonkien näkyvän ruokalistoilla. Helppokäyttöisyytensä johdosta maa-artisokka on erinomainen sesonkiraaka-aine, joka soveltuu niin sesonkiajattelua aloitteleville kuin pidempäänkin raaka-aineiden vuosiympyrää tutkineille.

AdobeStock 340431603

Viikon annos lounaslistalle

Moni lounasravintola miettii, miten kehittää keskiostosta. Yksi vaihtoehto tämän haasteen ratkaisuun on kehittää lounaslistalle kauden tai sesongin klassikkoruoka pidemmäksikin ajanjaksoksi.

Tästä annoksesta ravintola voi pyytää korkeampaa hintaa, ja samalla tarjota sekä vaihtelua asiakkaiden lautasille että elävöittää ruokalistaa herkullisilla tarinoilla. Viikon annokseksi kannattaa valita säilyvä, lämmittämisellä vain paraneva ruoka, kuten lammaskaali. Valmista sille lisäkkeeksi pieniä haudutettuja sipuleita, porkkanoita, pikkelöityä lehtikaalia ja puolukkasurvosta.

Me Kesprossa autamme kaiken kokoisia asiakkaitamme menestymään sekä kehittämään liikeideaansa. Meiltä saat palvelua niin henkilökohtaisesti kuin digitaalisissa kanavissa.

Tule asiakkaaksi

Asiakkaanamme käytössäsi on Suomen laajin tukkuvalikoima Kespronet-verkkopalvelun kautta. Logistiikka - ja jakeluverkostomme kattaa koko Suomen.

Tilaa Kespronetistä