Osaaja: K-Kampuksen keittiöpäällikkö Jani Rissanen

Jani Rissasen erikoisalaa on uuden ja monimutkaisen palvelukokonaisuuden avaaminen. Siksi hänet pyydettiin K-Kampuksen ravintoloiden tulosvastaavaksi keittiöpäälliköksi.

Julkaistu

Teksti

Jari F. Lampén

Kuvat

Jari F. Lampén

Olen työskennellyt alalla jo parikymmentä vuotta, sekä tavallisissa ravintoloissa että henkilöstöravintoloissa. Viimeksi olin keittiömestarina ja -päällikkönä Tapahtumaravintola Bankissa, ja se onnistui niin hyvin, että kun NoHo Partners voitti K-Kampuksen ravintoloiden kilpailutuksen, sieltä pyydettiin minut vetämään tätä projektia.

K-Kampuksen ravintoloiden sydän on lounasravintola, jossa ruokailee joka päivä jopa 600 asiakasta. Lounasravintolassa on buffetlinjasto, jota täydentää grilli ja deli sekä osio, jota kutsumme karuselliksi. Se on paikka vaihtuville konsepteille ja toimijoille, eli voimme tuoda vaikkapa Sandron tai Hanko Sushin pitämään pop up -ravintolaa. Lisäksi vastaamme talon kaikkien 50 kokoustilan tarjoiluista. Aamiaistarjoilu alkaa täällä jo aamuseitsemältä.

Uuden ravintolan perustamisessa on monenlaista mietittävää. Tässäkin talossa tulee olemaan 1 800 työntekijää ja vieraat päälle. Aluksi tänne hankittiin 3 000 kahvikuppia, mutta jo nyt näyttää siltä, että niitä on ostettava lisää. Tila on näillä nurkilla todella kallista, joten astioiden säilytettävyyteen ja pinottavuuteen pitää kiinnittää huomiota. Kylmätiloja meillä on ihan hyvin, mutta kuiva-ainevarasto voisi olla isompikin.

Yläkerrassa on edustuskeittiö, mutta sen hoitamisen olen ulkoistanut keittiöpäällikkö Mika Paloselle, sillä näissä muissakin on ihan riittävästi urakkaa.

Vapaa-ajallani yritän pitää huolta kunnostani uimalla ja käymällä kuntosalilla. Lisäksi käytän joka syksy monta viikkoa sienestämiseen. Varsinkin tatit ja kantarellit ovat sydäntä lähellä, mutta korvasieniä ei kotiseudullani oikein kasva. Kalastus on myös mieluinen harrastus, mutta siihen ei viime vuosina ole ollut riittävästi aikaa.

  • Kuka? Jani Rissanen
  • Mikä? K-Kampuksen ravintoloiden tulosvastaava keittiöpäällikkö
  • Miksi? Keskon uusi päätoimitalo Helsingin Kalasatamassa on valtava mahdollisuus.

Me Kesprossa autamme kaiken kokoisia asiakkaitamme menestymään sekä kehittämään liikeideaansa. Meiltä saat palvelua niin henkilökohtaisesti kuin digitaalisissa kanavissa.

Tule asiakkaaksi

Asiakkaanamme käytössäsi on Suomen laajin tukkuvalikoima Kespronet-verkkopalvelun kautta. Logistiikka - ja jakeluverkostomme kattaa koko Suomen.

Tilaa Kespronetistä