Kahvi ja kesä kuuluvat yhteen

Hyvin valmistettu kahvi maistuu kahvilakävijöille myös kesällä!

Julkaistu

Teksti

Kaupallinen yhteistyö: Meira

Kuvat

Meira

Kesällä liikutaan paljon, ja kahvin ääreen pysähdytään rauhoittumaan kesäkahviloissa, venesatamissa, golfkentillä, torikahviloissa ja tapahtumissa, kaikkialla missä liikutaan. Kahvi on tärkeä osa ihmisten kesäelämää ja kahviloille keskeinen osa kesäkauden liiketoimintaa.

"Kahvittelu on kahviloille yksi tärkeimmistä liikevaihdon tuojista, ja siihen kannattaa panostaa", toteaa Meiran Food Servicen asiakasmarkkinointipäällikkö Susanna Koroma-Nyström. "Kahville meno on monelle päivän ohjelmanumero. Kahvin avulla asiakkaita on helppo houkutella sisään, kahvikauppa on erittäin katteellista kauppaa".

Kahvi houkuttelevasti tarjolle päivän kaikkina hetkinä

Mitä houkuttelevammalta ja siistimmältä kahvipiste näyttää, sitä mukavampaa siihen on pysähtyä. Ihmisten halu kahvitteluun vaihtelee päivän ja vuorokaudenajan mukaan. Asiakkaita tulee houkutella kahville päivän, vuorokauden ja viikonpäivän aikana eri viestein ja valikoimin.

"Kun asiakas nappaa mukaansa aamukahvin ja saa silloin hyvää palvelua ja hyvänmakuisen kahvin, houkuttelee hyvä kokemus häntä palaamaan iltapäivällä mahdollisesti uudestaan toiselle kahville", Koroma-Nyström summaa.

Kombot kasvattavat kertaostosta

Myynnin kasvattamisen kaava on useimmiten yksinkertainen: kahvilan ovi aukeaa useammin tai sisään tulleet asiakkaat ostavat enemmän.

Hyvät kombotarjoukset kasvattavat myyntiä tehokkaasti. Tarjolla voi olla myös erityyppisiä kahveja ja eri kokoisia kahvimukeja. Kuluttajan tarpeet ja makumieltymykset vaihtelevat.

"Todella tärkeä asia on se, että henkilökunta on aktiivista ja heillä on juuri oikeat tilanteeseen sopivat myyntipuheet. Aamukahville kannattaa tarjota vaikkapa leipää tai sämpylää. Päiväkahvilla asiakas voi innostua suklaapatukasta ja kuumana kesäpäivänä hyvä lisämyyntituote voi olla kivennäisvesi", Koroma-Nyström vinkkaa.

Moni asiakas haluaa myös kokeilla erilaisia kahveja, ja on kiinnostunut kahvien alkuperästä. Tumma paahto kasvattaa tasaisesti suosiotaan.

"Kahvista voi kertoa mielenkiintoisia tarinoita, vaikkapa sen viljelystä ja sertifioinneista. Innostunut asiakaspalvelija saa asiakkaankin innostumaan. Vakiosti suodatinkahvia nauttivalle asiakkaalle on hyvä tarjota esimerkiksi erikoiskahveja, jotka tuovat lisäarvoa asiakkaalle ja lisää katetta kassaan".

Meira - Kulta Katriina ja korvapuusti

Vastuullisuus herättää luottamusta

Kahvin ja pullan tuoksu houkuttelee sisään, ja siisti yleisvaikutelma saa asiakkaan jäämään ja viihtymään.

"Vastuullisuus on oltava tänä päivänä ihan itsestäänselvyys jokaisessa kahvipisteessä. Puhtaudesta ja siisteydestä kannattaakin huolehtia järjestelmällisesti niin, että se näkyy ja siitä myös viestitään. Kahvipisteen viestien lupaukset tulee ehdottomasti myös lunastaa. Kun kahvipiste on puhdas, hyvin varusteltu ja informatiivinen, voi asiakas nauttia kahvihetkestään luottavaisin mielin".

Markkinointimateriaalit tuovat tukea myyntiin

Meiran kahvibrändit ovat suomalaisten suosikkeja.

"Kerro rohkeasti ja ylpeydellä mitä kahvia on kulloinkin tarjolla. Meillä on laaja valikoima valmiita myynnintukimateriaaleja ja vinkkejä kahvin nostoon ja aktivointiin. Otattehan meihin rohkeasti yhteyttä. Alueesi Meira-myyntipäällikkö on valmis auttamaan sinua, alta löydät yhteystiedot Food Service -myyntikenttäämme", Koroma-Nyström kannustaa.

Me Kesprossa autamme kaiken kokoisia asiakkaitamme menestymään sekä kehittämään liikeideaansa. Meiltä saat palvelua niin henkilökohtaisesti kuin digitaalisissa kanavissa.

Tule asiakkaaksi

Asiakkaanamme käytössäsi on Suomen laajin tukkuvalikoima Kespronet-verkkopalvelun kautta. Logistiikka - ja jakeluverkostomme kattaa koko Suomen.

Tilaa Kespronetistä