Kesäisiä salaatteja artesaanityyliin

Kun salaatin ravintoarvot, raaka-aineet ja kustannukset suunnittelee huolella, kevyeksi kesäruoaksi mielletystä salaatista tulee ruokaisa ja hyväkatteinen pääruoka, joka puhuttelee isoa asiakasryhmää.

Julkaistu

Ravintolan täytyy tunnistaa asiakkaiden toiveet ja mieltymykset, tuntea raaka-ainekustannukset ja käytettävät henkilökuntaresurssit. Ravintolan toimintaympäristön markkinatilanne vaikuttaa myös siihen, kannattaako ravintolan tehdä asioita enemmän käsityöläishenkeen, esimerkiksi valmistaa salaattien krutongit ja artesaanikastike itse.

Artesaanisalaattiin valitaan proteiiniksi laadukas, kiinnostava ja inspiroiva pääraaka-aine, joka sopii ravintolan liikeideaan. Myös esillelaitolla voi erottautua. Kiinnitä huomioita lautasen valintaan ja annoksen viimeisteleviin yksityiskohtiin. Kun nämä asiat on huomioitu salaatin kokoamisessa, annokset voi hinnoitella vapaammin.

ML 3 21 salaatteja-artesaanityyliin 1 Syötävät kukat lisäävät salaatin näyttävyyttä. Lautanen: Figgjo.

Kreoli BBQ jättikatkarapu-caesarsalaatti

Salaatin proteiinien valintaan kannattaa kiinnittää huomiota. Kespron Maailman ravintolatrendit -tutkimuksen mukaan ravintolassa nautitaan mielellään ruokalajeja ja raaka-aineita, joita ei kotona valmisteta. Artesaanihenkiset raaka-aineet annoksissa mahdollistavat ravintolalle vapaamman hinnoittelun. Tähän salaattiin on valittu jättikatkaravut, jotka maustetaan kreolityyliin Menu BBQ-mausteseoksella. Annos viimeistellään käsintehdyllä kastikkeella.

ML 3 21 salaatteja-artesaanityyliin 2

Yksi pohja, monta salaattia

Yhden laadukkaan ja tarkkaan mietityn salaattipohjan käyttäminen tehostaa raaka-ainekiertoa, ja täytteitä varioimalla salaatteihin saa monipuolisuutta. Itse tehdyt krutongit ja kastike sekä yksityiskohdat vaikuttavat salaatin hinnoitteluun.

ML 3 21 salaatteja-artesaanityyliin 3

Bulgogi-seesamsalaatti

ML 3 21 salaatteja-artesaanityyliin 4

Loimulohta ja uusia perunoita

ML 3 21 salaatteja-artesaanityyliin 5

Grillattua halloumia ja paahdettua cashewpähkinää

Me Kesprossa autamme kaiken kokoisia asiakkaitamme menestymään sekä kehittämään liikeideaansa. Meiltä saat palvelua niin henkilökohtaisesti kuin digitaalisissa kanavissa.

Tule asiakkaaksi

Asiakkaanamme käytössäsi on Suomen laajin tukkuvalikoima Kespronet-verkkopalvelun kautta. Logistiikka - ja jakeluverkostomme kattaa koko Suomen.

Tilaa Kespronetistä