Heti käyttövalmiit kypsät lihat

Kypsät, heti käyttövalmiit lihatuotteet ovat vastaus ravintoloiden moniin kesäkauden haasteisiin. Ei siis ihme, että lihat ovat Kespron asiakkaiden suuressa suosiossa.

6.6.2018

Julkaistu

Tuija Heikkilä

teksti

Kespro

kuvat

Kypsät, heti käyttövalmiit lihatuotteet ovat vastaus ravintoloiden moniin kesäkauden haasteisiin. Ei siis ihme, että lihat ovat Kespron asiakkaiden suuressa suosiossa.

Kespron suosittujen kypsien lihojen joukossa asiakkaiden suosikki on selkeä: broileri. Alkuvuoden kahdestakymmenestä myydyimmästä kypsästä lihasta peräti kolme neljästä oli broilerituotteita. Loput viisi kypsää hittituotetta olivat nautaa ja possua.

– Tämä kertoo asiakkaiden arvostavan kypsien tuotteiden tuomia hyötyjä varsinkin broilerin osalta, Kespron Food Inspirations Manager Pekka Kettunen osoittaa.

Fiksuja valintoja lomasesonkiin

Kypsät lihatuotteet ovat ravintolakäytössä monella tapaa järkeviä valintoja. Etenkin loma- ja sesonkikaudella, jolloin keittiössä saatetaan kärsiä kiireestä ja työvoimapulasta tai osaamisessa on kausityöntekijöiden myötä puutteita, kypsät lihat ovat pelastus: ne ovat aina käyttövalmiina, tasalaatuisina ja turvallisina varmistamassa ruoan tason riippumatta siitä, kuka keittiössä työskentelee. Kypsä broilerin file paloina Kypsät lihatuotteet säästävät aikaa sekä esivalmisteluissa että varsinaisessa ruoanvalmistuksessa. Myös rahansäästö on merkittävä. Varastonhallintaa helpottavina ne ehkäisevät hävikin syntymistä ja minimoivat paistohävikin, ja se ilahduttaa sekä ravintoloitsijan kukkaroa että hänen valveutuneita asiakkaitaan, joita kestävä kehitys ja ruokahävikin poisto kiinnostavat yhä enemmän.

Kätevää katteen hallintaa

Esimerkiksi buffetpöydissä kypsät lihatuotteet auttavat katteen hallinnassa. Niistä löytyy nopea pelastus kesäkauden tapahtumien ja juhlien nostamiin, joskus yllättäviinkin kysyntäpiikkeihin. Mikä kuitenkin tärkeintä, kypsät lihatuotteet ovat monikäyttöisiä. Niistä valmistaa helposti monenlaisia annoksia. Muunteluissa vain taivas on kattona!

Kysyntä osoittaa, että broileri on Suomessa edelleen valtavan suosittua. Kypsät broilerinsiivet ovat ässätuote rennoissa terassimenuissa ja kesän grilli-illoissa. Broilerikuutiot tuovat maustettuina vaihtelua ja ruokaisuutta salaatteihin ja pizzoihin. Broilerin fileesuikaleet sopivat erilaisten piirakoiden lisäksi wokkeihin ja keittoihin. Grillattu broilerinviipale on kätevä ja mehevä täyte kesän suosituissa ja asiakkaille helpoissa matkaeväissä ja välipaloissa: patongeissa, wrapeissa, sämpylöissä, tacoissa ja tortilloissa. Broilerin sisäfilee sopii grillattuna tai maukkaassa kastikkeessa moneen buffetpöytään.

Kuumennetut naudanlastut

Kypsä riistakäristys luo rouhean riistakeiton tai lempeän kermaisen riistaruukun. Kypsä naudan jauheliha puolestaan nopeuttaa ruoanvalmistusta olemalla mitä mainioin tuote jauhelihakastikkeen ja chili con carnen ohella keitoissa ja lasagnessa sekä makaroni- ja kaalilaatikoissa. Ruoanvalmistusta voi tehostaa myös esimerkiksi kypsällä Menu Naudanlastulla. Kypsiä naudanlastupaloja pöydällä – Lisää kuumennettuihin naudanlastuihin vain kuumennettu Menu Pippurikastike, ja pippurihärkä on käden käänteessä valmista tarjottavaksi. Yllätät helposti grillipöytäsi asiakkaan myös Menu Ylikypsällä kasslerilla yhdessä Menu Broilerin siipien kanssa. Eri lisukkeilla ja mausteilla vaihtelet pöydän makumaailmaa mielesi mukaan, Kettunen vinkkaa.

Kespron kilomääräisesti suosituimmat kypsien lihojen tuotteet

MUISTA NÄMÄ!

  • Paahdettu broilerin sisäfileepala
  • Jyväbroilerin koipinuija
  • Naudan kypsä jauheliha
  • Pulled pork
  • Broilerin sisäfilee
  • Broilerin siipi

*Katso videolta, miten valmistuu puolessa tunnissa 50 henkilön yllätysryhmälle ruoka kypsistä lihoista. *

Me Kesprossa autamme kaiken kokoisia asiakkaitamme menestymään sekä kehittämään liikeideaansa. Meiltä saat palvelua niin henkilökohtaisesti kuin digitaalisissa kanavissa.

Tule asiakkaaksi

Asiakkaanamme käytössäsi on Suomen laajin tukkuvalikoima Kespronet-verkkopalvelun kautta. Logistiikka - ja jakeluverkostomme kattaa koko Suomen.

Tilaa Kespronetistä