Kuukauden erikoisolut: Lahden Erikois A

Perinteikäs Lahden Erikois A hurmaa pehmeydellään, erityisesti suomalaisten ruokien rinnalla.

Julkaistu

Teksti

Kaupallinen yhteistyö: Hartwall

Kuvat

Hartwall

Lahden Erikois A on ikoninen suomalainen olut, joka on kestänyt aikaa läpi vuosikymmenten. Tänä päivänä Lahden Erikois A tunnetaan kaikkien rakastamana peruslagerina. Nimi ”Erikois” tuleekin pitkän ajan takaa ja kätkee taakseen tarinan, jonka tapahtumat sijoittuvat 1900-luvun alun vuosikymmeniin. Vuosien saatossa tämä perinteinen lagerolut, Lahden Erikois A, on kasvattanut ympärilleen laajan tuoteperheen, joka koostuu monista todellisista erikoisoluista.

Lahtelaisen pitkät juuret

Lahden Erikoisen juuret juontavat aina vuoden 1912 alkuun, kun paikallinen panimoitsija Henrik Mattsson poikineen perusti Osakeyhtiö Mallasjuoman Lahden kaupunkiin. Mallasjuoma valmisti 1920-luvun lopulla talouskaljaa, pilsneriä, pöytäolutta ja portteria sekä virvoitusjuomia. Olutvalikoimaa haluttiin uudistaa ja silloinen panimomestari Fritz Bieglas ryhtyi työhön. Lukuisien kokeiden ja useiden kuukausien uurastuksen jälkeen syntyi kokonaan uusi olut.

erikoisolut hartwall nostokuva kesprocom

Mallasjuoman isännöitsijä (toimitusjohtaja) Gunnar Åhfeldt oli pannut merkille, että Saksassa spezialbier ja Ruotsissa specialöl olivat nousseet suosioon. Niinpä Åhfeldt nimesikin uuden juoman nimellä Erikoisolut, joka antaisi takuun lahtelaisen oluen hyvästä maineesta ja laadusta. Lopulta Lahden Erikois merkki rekisteröitiin vuonna 1930. Säännöllisesti Lahden Erikois A oluen valmistus alkoi Alkon luvalla vuonna 1955 ja samana vuonna se saavutti kolmanneksen osuuden kaikesta A-oluesta ja myöhemmin tämä osuus yhä kasvoi.

Makupari perinteisen suomalaisen keittiön herkuille

Kullankeltainen, vahva ja täyteläinen, maltaan pehmeä Lahden Erikois A täysmallas lager valmistetaan alkuperäistä reseptiä kunnioittaen. Olut saa oivan makuparin perinteisen suomalaisen keittiön herkuista kuten uunilohesta, paistetuista ahvenfileistä, poronkäristyksestä, laadukkaista makkaroista ja leipäjuustosta.

hartwall olut ja ruoka

Lagerit ovat raikkaita, tasapainoisia pohjahiivaoluita, joita on helppo lähestyä. Niiden kevyttä maltaisuutta tasapainottaa miedon aromaattinen humalointi. Perinteinen, puhtaan makuinen vaalea lager ei salli virhemakuja. Tasalaatuisen lagerin valmistusta voidaankin pitää panimomestarin taidonnäytteenä.

Ajan hengessä uudistuva tuoteperhe

Lahden Erikoisen 90-vuotiseen taipaleeseen on mahtunut värikästä elämää ja rutkasti tapahtumia. Aikojen saatossa merkki on pysynyt aitona, mukavan rentona ja se juuret ovat edelleen vahvasti paikallisessa, lahtelaisessa maaperässä. Tuoteperhe uudistuu jatkuvasti ajan hengessä ja valikoima koostuu useista erityyppisistä erikoisoluista. Perusvalikoimaa täydentää vuodenajat huomioiden erilaiset virkistävät sesonkiuutuudet.

Lahden erikois tuoteperhe kesprocom artikkeli Vuosien varrella Lahden Erikois -sarjaan on tuotu monia erityyppisiä oluita ja nykyään saatavilla onkin kattava tuoteperhe, johon kuuluu myös vaihtuvia sesonkioluita.

Kuukauden erikoisolut -artikkelisarja vie mukanaan oluiden maltaiseen maailmaan! Esittelemme joka kuukauden alussa eri oluen, juttusarjassa on mukana tuotteita laajasti eri oluttyypeistä.

Me Kesprossa autamme kaiken kokoisia asiakkaitamme menestymään sekä kehittämään liikeideaansa. Meiltä saat palvelua niin henkilökohtaisesti kuin digitaalisissa kanavissa.

Tule asiakkaaksi

Asiakkaanamme käytössäsi on Suomen laajin tukkuvalikoima Kespronet-verkkopalvelun kautta. Logistiikka - ja jakeluverkostomme kattaa koko Suomen.

Tilaa Kespronetistä