Kuukauden erikoisolut: Laitilan Kukko Vehnä

Vehnäoluiden suosio jatkuu voimakkaana, ja etenkin kesäsesongilla tämä kepeän raikas juoma valikoituu monen oluenystävän lasiin.

Julkaistu

Teksti

Kaupallinen yhteistyö: Laitilan Wirvoitusjuomatehdas

Kuvat

Laitilan Wirvoitusjuomatehdas

Yksi vehnäolutsuosikeista on tuotevertailuissakin mainetta niittänyt Laitilan Wirvoitusjuomatehtaan Kukko Vehnä. Se on perinteinen baijerilaistyyppinen, runsaan hedelmäinen, suodattamaton pintahiivakäymisellä valmistettu vehnäolut. ”Oluen valmistuksessa on käytetty baijerilaista vehnämallasta, humalaa ja hiivaa. Raaka-aineilla on haluttu kunnioittaa baijerilaista vehnäolutkulttuuria, oluen valmistuksen pitkiä perinteitä ja ammattitaitoa sekä oluen puhtauslakia, Reinheitsgebotia”, kertoo Laitilan panimomestari Ville Vilen. Maku on keskitäyteläinen, makeahko, mausteinen, hedelmäinen, sitrusmainen ja banaaninen. Ruokasuosituksiksi Kukko Vehnän kanssa Vilen mainitsee herkulliset kalaruoat ja pizzan.

Laitilan panimomestari Ville Vilen 1500x1000 ”Kukko Vehnä on mitä mainioin janonsammuttaja ja tarinankertojain kurkunkostuke”, vinkkaa Laitilan Wirvoitusjuomatehtaan panimomestari Ville Vilen.

Vehnä tuo olueen hedelmäistä raikkautta ja terhakkaa hapokkuutta. Se antaa vivahteen myös oluen väriin, lopputuloksessa on sekä kuultavuutta että vehnän proteiineista luonnollista sameutta. Korkeasta lasista nautitun vehnäoluen kruunaa kuohkea vaahtokukka. Juuri pumpulimainen pysyvä vaahto on tunnusomainen vehnäoluille, sillä vehnän runsas proteiinimäärä edistää vaahdonmuodostusta.

Olutsommelier Maria Markus antaa vinkit yllättäviin makupareihin

Kukko Vehnän makumaailmaan on perehtynyt myös Suomen ensimmäinen olutsommelier Maria Markus. Maria kertoo Kukko Vehnän olevan miedon humalointinsa ja lempeän hedelmäisyytensä ansiosta monipuolinen ruokajuoma ja sopivan yllättävienkin makujen kanssa yhteen. ”Kokeile esimerkiksi omeletteja kylmän vehnäoluen kera. Vehnäoluen kumppaniksi käy myös tulisesti maustetut ruuat, kuten aasialaiset wokit. Klassikopari sen sijaan on vehnäolut ja vuohenjuusto, ja jälkiruokapöydässä Kukko Vehnä loistaa etenkin juustokakun seurana.”

Laitilan Kukko Vehnä plo fiilis 1500x1800 Laitilan Kukko Vehnä voitti viime kesänä ykkössijan Helsingin Sanomien vehnäoluttestissä täyteläisen olemuksensa ansiosta. Tyylikkään pitkäkaulaisen pullon lisäksi olutta on saatavilla myös hanatuotteena sekä 50 cl tölkissä.

Pieni panimo tekee suurenmoisia juomia

Laitilan Wirvoitusjuomatehtaan tarina alkoi vuonna 1995, kun neljän nuoren miehen ystäväporukka perusti yrityksen ja alkoi valmistaa nostalgisiin lasipulloihin pakattua vanhan ajan limonadia. Yritys on nykyään Pohjois-Euroopan suurin, itsenäinen pienpanimo. Panimo on tunnettu korkealaatuisista, innovatiivisista juomistaan, joista monet ovat olleet lajissaan Suomen ensimmäisiä — ja jotkut jopa maailman ensimmäisiä. Pääbrändi on Kukko, jonka alla panimo valmistaa lukuisia erilaisia oluita, myös alkoholittomia oluita. Laitilan Wirvoitusjuomatehdas on valittu Suomen arvostetuimmaksi panimoksi ja Kukko Suomen arvostetuimmaksi olutbrändiksi. Osaavien panimomestarien luovuus ja intohimo oluen valmistukseen yhdistettynä ensiluokkaisiin raaka-aineisiin tuottaa jatkuvasti uusia tuotteita, joita laatuoluiden ystävät ympäri maailman osaavat arvostaa.


Kuukauden erikoisolut -artikkelisarja vie mukanaan oluiden maltaiseen maailmaan! Esittelemme joka kuukauden alussa eri oluen, juttusarjassa on mukana tuotteita laajasti eri oluttyypeistä. Tutustu erikoisoluiden koko valikoimaamme Kespronet-tilauskanavassa, jossa voit tarkastella tuotteita oluttyypeittäin ja alkuperämaan mukaan listattuna.

Me Kesprossa autamme kaiken kokoisia asiakkaitamme menestymään sekä kehittämään liikeideaansa. Meiltä saat palvelua niin henkilökohtaisesti kuin digitaalisissa kanavissa.

Tule asiakkaaksi

Asiakkaanamme käytössäsi on Suomen laajin tukkuvalikoima Kespronet-verkkopalvelun kautta. Logistiikka - ja jakeluverkostomme kattaa koko Suomen.

Tilaa Kespronetistä