Kuukauden erikoisolut: Olvi Cold IPA 5,0%

Kevään uutuus, OLVI COLD IPA 5,0%, herättää mielenkiinnon erityisellä valmistustavallaan.

Julkaistu

Teksti

Kaupallinen yhteistyö: Olvi Oyj

Kuvat

Olvi Oyj

Pintahiivaolut IPAn, eli India Pale Alen, suosio jatkuu. Oluttyylin tarjoama laaja kirjo ulottuu perinteisemmistä, voimakkaasti katkerohumaloiduista IPA-oluista mehumaisempiin Juicy IPA-oluisiin sekä New England IPAan, eli NEIPAan. Uudemmat hedelmäiset versiot ovat tehneet oluttyypistä helpommin lähestyttävän myös niille, jotka eivät aiemmin ole oluesta välittäneet.

Kevään uutuuslanseerauksena Olvi tuo 14.3.2023 alkaen markkinoille Suomen myydyimmän IPA-brändin tuoteperheeseen täysin uudenlaisen oluen, OLVI COLD IPAn. (Lähde: NielsenlQ Homescan)

Mikä on Cold IPA?

Oluttyyppinä Cold IPA poikkeaa perus-IPAsta, eikä ole vielä virallinen oluttyyli. Cold IPA-oluiden käymislämpötila on matalampi kuin tyylipuhtaiden IPA-oluiden. Hiivana Cold IPAssa on lager-hiiva tai pinta- ja pohjahiivan yhdistelmä. Sen mallasrunko on kevyt ja lagermainen, ja siinä voidaan käyttää ohran lisäksi osin muitakin viljoja. Oluen neutraalimpi runko korostaa amerikkalaisten humalien aromeja ja nostaa ne maussa keskiöön. Maultaan Cold IPA on aromikas olut, johon tuhdimpi humalointi tuo särmää.

Olvi Cold IPA 1080x1080

OLVI COLD IPA 5,0% -oluessa pääosassa ovat humalat

Uusi OLVI COLD IPA 5,0% on suodattamaton, pastöroimaton, täysmaltainen hybridiolut, jossa on uudentyyppinen, tälle oluelle valittu hiiva.

Olut on valmistettu ale-käymisellä, mutta Cold IPAn tapaan perinteistä IPAa matalammassa käymislämpötilassa. Kuivahumaloinnissa on käytetty amerikkalaisia aromihumalia, Simcoe-, Chinook- ja Ahhhroma-humalaa. Simcoessa voi aistia passionhedelmää ja aprikoosia, Chinookissa mausteisuutta ja männyn pihkaa ja Ahhhromassa trooppisten hedelmien kuten ananaksen, päärynän, mangon ja limen makuvivahteita.

Uutuusoluen mallasrunko on 100% ohraa, se on suutuntumaa tuova, mutta kuitenkin suhteellisen kevyt. Pääosassa Olvi Cold IPAssa ovat humalat. Maultaan kullankeltaista ja keskitäyteläistä olutta kuvaillaan trooppisen hedelmäiseksi ja hieman pihkaiseksi olueksi, jossa on napakat katkerot.

Ruokasuosituksina OLVI COLD IPAlle toimivat erityisesti mausteiset BBQ-ruoat, sinihomejuusto ja hampurilaiset. Olut kannattaa tarjoilla ja nauttia hyvin viilennettynä, 5-8°C asteisena.

Tutustu myös muihin OLVI IPA -oluisiin

India Pale Ale

OLVI IPA, eli Iisalmi Pale Ale on voimakkaasti humaloitu täysmallaspintahiivaolut. Tämä sitruksisen maun omaava suodattamaton ja pastöroimaton India Pale Ale -tyyppinen olut löytyy kahdessa eri alkoholivahvuudessa.

NEIPA

OLVI NEIPA 5,0% on vaalea, pastöroimaton, suodattamaton täysmaltainen New England IPA, jonka maku on sitrusmainen trooppisilla sävyillä.

Miedot

Sarjaa täydentävät trendin mukaiset, pidetyt ja paljon tunnustusta saaneet matala-alkoholiset erikoisoluet OLVI RYE MILD NEIPA 2,5% ja OLVI HI-HOP MILD IPA 2,5%.

Olvi IPA NEIPA 2000x750


Kuukauden erikoisolut -artikkelisarja vie mukanaan oluiden maltaiseen maailmaan! Esittelemme joka kuukauden alussa eri oluen, juttusarjassa on mukana tuotteita laajasti eri oluttyypeistä.

Me Kesprossa autamme kaiken kokoisia asiakkaitamme menestymään sekä kehittämään liikeideaansa. Meiltä saat palvelua niin henkilökohtaisesti kuin digitaalisissa kanavissa.

Tule asiakkaaksi

Asiakkaanamme käytössäsi on Suomen laajin tukkuvalikoima Kespronet-verkkopalvelun kautta. Logistiikka - ja jakeluverkostomme kattaa koko Suomen.

Tilaa Kespronetistä