Kuukauden erikoisolut: Staropramen Premium lager 5,0 %

Staropramen klassikkolageria on valmistettu Prahassa samalla reseptillä vuodesta 1869. Oluen valmistukseen käytettävät raaka-aineet valitaan huolellisesti perinteitä kunnioittaen.

Julkaistu

Teksti

Kaupallinen yhteistyö: Sinebrychoff

Kuvat

Sinebrychoff

Hieman yli 150 vuotta sitten prahalaiset Jan Kahout ja Wilhem Pick perustivat panimon. He löysivät tuolloin täydellisen oluthiivan ja vielä tänäkin päivänä Staropramen olutta valmistetaan Prahassa saman hiivakannan hiivasta. Tämä ainutlaatuinen hiiva hyödyntää maltaan sokerin niin tehokkaasti, ettei panimomestareiden tarvitse käyttää ylettömiä määriä katkerohumalaa makeuden vähentämiseksi. Kaikki valmistukseen käytettävät raaka-aineet valitaan huolellisesti perinteitä kunnioittaen.

Täydellisen tasapainoinen humalointi

Pehmeää ja pyöreän maltaista runkoa tukee tšekkiläisen Saazer-humalan tuoma lempeä aromikkuus ja baijerilaisen Hallertaun katkeroisuus. Jalosukuiset humalat ovat peräisin Keski-Eurooppalaisilta, jo vuosisatoja vanhoilta humalatiloilta. Tämä tasapainoinen yhdistelmä tekee oluesta helposti juotavan, mutta nautittavan kokonaisuuden. Aromissa on aistittavissa vastaleikattu ruoho ja tuore paistettu leipä.

kk erikoisolut huhtikuu Staropramen4 1500x1000

Hienointa tšekkiläistä ohraa

Staropramen oluelle ominainen runko, väri ja hunajanmakea maku on peräisin hienoimmasta tšekkiläisestä ohrasta, jonka panimomestari Zsenek Lux valitsee itse. Hän valmistaa viljasekoituksen käyttäen kolmea erilaista tšekkiläistä ohraa. Tämä mallassekoitus tuo olueen sen kiehtovan maun ja vastustamattoman monimuotoisuuden.

kk erikoisolut huhtikuu Staropramen2 1500x1000

Täydellinen tarjoilu

Oikeaoppinen oluen tarjoilu tukee elämyksellisyyttä ravintola-asiakkaalle sekä vahvistaa ravintolan laatumielikuvaa ja henkilökunnan ammattitaidon arvostusta. Staropramenin täydellisessä tarjoilussa kaikkein tärkeimmäksi nousee oluen aromeja suojaava, samettisen pehmeä vaahtokukka. Vaahtokerroksen tulee olla 2-3 cm paksu, eikä se saa nousta lasin reunojen yli.

Staropramen Premium Lager sekä sen alkoholiton versio sopivat lihaisten makkaroiden, porsas- ja kanaruokien sekä grillatun ruuan kanssa. Hampurilainen emmental-juustolla on myös täsmävinkki Staropramenin seuraan.

kk erikoisolut huhtikuu Staropramen tuoteperhe Premium Lagerin lisäksi Staropramen-tuoteperheessä myös tumma lager sekä alkoholiton vaalea lager.


Kuukauden erikoisolut -artikkelisarja vie mukanaan oluiden maltaiseen maailmaan! Esittelemme joka kuukauden alussa eri oluen, juttusarjassa on mukana tuotteita laajasti eri oluttyypeistä. Tutustu erikoisoluiden koko valikoimaamme Kespronet-tilauskanavassa, jossa voit tarkastella tuotteita oluttyypeittäin ja alkuperämaan mukaan listattuna.

Me Kesprossa autamme kaiken kokoisia asiakkaitamme menestymään sekä kehittämään liikeideaansa. Meiltä saat palvelua niin henkilökohtaisesti kuin digitaalisissa kanavissa.

Tule asiakkaaksi

Asiakkaanamme käytössäsi on Suomen laajin tukkuvalikoima Kespronet-verkkopalvelun kautta. Logistiikka - ja jakeluverkostomme kattaa koko Suomen.

Tilaa Kespronetistä