Lasten ja nuorten hyvinvointi kaiken keskiössä

Kanta-Hämeen Tammelassa sijaitseva Eerikkilä Sport & Outdoor Resort haluaa edistää kaikessa toiminnassaan erityisesti lasten ja nuorten, ja samalla koko yhteiskunnan hyvinvointia.

Julkaistu

Teksti

Eeva Lauronen

Kuvat

Vesa Tyni ja Eerikkilä

Eerikkilässä keskitytään jalkapallon ja salibandyn valmennukseen, mutta urheiluopisto palvelee laadukkaasti kaikkien lajien urheilijoita. Terveellinen ja maistuva ruoka on onnistumisen elinehto.

Eerikkilän urheiluopiston keittiössä käy ruoka-aikaan kuhina. Ravintola täyttyy liikkuvista lapsista, nuorista ja aikuisista, ja heille kaikille täytyy tarjota maistuvaa, terveellistä ravintoa.

”Parhaita kommentteja ovat ne, kun lapsi kommentoi, että pelaa jalkapalloa sen takia, että pääsee tänne syömään. Tai urheilijan äiti soittaa meille ja kysyy kaurapuuroreseptiä, kun se maistuu meillä niin erityisen hyvältä. Kun herätämme keskustelua myös kotona, olemme liikuttaneet jotain”, kertoo Eerikkilän ravintolapäällikkö Henna Tuomola.

Eerikkilä Sport & Outdoor Resort on liikunta- ja luontomatkailukeskus, jossa toimivat myös jalkapallon ja salibandyn valtakunnalliset valmennuskeskukset. Eerikkilä tarjoaa palveluja lajien osaamisen kehittämiseksi, tekee tutkimustyötä, kerää ja jakaa lajeihin liittyvää tietoa sekä murskaa numeroita konkreettisesti ymmärrettävään muotoon. Se tarjoaa koulutusta, aktiviteetteja ja liikuntapalveluita niin huippu-urheilijoille ja urheiluharrastajille kuin yrityksille ja yksityishenkilöille.

menu lehti 1-2022 Asiakascase 1 Eerikkila 002 Eerikkilä tarjoaa aktiviteetteja ja liikuntapalveluita huippu-urheilijoille, urheilun harrastajille ja yrityksille.

Ruoka on tärkeä hyvinvoinnin lähde

Eerikkilässä halutaan tarjota ruokaa, joka edistää hyvinvointia. Tämä tarkoittaa esimerkiksi laadukkaita, kotimaisia raaka-aineita. Ruoka valmistetaan alusta alkaen itse. Tämä takaa maistuvuuden. Ruoan alkuperä on tärkeää.

”Suosimme puhtaita, vastuullisesti tuotettuja raaka-aineita ja paikallisia lähituottajia, jotta kannamme vastuuta myös lähialueestamme”, Tuomola sanoo.

Suuri osa ruokailijoista on liikuntaa harrastavia lapsia ja nuoria.

”Ruokamme tulee olla urheilijalle sopivaa. Hyvän maun, ulkonäön ja terveellisyyden lisäksi annoskokomme on noin puolitoistakertainen normaaliin verrattuna. Toiminnassa avainsanoja ovat vastuullisuus ja vaikuttavuus. Ruoka tehdään suurella sydämellä, ja se tekee hyvää”, Tuomola luettelee.

Eerikkilässä on totuttu huolehtimaan monenlaisista erityisruokavalioista.

”Meillä monikulttuurisuus ja siihen liittyvät ruokavaliot ovat olleet itsestäänselvyys jo ainakin kymmenen vuotta. Esimerkiksi kasvisruokavaihtoehto on tarjolla jokaisella lounaalla ja päivällisellä”, johtaja Sirpa Korkatti Eerikkilästä sanoo.

Kasvisruokailijoiden määrä kasvaa koko ajan, ja myös moni sekasyöjä on lisännyt kasvisruoan osuutta ruokavaliossaan.

”Haluamme kehittää kasvisruokaamme ja lisätä kasvisruoan osuutta tarjonnastamme. Suosimme kasvisruoissamme yhä enemmän kotimaisia proteiinin lähteitä, kuten härkäpapuja ja hernerouheita. Nämä liittyvät myös vastuullisuusarvoihin, joihin olemme sitoutuneet”, Korkatti mainitsee.

menu lehti 1-2022 Asiakascase 1 Eerikkila 004 Ruoka pitää olla maistuvaa, laadukasta, terveellistä ja annoksen on oltava urheilijalle sopiva.

Laaja-alaista yhteistyötä K-ryhmän kanssa

Eerikkilä ja K-ryhmä aloittivat viime vuonna laaja-alaisen yhteistyökumppanuuden. Yhdessä on hahmoteltu toimintamallia ja hiottu palveluja. Tarkoituksena on rakentaa kokonaisvaltainen yhteistyömalli, joka tarkoittaa esimerkiksi monipuolista toimintayhteistyötä, ostojen keskittämistä K-ryhmään ja raaka-aineiden tilaamista Kesprosta.

Eerikkilä on uusi asiakas Kesprolle, joka toimittaa kuorman Eerikkilään kolme kertaa viikossa.

”Ruoka on yksi osa kokonaisasiakaskokemusta. Vastuullisuusohjelmamme mukaan pidämme huolta ympäristöstä, henkilöstöstä sekä paikallisyhteisöistä ympärillämme”, Sirpa Korkatti sanoo.

Kespron kanssa tehtävä yhteistyö merkitsee paljon muutakin kuin raaka-aineiden toimittamista. Eerikkilässä toivotaan, että yhteistyökumppani auttaa muuttuvan toimintaympäristön ja markkinan kuvaamisessa ja ymmärtämisessä.

”Meidän oma tekemisemme keskittyy arjessa asiakkaan auttamiseen, kumppanimme kertoo meille, mitä on tulossa. Kaikki lähtee siitä, että järjestelmät toimivat, raaka-aineet ovat puhtaita ja tuoreita. Lisäksi arvostamme sitä, miten yhteistyökumppanimme kykenee auttamaan osaamistamme ja tuo meille sitä kautta lisäarvoa”, toimitusjohtaja Petri Jakonen kiteyttää.

Odotukset Kespro-yhteistyölle ovat siis kovat, mutta niihin on myös vastattu.

”Ostomme ovat isoja, ja tavarantoimittajan vaihto oli meille iso muutos. Henkilökunnan keskuudessa oli aluksi aistittavissa jännitystä siitä, miten opimme uuden tilausjärjestelmän ja miten tuotteet löytyvät. Onneksi saimme tukea Kesprolta jo siinä vaiheessa, kun lähdimme tekemään tilauksia. Ohjeet ja kuvalliset tilaussivut ovat hyvät ja selkeät, ja tavarat ovat tulleet aikataulussa. Plussaa on myös, että järjestelmä kertoo heti tuotteen saatavuuden. Olemme olleet positiivisesti yllättyneitä myös raaka-aineiden laadusta ja tuoreudesta esimerkiksi vihannesten osalta”, Henna Tuomola sanoo.

”Haluamme pysyä aallon harjalla, kehittää osaamistamme ja tietää jo etukäteen alan trendeistä”, Petri Jakonen kertoo toiveista.

menu lehti 1-2022 Asiakascase 1 Eerikkila 003 Eerikkilä Sport & Outdoor Resort sijaitsee Kanta-Hämeen Tammelassa.

Eerikkilä Sport & Outdoor Resort

Eerikkilän asiakkaat tulevat ympäri Suomen, ja yöpymisvuorokausia kertyy vuodessa yli 85 000. Eerikkilä keskittyy ihmisen kokonaisvaltaiseen kehittämiseen ja toimii hyvinvoinnin osaamiskeskuksena.

”Autamme ihmistä voimaan hyvin ja menestymään. Samalla kun tarjoamme eväitä kokonaisvaltaiseen hyvinvointiin, tarjoamme korkeatasoiset puitteet luonto- ja liikuntaelämyksille. Sijaitsemme suurimpien kaupunkien keskiössä, ja tänne on helppo tulla”, toimitusjohtaja Petri Jakonen sanoo.

Säätiömuotoisen Eerikkilän tuottama voitto menee säätiön kehittämiseen. Toiminnan taustalla on ihmisen kokonaisvaltaiseen kehittymiseen liittyvä E.Way-filosofia, joka pohjautuu holistiseen ihmiskäsitykseen.

”Se määrittelee tapamme ajatella, toimia ja palvella. Se on osa kulttuuriamme ja ohjaa osaamistamme kokonaisvaltaisen hyvinvoinnin kehittämiseen ja menestyksen mahdollistamiseen. Pyrimme synnyttämään elämän mittaista, liikunnallista aktiivisuutta ja tukemaan levossa ja ravinnossa. Jos saamme juurrutettua näitä asiakkaisiimme, suomalainen yhteiskunta voisi hieman paremmin”, Eerikkilän toimitusjohtaja Petri Jakonen pohtii.

menu lehti 1-2022 Asiakascase 1 Eerikkila 005 Eerikkilässä uskotaan kokonaisvaltaiseen hyvinvointiin, joka tarkoittaa esimerkiksi liikuntaa, lepoa, ravintoa ja henkistä hyvinvointia.

Kaikki lähtee henkilökunnasta

Eerikkilässä työskentelee yli 70 ihmistä, joista noin 20 ihmistä ravintolassa. Talossa uskotaan, että hyvinvoivat asiakkaat syntyvät hyvinvoivasta henkilökunnasta.

”Henkilökuntamme hyvinvoinnista huolehtiminen näkyy monella tapaa. Olemme aidosti kiinnostuneita ihmisistä. Hyvien liikunta- ja kulttuurietujen lisäksi on tärkeää miettiä sitä, mitä työpäivän aikana tapahtuu. Käytämme aikaa ja resursseja henkilöstön osaamisen sekä esimiestyön tukemiseen ja asioiden ratkaisemiseen”, johtaja Sirpa Korkatti sanoo.

menu lehti 1-2022 Asiakascase 1 Eerikkila 007 ”Henkilöstön hyvinvointi takaa sen, että myös asiakkaamme voi hyvin”, Sirpa Korkatti pohtii.

Kun henkilökunta voi hyvin, se palvelee hyvin myös asiakasta.

”Autamme asiakkaitamme heidän matkallaan hyvinvointiin. Tavoittelemme heitä voimaan hyvin kaikilla teoillamme, vaikka se olisi vain hymy. Hyvinvointi luo menestystä, olipa se sitten urheilussa tai jollain muulla elämän alueella”, Jakonen sanoo.

menu lehti 1-2022 Asiakascase 1 Eerikkila 008 Toimitusjohtaja Petri Jakonen toivoo, että Eerikkilä tukisi liikunnallista aktiivisuutta ja muuta hyvinvointia.

Jakonen huomauttaa, että henkilökunnan omistautumisindeksi on huikea, ja henkilökunnan suositteluindeksi on 93 prosenttia.

”Tämä johtuu esimerkiksi siitä, että omaa osaamistaan on mahdollista kehittää ja omasta työstä ollaan ylpeitä.”

”Ravintolassa ylpeys syntyy siitä, että teemme ruoan laadukkaista raaka-aineista, ruoka maistuu, ja asiakas on tyytyväinen”, Henna Tuomola sanoo.

Me Kesprossa autamme kaiken kokoisia asiakkaitamme menestymään sekä kehittämään liikeideaansa. Meiltä saat palvelua niin henkilökohtaisesti kuin digitaalisissa kanavissa.

Tule asiakkaaksi

Asiakkaanamme käytössäsi on Suomen laajin tukkuvalikoima Kespronet-verkkopalvelun kautta. Logistiikka - ja jakeluverkostomme kattaa koko Suomen.

Tilaa Kespronetistä