Liharuokien vegeversiot helposti - seitan sopii melkein mihin tahansa

Seitantuotteet ovat helppo tapa monipuolistaa vege-aterioiden valikoimaa ruokalistallasi – ja lopputulos maistuu myös liharuoan ystäville.

Julkaistu

Teksti

Feelia

Kuvat

Shutterstock

Kasvisruoan suosio jatkaa kasvuaan myös Suomessa. Vaikka kasvissyöjät ja vegaanit ovat vielä pieni vähemmistö, lihattomat ateriat maistuvat entistä useammin myös muille. K-ryhmän Ruokailmiöt 2019 -raportin mukaan jo 40 % suomalaisista pitää kasvisruokapäiviä ja 20 % korvaa lihaa muilla proteiinipitoisilla tuotteilla.

Seitan on vehnägluteenista valmistettu vegaaninen lihankorvike, jonka proteiinipitoisuus on erittäin korkea, n. 20 g proteiinia per 100 g. Seitanin sitkeä rakenne tekee sen suutuntumasta hyvin lihankaltaisen. Itsessään miedonmakuinen seitan on muunneltavissa mausteilla erilaisiin makumaailmoihin sopivaksi.

Monipuolinen rouhe korvaa jauhelihan

Jauheliha on suomalaisen ruokavalion selkäranka niin koti- kuin ammattikeittiöissäkin. Arkiruokasuosikit muuntuvat lihattomiksi versioiksi Feelia Seitanrouheella, jota käytetään kypsän jauhelihan tavoin. Kokeile esimerkiksi vuoka- ja laatikkoruokiin, risottoon, tortillatäytteeseen, piiraisiin ja vaikkapa chili sin carneen. Lämpimien ruokien lisäksi seitanrouhe on mainio kasvisproteiinilisä salaattibuffettiin.

Tortillat seitantäytteellä

300 g Feelia Seitanrouhetta
1 sipuli
2 porkkanaa
1 prk tomaattimurskaa
1 dl kermaa
1 kasvisliemikuutio
1 rkl basilikaa (kuivattua)
1 tl suolaa
mustapippuria
4 tortillaa
2 dl cheddar-juustoa

Kuori ja hienonna sipuli. Raasta kuoritut porkkanat karkeahkoksi raasteeksi. Kuullota sipulisilppu voissa paistinpannulla. Lisää seitanrouhe pannulle pienissä erissä ja ruskista. Lisää porkkanaraaste, tomaattimurska, kerma, murennettu kasvisliemikuutio ja basilika. Anna kiehua kokoon n. 5 minuuttia ja mausta suolalla ja pippurilla.

Jaa täyte tortilloille ja kääri ne rullalle uunivuokaan. Ripottele päälle juustoraastetta ja kuumenna uunin keskiosassa, kunnes juusto sulaa. Tarjoile jäävuorisalaatin ja salsakastikkeen kera.

Aito kebab-kokemus kasvisproteiinilla

Feelian toinen seitansuosikki on irtopakastettu kypsä Feelia Seitanlastu. Sen voi tarjoilla uunissa paistettuna kebabin tavoin esim. riisin, ranskalaisten tai pitaleivän kanssa. Lastu sopii myös vegaanisen salaatin komponentiksi tai tarjottavaksi hampurilaisen välissä.

Seitan-tuotteiden lisäksi Feelia valmistaa monipuolista valikoimaa erilaisia kasvis- ja juureslisukkeita sekä lihattomia keittoja, keittoaineksia ja muita ammattikeittiön arkea helpottavia vegetuotteita.

Tutustu valikoimaan osoitteessa feelia.fi!

Tuotteet:

Feelia Seitanrouhe 2 kg
Feelia Seitanlastu 2 kg

Me Kesprossa autamme kaiken kokoisia asiakkaitamme menestymään sekä kehittämään liikeideaansa. Meiltä saat palvelua niin henkilökohtaisesti kuin digitaalisissa kanavissa.

Tule asiakkaaksi

Asiakkaanamme käytössäsi on Suomen laajin tukkuvalikoima Kespronet-verkkopalvelun kautta. Logistiikka - ja jakeluverkostomme kattaa koko Suomen.

Tilaa Kespronetistä