Lihavinkki: 3 x uudista syksyn ruokalista Iberico-porsaalla

Yhdistä maukas Iberico-possu sesongin makuihin kolmella eri tavalla. Täyteläinen Iberico-porsas on täydellinen makupari niin juuresten, sienten kuin kaalien kanssa. Lihatukku Kesproon laadukkaat Iberico-porsaat toimittaa PNM Gourmet Oy.

Julkaistu

Teksti

Kespro

Kuvat

Shutterstock

Kaupallinen yhteistyö

PNM Gourmet Oy

Syksyiset ruoat ovat usein lämpimiä, runsaita ja täyteläisiä. Iberico-porsas sopii täydellisesti tällaisiin ruokiin, sillä sen liha on mureaa ja rasvaista. Rasva tuo ruokaan täyteläisyyttä ja auttaa lihaa säilyttämään mehevyytensä kypsennyksen aikana. Monet syyssesongin tuotteet, kuten kurpitsat, omenat, juurekset, kaalit ja sienet, sopivat erinomaisesti Iberico-possun makupareiksi. Kaikki raaka-aineet saa kätevästi yhdellä tilauksella Kesprosta.

1 – Haudutetut Iberico-porsaan posket ja tilkka sherryä

Porsaan posket ovat juuri nyt suosittu raaka-aine. Kun halutaan tarjota vielä hieman parempia possunposkia, kannattaa raaka-aineeksi valita Iberico-porsaan posket. Iberico-possun poskien väri on tummempi kuin tavallisen porsaan ja ne ovat yleensä myös hieman pienempiä, mutta oikein valmistettuna ne ovat uskomattoman hyviä.

Täyteläinen, pähkinäinen ja intensiivinen Iberico-porsaan posken maku syvenee entisestään, kun se haudutetaan yhdessä juuresten, maukkaan liemen ja viinin kanssa. Kokeile mausteena (ja miksei ruokajuomanakin) tilkkaa sherryä. Haudutetut possunposket kannattaa tarjoilla klassisesti perunapyreen kanssa.

2 – Iberico-possun presaa ja kukkakaalipyreetä

Tuoreesta kukkakaalista tehty pyree on oiva, tasapainottava makupari täyteläiselle Iberico-porsaan presalle.

Valmista kukkakaalipyree, jossa kukkakaali on höyrytetty pehmeäksi ja soseutettu kermaisen sileäksi. Tämä mieto, pehmeä pyree toimii hyvin kontrastina Iberico-porsaan presalle, joka paistetaan pannulla nopeasti molemmin puolin. Tarjoile esimerkiksi paistettujen sienien, omenalohkojen ja possuliemen kera.

3 – Punaviinissä haudutettua Iberico-porsaan coppaa

Haudutetut liharuoat kuuluvat syksyyn. Lisäksi ne helpottavat ravintolan arkea, sillä haudutetun Iberico-porsaan coppan eli niskan voi valmistaa hyvissä ajoin etukäteen ja sen maku vain syvenee odotellessa.

Mausta haudutusliemi valkosipulilla, sipulilla, porkkanalla ja sellerillä. Lisää reilusti punaviiniä anna hautua useiden tuntien ajan. Tarjoile suussa sulava Iberico-porsaan coppa esimerkiksi ruohosipulilla maustetun perunasoseen kanssa, tai paahda makupariksi värikkäitä kotimaisia juureksia. Soseutettu possun keitinliemi toimii täydellisenä kastikkeena.



Me Kesprossa autamme kaiken kokoisia asiakkaitamme menestymään sekä kehittämään liikeideaansa. Meiltä saat palvelua niin henkilökohtaisesti kuin digitaalisissa kanavissa.

Tule asiakkaaksi

Asiakkaanamme käytössäsi on Suomen laajin tukkuvalikoima Kespronet-verkkopalvelun kautta. Logistiikka - ja jakeluverkostomme kattaa koko Suomen.

Tilaa Kespronetistä