Lihavinkki: 5 x maailman makuja lihapullilla

Lihapullat ovat suurelle kohderyhmälle maistuva vaihtoehto. Listasimme eri maiden versioita inspiraatioksi lihapullien maustamiseen ja tarjoiluun. Kespron valikoimiin kotimaiset raakapakastetut naudanlihapullat toimittaa Kaivon Liha Kaunismaa Oy.

Julkaistu

Teksti

Kaupallinen yhteistyö: Kaivon Liha Kaunismaa Oy

Kuvat

Adobe Stock

Lihapulla on hyvin skandinaavinen ruoka, mutta yhtä lailla ympäri maailman löytyy lihapulla-annoksia paikallisella twistillä. Maailman maut voi hyödyntää kotimaisen naudanlihan parina lautasella, ja saada aikaan ”local global” -ajattelun mukaisesti eksoottisia makuelämyksiä lähellä tuotetuista raaka-aineista. Inspiroidu eri maiden lihapullaideoista ja toteuta liikeideaasi sopiva versio.

1 – Polpette

Italiassa lihapullia kutsutaan nimellä polpette. Eri alueilla lihapullien mausteet ja koko vaihtelevat. Esimerkiksi Sisiliassa polpette voi sisältää sardiinia tai anjovista, kun toisaalla se voi olla täytetty juustolla, makkaralla tai erilaisilla leikkeleillä. Naudanlihapullista luot autenttisen italialaisen annoksen yhdistämällä pullat pastan ja aromikkaan tomaattikastikkeen kanssa.

2 – Bakso

Indonesialainen katuruoka bakso koostuu mausteisesta liemestä, lihapullista, kasviksista, nuudeleista ja toisinaan myös kananmunasta. Lihapullat keitetään kypsiksi mausteisessa liemessä, mikä antaa niille täyteläisen maun. Bakso on yksi Indonesian suosituimmista ruoista, josta on olemassa varmasti yhtä monta versiota kuin on kokkiakin.

3 – Tteokgalbi

Korealainen lihapullaruoka, tteokgalbi, tarjoillaan kimchin, riisin, salaatin ja muiden lisukkeiden kanssa. Kevyesti litistetyt lihapullat marinoidaan makeansuolaisessa marinadissa ja paistetaan tai grillataan kypsiksi. Tteokgalbi on suosittu ruokalaji erityisesti korealaisissa grilliravintoloissa.

4 – Bitterballen

Alankomaiden pubien suosittu sormiruoka, bitterballen, koostuu leivitetyistä ja uppopaistetuista naudanlihapullista. Pullan koko on hieman pienempi, joka mahtuu kerralla suuhun. Leivityksessä maistuu yleensä muskottipähkinä, mutta myös currymaustetut versiot ovat yleisiä.

5 – Mongolialaiset tahmapullat

Mongolian seudulla lihapullat pyöritellään tahmeassa, mausteisessa kastikkeessa, joka valmistetaan yleensä soijakastikkeesta, sokerista, hunajasta, inkivääristä ja valkosipulista. Kastike kiehautetaan ja sen annetaan saostua hieman. Paistetut lihapullat lisätään kastikkeeseen ja sekoitetaan, jotta ne saavat tahmaisen pinnan. Mongolialaiset tahmapullat tarjoillaan riisin, nuudeleiden tai vihannesten kanssa. Tahmaiset, makeansuolaiset kastikkeet ovat suosittu yhdistelmä lihapullien kanssa myös laajemmin Aasian maissa.

Kiinnostuitko? Tilaa lihapullat Lihatukku Kesprosta:

  • 20028402 Well Beef Lihapyörykkä 800 x 9 g, pakaste
  • 20018013 Menu Naudanlihapyörykkä kypsentämätön 400 x 18 g, pakaste
  • 20018014 Well Beef Lihapyörykkä 240 x 30 g, pakaste

Me Kesprossa autamme kaiken kokoisia asiakkaitamme menestymään sekä kehittämään liikeideaansa. Meiltä saat palvelua niin henkilökohtaisesti kuin digitaalisissa kanavissa.

Tule asiakkaaksi

Asiakkaanamme käytössäsi on Suomen laajin tukkuvalikoima Kespronet-verkkopalvelun kautta. Logistiikka - ja jakeluverkostomme kattaa koko Suomen.

Tilaa Kespronetistä