Maailma muuttuu, mutta klassikot pysyvät

HK Sininen Lenkki® -makkaran pitkää taivalta lenkkien ykkösenä juhlistetaan jälleen jo perinteeksi muodostuneella Kansallinen Lenkkipäivä -teemalla elokuun kolmantena perjantaina, joka on tänä vuonna 16.8.

Julkaistu

Teksti

HKScan

Kuvat

HKScan

HK Sininen Lenkki® on valloittanut suomalaisten vatsat ja sydämet jo yli puolen vuosisadan ajan. Eikä ihme, sillä maukkaampaa ja monikäyttöisempää makkaraa ei olekaan! HK Sininen Lenkki® soveltuu niin uunimakkaraksi, makkarakeittoon, makkarakastikkeeseen, kiuasmakkaraksi, nautittavaksi sellaisenaan kuin leivän päälle.

Nimen taustalla mielenkiintoinen tarina

HK Sininen Lenkki® -makkaroiden tarina juontaa juurensa vuoteen 1963, jolloin elintarvikevirasto määräsi ruokatuotteisiin merkittäväksi tiedon laadusta ja valmistajasta. Makkaroiden kuoreen painettiin mustikasta saadulla värillä sana ”Lenkkimakkara”, jolloin kauppiaat alkoivat tilata suosittua lenkkiä nimellä HK:n Sininen. Vuotta 1963 pidetäänkin brändin syntymävuotena.

Mikkola uunilenkki

Sininen uunilenkki New way ja Sinapinsiemen-perunasose

5 kpl HK Sininen Lenkki® -makkaraa
0,5 kg smetanaa
0,18 kg vahvaa sinappia
0,4 kg punaleimaemmentalia raastettuna
0,05 kg lehtipersiljahaketta
mustapippurirouhetta

Viipaloi lenkki 1 cm:n paksuisiksi siivuiksi (tai puolita lenkit, viillota ja kaada kastike päälle). Yhdistä makkara ja muut ainekset keskenään ja sekoita hyvin. Kaada seos voideltuun Gn-vuokaan. Paista +160 °C uunissa noin 25 minuuttia.

Sinapinsiemen-perunasose

5 kg jauhoisia perunoita
1 l ruokakermaa
0,25 kg voita
0,02 kg sinapinsiemeniä
suolaa

Keitä kuoritut perunat kypsiksi. Yhdistä voi, kerma, sinapinsiemenet ja suola. Kiehauta. Soseuta perunat ja lisää kermaliemi. Kuumenna ja tarkista maku. Tarjoa maukkaan uunimakkaran kanssa.

Mausteinen Makkarakastike

Makkarakastike

8 kg HK Sininen Lenkki® Makkarakuutioita
1,5 kg sipulia
0,2 kg lihaliemijauhetta
10 l vettä
0,5 kg vehnäjauhoja
0,5 kg tomaattisosetta
0,3 kg sinappia
mustapippuria
chilimaustetta
timjamia
0,5 kg sulatejuustoa

Freesaa sipulit padassa, lisää tomaattisose ja anna hautua hetkisen. Lisää lihaliemijauhe ja vesi. Suurusta kastike ja lisää sinappi, sulatejuusto ja mausteet. Lisää lopuksi makkarakuutiot. Kiehauta ja tarkista maku. Tarjoa lisänä HK Perunasosetta ja HK salaatteja.

Me Kesprossa autamme kaiken kokoisia asiakkaitamme menestymään sekä kehittämään liikeideaansa. Meiltä saat palvelua niin henkilökohtaisesti kuin digitaalisissa kanavissa.

Tule asiakkaaksi

Asiakkaanamme käytössäsi on Suomen laajin tukkuvalikoima Kespronet-verkkopalvelun kautta. Logistiikka - ja jakeluverkostomme kattaa koko Suomen.

Tilaa Kespronetistä