Madetta ruokalistalle

Mateesta on moneksi. Tuore made on upea kotimainen raaka-aine erilaisiin kalaherkkuihin.

Julkaistu

Kylmän vuodenajan odotetuimpia raaka-aineita on tuore made. Karunkomean kalan kiinteä liha, maukas maksa ja hieno mäti houkuttelevat herkkusuita. Mateet tulevat Kalatukku E. Erikssonilta, joka tunnetaan Suomen osaavimpana kala-alan toimijana. Kalatukku E. Erikssonin 140 vuoden kokemus ja Kespron logistiikkaosaaminen takaavat käyttöösi aina tuoreimmat ja laadukkaimmat kalat ja äyriäiset.

Mademuhennos ja mätimousse

Mademuhennos mustalla lautasella

Keitä madepalat persiljaisessa valkoviiniliemessä. Ota kalat pois liemestä, keitä lientä kasaan ja valmista siitä voi-jauhosuuruksen sekä kalaliemijauheen kanssa muhennos. Mehevöitä kermalla ja mausta muskotilla. Lisää kalat ja viimeistele annokset paistetulla mateenmaksalla. Tarjoa smetanaan tehdyn mätimoussen kanssa.

Kirkas madekeitto

Madekeitto on talviruoka vailla vertaa. Mateen lisäksi se vaatii vain lorauksen valkoviiniä, sipuleita, perunoita ja sitruunamehua sekä merisuolaa. Hienostuneen maukas liemi syntyy tietysti mateen ruodoista. Keittoon voi lisätä myös mateen maksan.

Pariloitu made ja tomaattikastike

Made tykkää tomaatin hapoista. Pariloi tai paista mateenfileet ja jatkokypsennä paksuimpia tarvittaessa uunissa. Tarjoa raikkaan, yrteillä maustetun tomaattikastikkeen ja freesattujen kasvisten kanssa.

Friteerattu made ja remoulade

Made muuntautuu streetfoodiksi! Kiinteä liha tekee mateesta hyvän friteerattavan. Sekoita frittitaikina jauhoista, kivennäisvedestä ja munasta, mausta suolalla ja valkopippurilla. Friteeraa palat Menu Rypsiöljyssä ja tarjoa remouladekastikkeen kanssa.

Me Kesprossa autamme kaiken kokoisia asiakkaitamme menestymään sekä kehittämään liikeideaansa. Meiltä saat palvelua niin henkilökohtaisesti kuin digitaalisissa kanavissa.

Tule asiakkaaksi

Asiakkaanamme käytössäsi on Suomen laajin tukkuvalikoima Kespronet-verkkopalvelun kautta. Logistiikka - ja jakeluverkostomme kattaa koko Suomen.

Tilaa Kespronetistä